تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۰۹
کد مطلب : 137424
ترامپ چگونه به جنگ داعش می رود؟

رییس جمهور جدید امریکا به تازگی فرمان مبارزه با داعش را برای نابودی کامل این گروه صادر کرده است.

بر اساس این فرمان، وزارت دفاع این کشور وظیفه دارد تا طی یک ماه، طرحی را برای مقابله و مبارزه با گروه داعش ارائه کند.

خبرگزاری رویترز گزارش داده که آقای ترامپ در این فرمان گفته که برای یافتن راه های حلی به منظور مقابله با منابع مالی گروه داعش نیز طرحی آماده شود.

در همین حال، جیمز متیس که به تازگی به عنوان وزیر دفاع جدید امریکا، سوگند خورده، گفته که نحوه اجرای این طرح هنوز روشن نشده است.

آقای متیس، تاکید کرده که برای مقابله با داعش باید رویکرد جدی تری روی دست گرفته شود.
ترامپ پیش از این، فرمان ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی به امریکا را صادر کرده که مورد انتقاد گسترده در امریکا و جهان قرار گرفته و برخی از چهره های امریکایی نیز این فرمان را ضد ارزش های ملی و اصول قانون اساسی امریکا خوانده اند.

مبارزه با داعش، از شعارهای کلیدی رییس جمهوری امریکا در دوران کارزارهای انتخاباتی اش بود.

آقای ترامپ در آن زمان، با ذکر اینکه داعش معلول سیاست های امنیتی باراک اوباما و هیلاری کلینتون در خاور میانه است، وعده داده بود که در صورت پیروزی، نابودی داعش جزو اصلی ترین اقداماتش خواهد بود.

کارشناسان می گویند که اقدام تازه ترامپ مبنی بر صدور دستور تدوین طرحی برای مبارزه با داعش تا نابودی کامل آن، قدمی در مسیر تحقق وعده انتخاباتی او محسوب می شود؛ اما اینکه این اقدام در نهایت بتواند روش امریکا در مبارزه با تروریزم و به طور مشخص، داعش را تغییر دهد و ابهام ها و پرسش های سنگین موجود در این زمینه را برطرف کند، هنوز محل تردید است.

به باور آگاهان، اینکه ترامپ می گوید مصمم است تا داعش را به صورت کامل، نابود کند، حرف تازه ای نیست. این شعاری است که در واقع، پیش از این بارها از جانب باراک اوباما و هیلاری کلینتون، یعنی همان کسانی که ترامپ آنها را متهم به ایجاد داعش می کند نیز مطرح شده است.

اصولا تشکیل ائتلاف نظامی برای مقابله با داعش به رهبری امریکا و با حضور ده ها کشور جهان نیز بر پایه همین شعار بزرگ اما غیر واقعی، صورت گرفت؛ ائتلافی که تنها نتیجه آن، تقویت حضور و سلطه نظامی امریکا بر خاور میانه، بازگشت مجدد نیروهای آن به عراق و باز شدن مسیر مداخلات نظامی ایالات متحده در امور سوریه بود و لا غیر.

با این حساب، صاحب نظران می پرسند که آیا شعار ترامپ مبنی بر نابودی کامل داعش نیز تکرار چندین باره همان شعار غیر عملی است که پیش از این، توسط سایر دولتمردان و فرماندهان نظامی امریکایی مطرح شده یانه نشانگر تغییر استراتژی اصولی واشنگتن در حوزه مبارزه با تروریزم در خاور میانه می باشد؟

پاسخ این پرسش در واقع زمانی مشخص خواهد شد که استراتژي مورد نظر ترامپ طی یک ماه آینده، از سوی استراتژيست های نظامی و امنیتی ایالات متحده، تدوین و ارائه شود و مهم تر از آن، جهان شاهد ورود مستقیم و رسمی امریکا در کارزار مبارزه با داعش از خاور میانه تا افغانستان باشد.

با وجود این ابهام ها و پرسش ها، ناظران می گویند که نشانه های کوچک اما مثبتی وجود دارد که نشان می دهد ترامپ مصمم است راه و رسم جدیدی در عرصه جنگ با داعش در پیش بگیرد.

تمایل او به مشارکت امریکا و روسیه برای مبارزه با داعش در سوریه و اعلام رسمی این موضع از جانب کاخ سفید، از دید ناظران، یکی از مهم ترین نشانه ها در این زمینه محسوب می شود.

با این حال، رویکرد ترامپ در مبارزه با تروریزم، اشکالات و نقایص بسیار جدی و نگران کننده ای نیز دارد که به عقیده منتقدان، نه تنها مانع از اثرگذاری مبارزه نظامی امریکا و روسیه و سایر قدرت ها با این تهدید جهانی خواهد شد؛ بلکه چه بسا ممکن است به رشد و گسترش آن کمک کند و چالش های امنیتی جدی و جدیدی در برابر امنیت جهان پدید آورد.

ممنوعیت ورود اتباع ۷ کشور اسلامی به امریکا و اعمال محدودیت های سنگین بر شهروندان و مهاجران مسلمان در امریکا، از جمله این اقدامات است؛ اقداماتی که پیش از آنکه به تعبیر ترامپ به امن تر شدن امریکا کمک کند، نشانگر رویکردهای فاشیستی و نژادپرستانه رییس جمهوری امریکا است که ادامه آن، بی تردید شکاف های هولناک و عظیمی را در جامعه بشری ایجاد کرده و مانع از شکل گیری جهان متعلق به همه انسان ها خواهد شد.

https://avapress.com/vdciryaz5t1ap52.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما