تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۳۵
کد مطلب : 106365
خطر داعش در افغانستان جدی است؟
مقام ‌های وزارت خارجه استرالیا اعلام کرده‌اند که با توجه با شواهد و اسناد اندک، خطر حضور داعش در افغانستان وجود دارد.
جولی بیشاپ؛ وزیر خارجه استرالیا روز دوشنبه گفت که در سفر اخیر خود به افغانستان از ارتباط میان داعش و طالبان، آگاه شده است.
او اما گفته است که شواهد و اسنادی که حضور داعش را در افغانستان تثبیت کند، وجود ندارد.
او گفت:"به همین دلیل توجه ما به عراق است و اینکه ممکن است فعالیت‌های تروریستی داعش در افغانستان نیز گسترش پیدا کند، اراده خود را برای شکست این گروه دوبرابر می ‌کنیم.
وزیر خارجه استرالیا گفته است:"این نگرانی اما وجود دارد که داعش توجه خود را از عراق و سوریه به افغانستان معطوف کند و شبه نظامیان طالبان ایدئولوژی وحشیانه این گروه را خواهند پذیرفت".
این اظهارات در حالی مطرح شده که مقام‌های وزارت دفاع کشور، حضور داعش در افغانستان را رد کرده و می‌گویند که طالبان افغان در برخی ولایات افغانستان تغییر چهره داده‌اند.
در این میان، کارشناسان با طرح این پرسش که آیا خطر ظهور داعش در افغانستان جدی است یا خیر، می گویند که اگر چنین خطری از اساس وجود ندارد، دولت و نیروهای امنیتی می بایست، اطمینان لازم و کافی را به وجود آورند؛ تا هم مردم و هم نیروهای امنیتی، در برابر یک خطر فرضی و خیالی، تضعیف نشوند و اگر واقعا چنین خطری وجود دارد و اسناد و مدارک و شواهدی نیز در این زمینه موجود است، بازهم بر دولت و نیروهای امنیتی است که با طرح برنامه های پیشگیرانه و اقدامات زودهنگام، چنین نقشه و ایده ای را در نطفه خنثی کرده و مانع از فراگیری و گسترش آن به سراسر کشور شوند.
به عقیده تحلیلگران، این هشدار هم جدی است که گزارش های ضد و نقیض در باره ظهور و فعالیت نیروهای داعش در افغانستان، نباید این باور درست یا نادرست را ایجاد کند که این گزارش ها به معنای عدم هیچگونه فعالیت رسمی داعش در افغانستان است؛ بنابراین، پرداختن به این مساله از جانب استراتژ‌یست های نظامی و امنیتی کشور نیز بیهوده خواهد بود؛ زیرا این همان توهمی است که ابتدا در عراق نیز شکل گرفت و در نتیجه سبب غافلگیر شدن نیروهای مسلح عراقی در برابر ظهور ناگهانی داعش در آن کشور شد.
از جانب دیگر، این احتمال هم دور از امکان نیست که کشورهای خارجی به منظور تعمیم و گسترش سلطه و نفوذ خود در کشور، ممکن است خطر ظهور و فعالیت داعش در افغانستان را بزرگنمایی کنند و به این ترتیب، با غبارآلود کردن فضا، اهداف سلطه جویانه خود را عملی کنند.
صرف نظر از همه این امکان ها و هشدارها و احتمال ها، چیزی که در این میان، واقعیت دارد و نیروها و نهادهای معتبر امنیتی نیز دست کم تا اینجای کار آن را تایید کرده اند این است که شماری از فرماندهان و نیروهای سابق طالبان، با تغییر رویکرد نسبت به این گروه، با برافراشتن پرچم سیاه داعش، از این گروه اعلام هواداری کرده اند؛ بنابراین، این نکته را می توان جدی گرفت که این گروه از طالبان سابق، در صدد راه اندازی جریانی به مراتب خشن تر، خطرناک تر و خون ریزتر از طالبان هستند و از سوی دیگر، این تلاش ها ممکن است عملا با هدایت و مدیریت کشورهای منطقه ای و فرامنطقه ای حامی تروریزم به منظور تحت الشعاع قرار دادن تلاش های صلح دولت جدید افغانستان صورت گرفته باشد؛ تا بر اساس آن، اگر احیانا دولت جدید توانست با طالبان به تفاهم صلحی دست پیدا کند، تروریزم به کلی از کشور، ریشه کن نشود؛ بلکه این بار، نسخه ای مخوف تر، خطرناک تر و وحشی تری از تروریزم در افغانستان، به وجود آید.
با این حساب، سهل انگاری و سکوت در این زمینه، قابل توجیه نیست و شایعات و گزارش های تاییدنشده در زمینه ظهور داعش در افغانستان، دست کم به اندازه ای جدی هست که نهادهای امنیتی، شورای امنیت ملی و... در تفاهم با شورای ملی و دیگر نهادهای ذیربط، تصمیمات و تمهیدات مقتضی را در این خصوص، روی دست گیرند؛ تا بعدا در مقابل یک عمل انجام شده و در موضع دفاعی قرار نگیرند.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس تحلیل و پژوهش اخبار
https://avapress.com/vdciqqazwt1aup2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما