تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۵ سرطان ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۳۹
کد مطلب : 44606
کار ساخت بند برق "شاه و عروس" شکر دره کابل آغاز شده است
پروژه بند برق "شاه و عروس" با هزینه 48 میلیون دالر امریکایی طی سه سال آینده تکمیل و به بهره برداری سپرده خواهد شد.

کار ساخت بند برق"شاه وعروس" شکردره ولایت کابل که هفته قبل توسط رئیس جمهورکرزی افتتاح شده، قرار است کار آن تا سه سال آینده تکمیل و به بهره برداری سپرده شود.

کار ساختمانی این بند توسط انجنیران و متخصصین یک شرکت ایرانی پیشبرده می شود و تفاهمنامه آن دو سال قبل میان وزارت انرژی و آب افغانستان و یک شرکت ایرانی در کابل به امضا رسیده بود. 

بند برق شکر دره کابل که به نام "شاه و عروس" مسمی گردیده است در شمال ولایت کابل موقعیت دارد و این بند به هزینه 48 میلیون دالر امریکایی از بودجه انکشافی دولت افغانستان ساخته می شود.
شجاع الدین ضیایی، معین منابع آبی وزارت انرژی و آب کشور می گوید، پروژه بند برق "شاه و عروس" با هزینه 48 میلیون دالر امریکایی طی سه سال آینده تکمیل و به بهره برداری سپرده خواهد شد.
 
آقای ضیایی در گفتگو با خبرگذاری صدای افغان (آوا) گفت، این بند آب "شاه و عروس " برای آب آشامیدنی و آبیاری 300 هکتار زمین زراعی ساخته می شود.
به گفته وی، این بند گنجایش ذخیره در حدود 10 میلیون متر مکعب آب را دارا می باشد که در پهلوی آن 2 / 1 مگاوات برق را نیز تولید خواهد کرد.

او گفت، در کار ساخت این پروژه 20 درصد از انجنیران و متخصصین ایرانی و 80 در صد افغان ها مشغول هستند.
 
موصوف خاطر نشان کرد: هزینه این پروژه به عهده دولت افغانستان بوده، هیچ نهاد و یا کشورخارجی در این پروژه عام المنفعه کمک نکرده است.
این مقام وزارت انرژی و آب افزود که این وزارت کار ساخت چندین پروژه بند برق دیگر را نیز روی دست دارد، اما به دلیل عدم بودجه کافی، کارها به کندی پیش می رود و و از این لحاظ نمی توانیم از آب های جاری خویش به طور کلی استفاده نماییم.

این در حالی است که کشور افغانستان دارای 77 میلیارد متر مکعب آب می‌باشد که 57 میلیارد آن آب های سطحی و20 میلیارد متر مکعب آن زیرزمینی است.
از 57 میلیارد متر مکعب آب سطحی کشور 75 درصد آن شامل حوزه‌ های آبی آمو در شمال افغانستان و حوزه‌ کابل می‌شود که در برگیرنده‌ مناطق کوهستانی این کشور است. 

از مجموع 57 میلیارد متر مکعب آب سطحی در سال یازده میلیارد متر مکعب آن به پاکستان می رود و از 46 میلیارد دیگر آب ‌های سطحی در حال حاضر 35 درصد آن در داخل کشور استفاده می شود.


منبع : خبرگزاری آوا- کابل
https://avapress.com/vdcjmmex.uqexyzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

l من از هرنوع کارهای بنیادی درکشورخود لزت میبرم ودوست دارم چنین پروژه های عام المنفعه جنبه عملی به خود بگیرد.

تشکر.