تاریخ انتشار :شنبه ۳۱ سرطان ۱۴۰۲ ساعت ۱۵:۴۲
کد مطلب : 273630
وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به خبرنگار آوا؛

هزینه 500 دالری خدمات بهداشتی و درمانی ایران برای هر مهاجر افغانستانی، تنها در ازای 10 دالر کمک سازمان ملل!

تأکید بر بیمه شدن مهاجرین و بازگشت داکتران تحصیل‌کرده در ایران به افغانستان
هزینه 500 دالری خدمات بهداشتی و درمانی ایران برای هر مهاجر افغانستانی، تنها در ازای 10 دالر کمک سازمان ملل!
وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران در یک نشست خبری در تهران، در پاسخ به سوال خبرنگار آوا، از هزینه 500 دالری برای اتباع و مهاجرین افغانستانی در این کشور در بخش‌های بهداشتی و درمانی خبر داد و گفت که در مقابل، به ازای هر نفر تنها 10 دالر کمک هزینه از سوی کمیساری عالی سازمان ملل در امور پناهندگان پرداخت می‌شود. دکتر عین‌اللهی بر بیمه شدن گسترده اتباع و مهاجرین افغانستانی در ایران جهت دریافت خدمات بهداشتی و درمانی و همچنین ضرورت بازگشت داکتران/ پزشکان افغانستانی برای خدمت به مردم در داخل کشور خودشان تأکید کرد.
خبرگزاری صدای افغان(آوا) ـ تهران: دکتر بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی ایران صبح امروز شنبه، 31 سرطان/ تیر در یک نشست خبری برای بیان دست‌آوردهای 22 ماهه این وزارت در دولت مردمی آیت الله رئیسی، ریاست جمهوری این کشور حاضر شد و ضمن تشریح دست آوردهای قابل توجه این وزارت، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

از جمله، خبرنگار آوا در این نشست سوالاتی را در مورد این که وزارت بهداشت ایران چه خدماتی را برای نزدیک به 5 میلیون مهاجر افغانستانی در ایران ارائه می کند، برای این خدمات چه مقدار هزینه می کند و چه مقدار کمک از مجامع بین المللی دریافت می کند؟ مطرح کرد. خبرنگارا آوا در مورد مشکلات مهاجرین افغانستانی در ایران در حوزه بهداشت و درمان پرسید که با مسائلی نظیر هزینه های بالای درمان و نداشتن بیمه، بیماران خاص، داروهای کمیاب، پیوند عضو، اهدای خون و همچنین بی سرنوشتی فارغ التحصیلان افغانستانی در دانشگاه های ایران برای کار در این کشور مواجه اند. سوال دیگر خبرنگار آوا در مورد افزایش همکاری های بهداشتی و درمانی با افغانستان بود که بر اساس آن، شفاخانه امام خمینی(ره) در مرکز ولایت بامیان در آستانه بهره‌برداری قرار گرفته است.
دکتر عین‌اللهی در پاسخ به این سوالات گفت که اولین وزارت خانه ای در ایران بودند که با آغوش باز وزیر صحت عامه/ بهداشت افغانستان و هیئت همراه را پذیرفتند که سه بار به تهران آمده و از مراکز بهداشتی و درمانی ایران بازدید کردند.
وی در ادامه با بیان این‌که "افتخار می کنیم از مهمانان کشور عزیز افغانستان پذیرایی بکنیم"، بر ضرورت هماهنگی بیشتر بین این وزارت و وزارت بهداشت افغانستان تأکید کرد که البته در دو سال گذشته، به دلیل وضعیتی که در کشور وجود داشته، این هماهنگی‌ها کم بوده است.
وزیر بهداشت ایران از سفر احتمالی خود به افغانستان خبر داد.
وی در حوزه ارائه خدمات بهداشتی و درمان به حدود 5 میلیون مهاجر در ایران گفت: ما همان خدماتی که به شهروندان ایرانی داده می شود، به عزیزان افغانستانی هم داده‌ایم.

اما دکتر عین اللهی در مورد هزینه‌های این خدمات بر دوش دولت ایران گفت: "کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان به ازای خدمت ارائه شده به هر شهروند افغانستان، تنها 10 دالر پول پرداخت می کند، در حالی که ما حداقل 500 دار هزینه می کنیم".
البته به گفته وی، آن‌ها به خصوص در مناطق مرزی مثل سیستان و بلوچستان کمک های انسان دوستانه از جمله برای بیماری های مزمن انجام می دهند، ولی هنوز یک متولی/ حامی خاصی برای این کار وجود دارد و ایران مصارف خود را به عنوان کمک انجام می دهد، حتی در بحث بیمه خدمات درمانی/ بیمه سلامت ایران که تا حدی مصارف را قبول می‌کند.
وزیر بهداشت ایران خطاب به مهاجرین افغانستانی که در ایران حضور دارند، پیشنهاد کرد که برای خود بیمه درست کنند، یک مبلغ کمی را ماهانه پرداخت نموده و آن‌ها نیز کمک می کند، ولی در حال حاضر هیچ چیزی وجود ندارد، ولی لازم است بیمه برای این مهاجرین درست شود.
وی در ادامه به بعد آموزش دانشجویان افغانستان در رشته های علوم پزشکی در ایران اشاره کرد و گفت، با توجه به این که خیلی از نیروهای افغانستانی استعدادهای خوبی داشته، و توانستند تخصص بگیرند، از طرف جمهوری اسلامی ایران در آموزش این نیروها خیلی خوب عمل شده، ولی مشکلی که وجود دارد، این است که این‌ها باید در افغانستان جذب شوند.

دکتر عین اللهی ادامه داد، فارغ التحصیلان افغانستانی رشته های علوم پزشکی در ایران از وزارت بهداشت این کشور درخواست اشتغال به کار در ایران دارند، اما وی تأکید کرد: وقتی این‌ها آمدند اینجا و تحصیل کردند، بهتر است که بروند به خود افغانستان و در آنجا خدمت کنند. مثل بیمارستان بامیان، بیمارستان های زیادی در افغانستان وجود دارد که نیاز به نیروی تحصیل کرده دارد، منتهی دولت مستقر در افغانستان هم از این متخصصین حمایت کرده، آن‌ها را از نظر مالی تأمین کند تا بتوانند بگردند و به مردم‌شان خدمت کنند.
وی در پایان تصریح نمود: تا آنجا که در حد امکانات ما بوده، سعی کردیم از مهمان‌های خودمان پذیرایی کنیم.
این در حالی است که بخش اعظم نشست خبری امروز وزیر بهداشت ایران به دست آوردهای قابل توجه این وزارت در دوره 22 ماهه خدمت در دولت مردمی آیت الله سید ابراهیم رییسی، رییس جمهوری اسلامی ایران اختصاص داشت که تفاوت های فاحشی نسبت به دوره ماقبل خود دارد.
به عنوان مثال، این وزارت توانسته در ۲۲ ماه گذشته بیش از ۱۵ هزار و ۳۹۹ تخت جدید بیمارستانی به ظرفیت تخت‌های قبلی اضافه کند و ۱۰۳ مرکز جدید درمانی و ۲۰۰۰ پروژه بهداشتی در مناطق محروم ایران افتتاح شود.
در دست آوردی دیگر، این وزارت پوشش بیمه ای کاملا رایگان برای بیش از 12 میلیون نفر از جمعیت ایران فراهم کرده است. همچنین مجوز استخدام 25 هزار کارمند جدید را در مراکز بهداشتی و درمانی سراسر این کشور دریافت نموده است.
دکتر عین اللهی خاطرنشان کرد که به لحاظ ظرفیت های علمی و تجهیزاتی، رتبه جهانی این کشور از جایگاه 16 به 15 ارتقا پیدا کرده و همچنین توانسته رتبه نخست را در بین کشورهای منطقه داشته باشد.
وی با اشاره به انجام 160 میلیون دوز واکسن کرونا در این کشور، گفت که 2.5 میلیون تبعه خارجی از جمله مهاجرین افغانستانی نیز به صورت رایگان در ایران واکسن کرونا دریافته کرده اند.
قرار است با کمک و حمایت مستقیم جمهوری اسلامی ایران، شفاخانه بزرگ امام خمینی(ره) در مرکز ولایت بامیان به زودی افتتاح شود.
https://avapress.com/vdcipparut1ayq2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما