تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۴۶
کد مطلب : 109129
کشور مستقل فلسطینی از رویا تا واقعیت
ولادیمیر پوتین؛ رئیس‌جمهور روسیه، با ارسال پیامی برای نشست رهبران اتحادیه عرب در شرم الشیخ گفته است که روسیه از تشکیل کشور مستقل فلسطینی به پایتختی بیت‌المقدس شرقی حمایت می‌کند.
وی افزوده:"روسیه با اقدامات دوجانبه، چهارجانبه و از جمله از طریق گروه میانجی چهارجانبه برای رسیدن به این هدف (استقلال فلسطین) کمک می‌کند."
گروه میانجی‌چهار شامل روسیه، امریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل است.
پوتین تاکید کرده که باید همکاری‌ها بین این گروه میانجی‌ها و اتحادیه عرب گسترش یابد.
فلسطینی‌ها می‌خواهند که کشور و دولت مستقلی به پایتختی بیت‌المقدس شرقی تشکیل دهند.
بنیامین نتانیاهو پیش از انتخابات اسرائیل گفته بود تا در قدرت باشد اجازه نمی‌دهد دولت فلسطینی مستقل تشکیل شود؛ اما پس از پیروزی در انتخابات این موضع خود را پس گرفت.
لوران فابیوس؛ وزیر خارجه فرانسه هم گفته که این کشور به بردن قطعنامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل به مشخص شدن چارچوبی برای صلح میان فلسطین و اسرائیل کمک می کند.
او ابراز امیدواری کرده که امریکا این بار با این قطعنامه مخالفت نکند.
به باور کارشناسان این اظهارات ولادیمیر پوتین؛ رییس جمهوری روسیه از یکسو موقعیت فلسطینی ها در برابر هراس افکنی های فراقانونی و غاصبانه رژيم اسراییل را تقویت می کند و از سوی دیگر، یک گام دیگر در راستای انزوای بین المللی رژيم اسراییل به رهبری بنیامین نتانیاهو محسوب می شود.
به ویژه اگر امیدواری لوران فابیوس؛ وزیر امور خارجه فرانسه نسبت به حمایت امریکا از قطعنامه آینده شورای امنیت برای مشخص شدن چارچوب صلح فلسطینی ها و اسراییل در عمل نیز محقق شود و امریکا مانند همیشه در یک اقدام غیر قانونی و زورگویانه از وتوی قطعنامه های فلسطینی پرهیز کند، این امر به تحقق نزدیکتر می شود.
اظهارات بنیامین نتانیاهو در جریان انتخابات اخیر رژيم اسراییل مبنی بر اینکه تا زمانی که او در قدرت است اجازه تشکیل یک کشور فلسطینی مستقل را نخواهد داد، مورد خشم آشکار واشنگتن قرار گرفت و امریکا از یکسو از تلاش ها برای شکل گیری یک کشور مستقل فلسطینی اعلام حمایت کرد و از جانب دیگر، نتانیاهو را به تفرقه انگیزی متهم کرده و نسبت به انزوای بین المللی اسراییل هشدار داد.
از جانب دیگر، در جریان سخنرانی نخست وزیر رژيم صهیونیستی اسراییل در کنگره امریکا که به رغم مخالفت های صریح و جدی کاخ سفید و اداره به رهبری اوباما انجام شد، امریکا صریحا نسبت به انزوای بین المللی اسراییل هشدار داده بود.
به این ترتیب، با اعلام موضع صریح رییس جمهوری روسیه در خصوص حمایت از تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی به پایتختی بیت المقدس شرقی که آرمان ملی دیرینه فلسطینی ها بوده است، به باور کارشناسان، اسراییل بیش از همیشه، در معرض انزوای سیاسی در عرصه بین المللی قرار خواهد گرفت.
این موضع گیری همچنین، مواضع استقلال طلبانه فلسطینی ها را به شدت تقویت خواهد کرد و به آنها امکان خواهد داد که با استفاده از فضای سیاسی همسو با آرمان تاریخی و دیرینه ملت فلسطین، گام های سریع و مهمی را در این زمینه بردارند.
با این حال، نمی توان انکار کرد که این اظهارات و موضع گیری ها، برای فراهم سازی مقدمات چنین اتفاقی، بسیار مهم و تعیین کننده هستند؛ اما این به تنهایی کافی نیست؛ زیرا فاصله زیادی برای تشکیل کشور مستقل فلسطنی از رویا تا واقعیت وجود دارد.
یکی از مهم ترین پیش شرط های این مهم، لگام زدن به یک رژیم جنایت پیشه، کودک کش، متجاوز و غاصب است که به هیچیک از کنوانسیون ها و قوانین بین المللی احترام نمی گذارد و برای رسیدن به منافع و مطامع سلطه جویانه و غیر مشروع خود، به گونه وحشیانه ای، هیچ مرز و محدودیت و مانعی نمی شناسد.
این رژيم پیش از هر اقدامی باید به وسیله ایجاد تمهیدات الزام آور از سوی مجامع بین المللی که با حمایت قدرت های بزرگ به ویژه امریکا و کشورهای اروپایی که سال ها در کنار رژيم متجاوز اسراییل قرار داشته اند نیز همراه باشد، لگام زده شده و مورد کنترل قرار گیرد؛ تا خوی تجاوزگری، جنایت و آدمکشی آن، مهار گردد؛ در غیر آن، تصور کشور مستقل فلسطینی دشوار خواهد بود و اگر هم چنین اتفاقی بیفتد، استقلال و امنیت ملی آن، مورد تهدید همیشگی خواهد بود.
از جانب دیگر، رسیدن به این آرمان نیازمند پایمردی همه اعراب و پرهیز از جبن و ترس و هراس و وابستگی رژیم های وابسته و دست نشانده عربی به امریکا و اسراییل و اتخاذ یک موضع شجاعانه در این زمینه است؛ چیزی که پیش از این وجود نداشته و در حال حاضر نیز تمایلی به آن دیده نمی شود.

https://avapress.com/vdcj8hevhuqeyvz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما