تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۴۸
کد مطلب : 124950
کشور افغانستان دایه مهربانتر از مادر نمی خواهد
اظهارات غیر مسئولانه‌ی "جان کری" به نوعی استقلال کشور را زیر سوال می‌برد و این سیاسیون ما هستند که باید برای برگزاری لویه جرگه تصمیم بگیرند و این مورد ربطی به وزیر خارجه‌ی امریکا ندارد که هرازگاهی دایه‌ی مهربانتر از مادر شده و برای سران حکومت وحدت ملی خط مشی تعیین می‌کند.
"بصیراحمد دانشیار" ؛ استاد دانشگاه هرات، در واکنش به اظهارات اخیر "جان کری" در گفتگو با خبرنگار آوا عنوان داشت: موضع‌گیری اخیر "جان کری" مبنی بر اینکه حکومت وحدت ملی تاریخ انقضا ندارد مردم کشور را نگران ساخته است.

وی افزود: تمام مردم می‌دانند که توافق‌نامه‌ی سیاسی حکومت "وحدت ملی" برای دو سال بوده و بر مبنای آن باید لویه جرگه تشکیل ،اصلاحات لازم انتخاباتی انجام و سرانجام نخست وزیری در افغانستان ایجاد گردد.

دانشیار ادامه داد: متاسفانه نزدیک به دو سال است که هیچ خبری از این برنامه‌ها نیست و این بی خبری، بی سرنوشتی و سردرگمی مردم کشور را از آینده نگران ساخته و باعث شده تا مردم پا به فرار بگذارند و هرج و مرج در کشور حاکم شود.

استاد دانشگاه هرات تصریح کرد: ما و سیاسیون نمی دانیم که هدف جان کری از انجام این کار چیست اما اگر قرار باشد اصلاحات ایجاد و لویه جرگه تشکیل شود، چرا تا کنون هیچ گام عملی در این عرصه برداشته نشده است.

وی با بیان تاسف نسبت به اینکه "جان کری" طراح این سناریو بوده یاد آور شد: جان کری با طراحی این سناریو امروز در صدد افزایش این طرحها است و باید دانست چرا سمت نخست وزیری در افغانستان ایجاد نمی شود در حالی‌که این حکومت پنجاه پنجاه مشکلات و چالش‌های زیادی را برای مردم کشور به بار آورده است.

دانشیار اظهار داشت: وجود سرپرست‌های فراوان در افغانستان، خالی بودن خیلی از پست‌ها در ادارات مختلف حکومتی، عدم پاسخگویی و شفافیت در اکثر ادارات، از جمله مشکلات و نتایج همین حکومت پنجاه‌ پنجاه است.

استاد دانشگاه هرات خاطر نشان ساخت: مردم همواره از دولت انتظار دارند تا با ایجاد حکومتی قدرتمند بتوانند نسبت به مسائل آنها پاسخگو باشند.

وی عنوان کرد: بیان چنین موضوعی که حکومت وحدت ملی تاریخ انقضا ندارد اصلا قابل بیان نیست چرا که بر اساس توافقی که شاهد آن بودیم این حکومت نه برای دو سال، بلکه برای پنج سال بوده است.

دانشیار ابراز داشت: متاسفانه پشت پرده سناریوی دیگری در حال طراحی است و وجود چنین وضعیتی در کشور ما را نگران می سازد.

استاد دانشگاه هرات ادامه داد: اگر بتوان با همین توافقنامه‌ی سیاسی که در نظر گرفته شده موافقت کرد، قطعا می توان با کم کردن جار و جنجال از تمرکز قدرت جلوگیری و مردم را نسبت به آینده کشور امیدوار ساخت.

وی با اشاره به اینکه حدود دو سال از عمر این حکومت می‌گذرد و ما هنوز به آن دستاوردهایی که رهبران این حکومت در جریان کمپاین‌ها وعده داده بودند، نرسیده‌ایم گفت: بیشتر این مسائل به پنجاه‌پنجاه بودن حکومت بر می‌گردد و ما امیدوار هستیم تا یک تغییر بنیادی و اتفاق توسط خود مردم در این راستا ایجاد شود.

دانشیار افزود: با توجه به اینکه امریکایی ها به فکر رفاه و آسایش مردم افغانستان نمی باشند اما در این میان هستند کسانی که نمی‌خواهند کشور ما به رشد و تعالی دست پیدا کنند.

استاد دانشگاه هرات با بیان اینکه اظهارات غیر مسئولانه‌ی "جان کری" به نوعی استقلال کشور را زیر سوال می‌برد اظهار داشت: این سیاسیون ما هستند که باید برای برگزاری لویه جرگه تصمیم بگیرند و این مورد ربطی به وزیر خارجه‌ی امریکا ندارد که هر از گاهی دایه‌ی مهربانتر از مادر شده و برای سران حکومت وحدت ملی خط مشی تعیین می‌کند.

وی افزود: مردم خودشان باید به فکر تغییر باشند چرا که دیگران نمی توانند برای ما تصمیم گیری و ایجاد تغییر کنند و این یک تصور خام است که وزیر خارجه ی امریکا بیاید و برای ما تعیین تکلیف کند.

دانشیار در پایان گفت: این ما هستیم که باید کشور خود را آباد و مترقی بسازیم و هرگز به هدف دست پیدا نخواهیم کرد مگر اینکه تمام مردم نقش خود را در این راستا ایفا کنند.
https://avapress.com/vdciw5azut1ar32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما