تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۱ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۷
کد مطلب : 145101
افزایش خشونت علیه اطفال در کشور/ثبت بیش از  600 مورد خشونت علیه اطفال دختر

بر اساس پژوهشی که توسط کمیسیون حقوق بشر افغانستان صورت گرفته،  وضعیت کودکان نسبت به سال های قبل نگران کننده به نظر میرسد و خشونت علیه اطفال سیر صعودی را در پی داشته است به طوری که طی دو سال اخیر تعداد ۶۸۲ مورد انواع مختلف خشونت بر علیه اطفال دختر در دفاتر ساحوی و ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر افعانستان به ثبت رسیده است

به گزارش خبرگزاری آوا، این پژوهش با اشتراک بیش از هفت هزار طفل در ۲۷ ولایت کشور از طریق پرسشنامه ها صورت گرفته است.

پژوهش ذکر شده توسط « ثریا صبحرنگ » مسئول بخش زنان واطفال کمیسیون حقوق بشر به خوانش گرفته شد: حدود ۵۸ درصد اطفال پسر و ۴۲ در صد اطفال دختر در این پژوهش به پرسش ها پاسخ داده اند.

مسوول بخش زنان و اطفال این کمیسیون افزود: در این تحقیق حدود ۹ درصدر اطفال بدون فامیل زندگی و ۴۴ درصد از کودکان هیچ شناسنامه یی در دست ندارند.

صبحرنگ ادامه داد: در این تحقیق حدود ۲ درصد اطفال زیر سن قانونی متاهل و چهار درصد اطفال مصاحبه شونده نامزد دارند.

وی  عنوان کرد:برخی  اطفال در هفته از ۲ الی ۷ روز کار می کنند و اوقات کاری آن متفاوت می باشد، طوریکه یک درصد اطفال گفته اند که حدود یک الی دوساعت از روی شب نیز کار می کنند و روزانه از دو ساعت الی دوازده ساعت مصروف کار می باشند.

مسئول بخش زنان واطفال کمیسیون حقوق بشر اظهار داشت: بررسی های تحقیق حاضرنشان میدهند که بیشتراین اطفال کارگران بدون مزد اند و یا اینکه مزد این اطفال مستقیم توسط فامیل های شان دریافت می شود.

در عرصه آموزش اطفال در این پژوهش ذکر شده است که حدود ۳۸ درصد اطفال هنوز هم به مکتب نمی رود و دوازده در صد از اطفال اجازه رفتن به مکتب را از سوی فامیل شان ندارند.

صبحرنگ خاطر نشان ساخت: دوری فاصله از مرکز صحی، قیمت بودن دارو، نبود داکتران مجرب و متخصص از چالش های عمده  ای است که سد راه اطفال بی بضاعت قرار گرفته است.

وی تصریح کرد:  ۱۴ درصد اطفال در این پژوهش اظهار کرده اند که یک الی دو ساعت از مرکز صحی فاصله دارند و ۳ درصد گفته اند که بیشتر از دو ساعت فاصله را طی می کنند تا به مرکز صحی یعنی کلینک یا شفاخانه برسند.

شمولیت اطفال در صفوف جنگی

مسئول بخش زنان واطفال کمیسیون حقوق بشر گفت: در این تحقیق به تعداد ۵۷ نفر که یک در صد مجموع مصاحبه شوندگان را تشکیل می دهند گفته اند که شامل گروه های نظامی شده اند، بطوریکه ۲۳ درصد فشار فامیل، ۱۷ درصد مشکلات اقتصادی، ۱۴ درصد نیاز به اشتغال، ۲ درصد دلایل مذهبی و یک در صد فشار از سوی نیروهای مسلح را دلیل اصلی پیوستن شان به صفوف نظامی عنوان کرده اند.
خشونت علیه اطفال

وی ادامه داد: طی تحقیق در خصوص اعمال خشونت علیه اطفال ۱۲ الی ۱۸ سال ، ۳۸ در صداطفال  خانه را محل خشونت عنوان کرده اند با این حال فهمیده می شود که خشونت از طرف اعضای فامیل که شامل والدین، کاکا، برادر و غیره اند بیشترین عامل خشونت علیه اطفال محسوب می شوند.

صبحرنگ درصحفه اخیر این پژوهش آورده است:  متاسفانه گسترش ناامنی، تداوم جنگ، فقر و بیکاری، حوادث طبیعی از جمله عوامل بیجا شدگی است که به یکی از چالش های اساسی در کشور تبدیل شده به طوری که  حدود ۱۹ درصد اطفال گفته اند که بیجاشده اند.

خشونت علیه اطفال دختر

مسئول بخش زنان واطفال کمیسیون حقوق بشر در پایان گفت: طی دو سال اخیر  تعداد ۶۸۲ مورد انواع مختلف خشونت بر علیه اطفال دختر در دفاتر ساحوی و ولایتی کمیسیون مستقل حقوق بشر افعانستان به ثبت رسیده است که از میان قضایا ثبت شده خشونت علیه اطفال دختر، ۲۰۸ مورد آنرا خشونت فیزیکی، ۷۴ مورد خشونت اقتصادی، ۷۵ مورد خشنونت جنسی، ۲۰۲ مورد خشونت لفظی و روانی و ۱۴۱ مورد را سایر انواع خشونت در بر می گیرد.

https://avapress.com/vdcjyievvuqexvz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما