تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۸ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۵
کد مطلب : 130908
غدیر تنها یک حادثه تاریخی نیست بلکه یک مکتب و تفکر فرهنگی دینی است

غدیرتنها یک حادثه تاریخی نیست بلکه یک فرهنگ، اندیشه و تفکر دینی است، که اگر اندیشمندان جهان اسلام با ژرف نگری و دقت به محتویات آن بنگرند ، بسیاری از مشکلات و اختلافات جهان اسلام حل می شود.

استاد محمد اکبری وکیل مردم در پارلمان، درگفتگو با آوا، به مناسبت فرا رسیدن عید سعید غدیرخم، عید ولایت و امامت، با ابراز مطلب فوق افزود: غدیر یک مکتب ماندگار است که پیامهای آن برای همیشه راه گشای امت اسلامی می باشد.

به گفته او، غدیر را نباید تنها از جنبه تاریخی آن مطالعه و مورد بحث و بررسی قرار داد، بلکه آموزه های آنرا که همانا رهبری سالم، ولایت مداری، و ادامه خط رسالت و امامت می باشد باید در تمام شرایط مد نظر قرار داد.

به گفته وی، واقعه غدیر تعیین کننده رهبریت جامعه ی اسلامی بعد از رسول خدا(ص) تا روز قیامت است که هرگز محدود به زمان خاصی نمی شود، هرچند اولین رهبر بعد از پیامبر(ص) حضرت امام علی(ع) و به اشاره رسول خدا یازده فرزندش تعیین شد، اما روند چگونگی انتخاب رهبر محدود به زمان خاصی نیست.

وکیل مردم درمجلس نمایندگان علاوه کرد: پس از رسول خدا(ص) متاسفانه امت اسلامی از مکتب غدیر فاصله گرفتند که گرفتار حوادث تلخی شدند.

به گفته او، اگر مسلمانان آن خطی را که رسول خدا(ص) در غدیر ترسیم کرده بود، ادامه می دادند حادثه عاشورا و ده ها حوادث دیگر خلق نمی شد و امروز مسلمانان دچار این همه مشکلات نمی بودند.

به گفته او، تحولات عمیق درجامعه اسلامی و انحراف از خط نبوت و امامت پس از رسول خدا(ص) سبب شد که در اندک زمانی شکافها در کشور عظیم اسلامی عمیق تر شود و دست دشمنان اسلام برای افزایش اختلافات باز گردد.

آقای اکبری ادامه داد: عمده ترین تغییرات بعد از حادثه غدیر این بود که رهبری دینی را از سیاست جدا کردند و روحیه جدای دین از سیاست در دنیای اسلام مستولی شد و این طرز فکر حوادث ناگواری را بوجود آورد.

به عقیده وی، اگر رهبری دینی و سیاسی کما کان عالمترین و اعدل ترین امت می بود و مدیریت جامعه به دست نا اهلان سپرده نمی شد امروز معادلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جهان بگونه دیگری می بود.

به گفته آقای اکبری، اگر مسلمانان از مکتب غدیر فاصله نمی گرفتند، یقینا قدرت مسلمانان بر غیر مسلمانان غلبه می کرد و امروز بجای غربی ها مسلمانان ابر قدرت و در سطح دنیا تعیین کننده بودند.

اکبری آفتهای رسیده در دنیای اسلام را ناشی از بی توجهی مسلمانان نسبت به فرهنگ غدیر عنوان کرد و افزود: هرچه مسلمانان از غدیر فاصله گرفتند به همان اندازه در برابر دشمنان و قدرتهای جهان رنگ باخته و ذلیل شدند.

درهمین حال حجت الاسلام و المسلمین خدابخش محسنی عضو شورای علمای شیعه افغانستان نیز ترویج سیره اهل بیت(ع) و ریشه‌های وجودی و ذاتی امامت در جامعه را یک ضرورت دانست و تاکید کرد: دستگاه‌های فرهنگی باید نسبت به ترویج سیره اهل بیت(ع) و فرهنگ امامت و ولایت ، توجه ویژه‌ای داشته باشند.

محسنی عمده ترین پیام غدیر را ادامه خط رسالت و امامت خواند و گفت: فراموشی غدیر درحقیقت فراموشی اسلام و دستورات خداوند است.

محسنی بر ترویج فرهنگ غدیر که همان ولایتمداری و رهبری سالم جامعه است تاکید کرد و گفت: تا زمانی که مسلمانان مکتب غدیر را با تمام آموزه های آن دنبال نکنند و سرلوحه زندگی خود قرار ندهند به اقتدار و عزت نخواهند رسید.

به گفته او، با وجود اینکه واقعه غدیر به لحاظ تفسیری مورد اختلاف میان فرق و مذاهب اسلامی است، اما دانشمندان باید واقعیت ها را تحقیق کنند و خط اساسی که پیامبر(ص) در آن روز ترسیم کرد با دلیل و منطق برای مسلمانان بیان کنند تا شبهات و برداشتهای نادرست جای خود را به حقیقت ها بدهد.

https://avapress.com/vdciuuazvt1ap32.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما