تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۰۱:۱۲
کد مطلب : 106220
غیر قانونی بودن شهرک سازی یا ترس از انزوا؟
امریکا از تصمیم رژیم اسرائیل برای ارائه مناقصه‌های جدید به منظور ساخت‌وساز بیشتر در مناطق اشغالی کرانه باختری رود اردن انتقاد کرده است.
جاش ارنست؛ سخنگوی کاخ سفید گفته است که چنین اقدامی، باعث انزوای بین‌المللی بیشتر اسرائیل خواهد شد و تاثیری نیز در تقویت امنیت یا افزایش رفاه آن رژیم ندارد و نه تنها به پیشرفت مذاکرات صلح کمک نمی‌کند؛ بلکه حتی تاثیری عکس خواهد داشت.
او گفت:"به باور ما، شهرک‌ها غیرقانونی هستند و تاثیری زیانبار بر روند حصول توافق برای داشتن دو کشور مستقل دارند."
یک گروه ناظر اسرائیلی روز جمعه، اعلام کرد که رژيم اسرائیل صدها مناقصه برای احداث خانه های جدید در کرانه باختری ارائه کرده است.
فلسطینیان نیز واکنشی تند به ارائه این مناقصه داشته‌ اند.
مذاکرات صلح برای داشتن دو کشور مستقل، در پی اختلافات طرفین بر سر همین شهرک‌ها، از سال میلادی گذشته تاکنون عملا متوقف مانده است.
جامعه بین‌الملل نیز تمامی شهرک‌های ساخته شده در این منطقه را غیرقانونی می‌داند.
به رغم این موضع گیری ها، رژیم خودکامه و غاصب اسراییل که بنیاد آن بر پایه غدر و غصب و غضب، شکل گرفته، بدون توجه به این مخالفت ها و حتی بی آنکه نگران آینده صلح خاور میانه باشد به غصب سرزمین های فلسطینی و ساختن شهرک های یهودی نشین تازه در این مناطق، مبادرت کرده است.
کارشناسان اما می گویند که اکنون امریکا به این نتیجه رسیده که رژیم نامشروع اسراییل، روز به روز در حال انزوای بیشتر است و به تدریج حلقه این انزوای بین المللی، تنگ تر و محدودتر می شود.
به باور کارشناسان، امریکا به عنوان کشوری که بیشترین هزینه خودکامگی های غاصبانه رژيم جعلی اسراییل را در سطح بین المللی متحمل می شود، بیش از این نمی تواند در برابر خودکامگی های معمول این رژیم، مقاومت و پایداری کند و به همین دلیل، ناگزیر است هر از چند گاه با بیان این مواضع، از یکسو از حجم فشارهای بین المللی بر خود بکاهد و از سوی دیگر، مقام های رژيم اسراییل را نسبت به این خطر، هشدار دهد که اسراییل اکنون یک رژیم منزوی است که در قبال اقداماتی که انجام می دهد حتی دوستان و حامیان سابق این رژیم نیز دیگر آن را به اندازه کافی مشروع نمی دانند و بر این اساس، با مشروعیت دادن به موضع گیری ها و اقدامات فلسطینی ها در عرصه بین المللی، متقابلا انزوای اسراییل را شدیدتر می کنند.
به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی در پارلمان های اروپایی، حمایت های وسیع بین المللی از حماسه آفرینی اعجاب انگیز مبارزان مقاومت فلسطین در جنگ ۵۱ روزه اخیر غزه و در مقابل، محکومیت جهانی ماراتن کودک کشی رژيم متجاوز و خون آشام اسراییل و همچنین پذیرش فلسطین به عنوان عضوی برابر با دیگر اعضا در سازمان ها و کنوانسیون های مهم بین المللی که خشم و انتقاد اسراییل، امریکا و کانادا را برانگیخته است، بخشی از برنامه انزوای جهانی اسراییل است که امریکا به خوبی مترصد این وضعیت و پیشرفت ملموس آن است.
بنابراین به عقیده ناظران، مخالفت اخیر امریکایی ها نسبت به شهرک سازی های تازه رژ‌یم اسراییل در کرانه باختری رود اردن، پیش از آنکه به معنای حمایت امریکا از حقوق فلسطینیان و صحه گذاردن بر تصور بین المللی در مورد غاصب بودن رژیم اسراییل باشد، بیشتر به هدف توجیه دیدگاه امریکا نسبت به این اقدامات در برابر فشارهای سنگین بین المللی و مهم تر از آن، ترس از انزوای بین المللی بیشتر اسراییل است.
امریکا اگر واقعا مخالف این شهرک سازی هاست و آن را غاصبانه و غیر قانونی می داند، چرا در سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد و شورای امنیت آن سازمان، از قطعنامه های ضد اسراییلی حمایت نمی کند؛ تا به این ترتیب، اسراییل نیز فشار خارجی را احساس کند و خطر انزوا را جدی بگیرد؟
اسراییل تا زمانی که احساس کند امریکا تحت هر شرایطی از اعمال غاصبانه و جنایتکارانه این رژيم دفاع می کند، هرگز نسبت به انزوای بین المللی، احساس خطر نخواهد کرد.
با این حال، با توجه به سردی بی سابقه روابط امریکا و اسراییل در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما به ویژه با اقدام اخیر کنگره امریکا برای دعوت از نخست وزیر رژیم اسراییل به منظور سخنرانی در این نهاد، بدون موافقت کاخ سفید و هماهنگی وزارت خارجه امریکا، انتظار می رود کاخ سفید نیز در برخی موارد مجبور شود، با آهنگ جهانی انزوای رژيم متجاوز و غاصب اسراییل همصدا شود.
https://avapress.com/vdcirqazut1aur2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما