تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۰۹:۲۸
کد مطلب : 97464
دستاور های فرهنگی غزنی در آرشیف ۲۰۱۳
والی غزنی، هدف از ایجاد آرشیف ۲۰۱۳ غزنی را زنده نگهداشتن دستارود های فرهنگی این ولایت عنوان کرد و گفت: تمام دستاور های فرهنگی این ولایت در این آرشیف گنجانده شده است.
آرشیف ۲۰۱۳ ولایت غزنی با حضور داشت تعدادی از مقامات محلی و تعدادی از فرهنگیانی که از کابل به غزنی آمده بودند، در این ولایت افتتاح گردید.
به گزارش خبرگزاری آوا، موسی خان اکبر زاده؛ والی غزنی، هدف از ایجاد این آرشیف را زنده نگهداشتن دستارود های فرهنگی این ولایت عنوان کرد و گفت: آرشیف ۲۰۱۳ غزنی تمام دستاور های فرهنگی این ولایت را در خود جا داده است.
غزنی از سوی سازمان فرهنگی و علمی آی سیکو به عنوان مرکز فرهنگی جهان اسلام برای سال ۲۰۱۳ میلادی معرفی شد.
این مناسبت در بهار سال ۱۳۹۲ و خزان همین سال در دو مرحله با اشتراک نمایند گان آی سیسکو، وزرای اطلاعات و فرهنگ و سفیر های برخی از کشورهای اسلامی و صدها مهمان که از داخل کشور آمده بودند، تجلیل شد.
والی غزنی با بیان اینکه بازدید از این آرشیف، بیننده را با گذشته های دور و نزدیک غزنی آشنا می سازد، تصریح کرد: ۳۲ آبده مهم تاریخی غزنی که بازسازی شده است و تاسیساتی که به مناسبت سال ۲۰۱۳ در شهر غزنی ساخته شده است، توسط هنر مندان و مجسه سازان، نمونه سازی شده و در این آرشیف نگهداری می شوند.
وی افزود: عکس، فلم، کتاب، مجلات و دیگر اقلام فرهنگی که کارکردهای سال ۲۰۱۳ غزنی را بازتاب می دهد و نیز برچم های تمامی کشور اسلامی در سازمان آی سیسکو در این آرشیف نگهداری می شود.
این در حالیست که فرهنگیان غزنی، دستارود های سال ۲۰۱۳ را برای این ولایت کافی نمی دانند . احمدشاه آرمان در این باره می گوید: چنانکه مردم غزنی انتظار داشتند درسال ۲۰۱۳ برای این ولایت کار نشده است.
وی افزود: هنوز شماری از پروژه های مهم سال ۲۰۱۳ مانند تعمیر مرکز ثقافت، بالاحصارغزنی و مزار البیرونی و سنایی نیمه کاره باقی مانده است.
به گفته‎ی آرمان، کارهای فرهنگی که صورت گرفته است، در حد چاپ چند مجله می باشد نه یک پژوهش ماندگار فرهنگی ادبی که برای نسل های آینده به عنوان یک منبع به شمار برود.
https://avapress.com/vdcjxxeh.uqeamzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما