تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۹
کد مطلب : 153642
بنیان گذاری حکومت  اسلامی، هدف هجرت پیامبراسلام(ص)از مکه به مدینه

تعدادی از دانشجویان درحاشیه گفتمان علمی پژوهشی این هفته مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان که درکابل برگزار شد، بر دست آوردهای هجرت پیامبر اسلام(ص) از مکه به مدینه و دست برداشتن جوانان کشور از هجرت های بدون هدف به کشورهای خارجی تاکید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، گفتمان این هفته در مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل به موضوع " هجرت پیامبراسلام(ص) و آغاز حرکت در حوزه تاسیس حکومت اسلامی" اختصاص داشت.
درحایشه این گفتمان، رابعه ملبوبی؛ دانشجوی یکی ازدانشگاه های خصوصی درکابل به آوا، گفت با ھجرت تاریخی پیامبر(ص) که به صورت معجزه و امداد الھی انجام شد واستقبال پر شکوه و بزرگ مردم یثرب از ایشان، زمینه برای اقدامات بزرگ مانند ساخت مسجد، پیمان برادری و اخوّت عمومی، ھجرت سایر مسلمانان به شھر یثرب، تغییر نام یثرب به نام مدینة النبی(ص) و تشکیل نیروھای دفاعی فراهم و در کل حکومت اسلامی بنیان گذاری شد.
بانو ملبوبی افزود که یکی از علت های هجرت پیامبر اسلام(ص) و پیروان ایشان از مکه به مدینه، اذیت و آزار، شکنجه و تهدید از سوی مردم مکه بود. عموم مسلمانان در شرایط سخت و طاقت‌فرسایی درمکه زندگی می‌کردند.
موصوف ابراز داشت هدف دیگر پیامبر(ص) از هجرت رویکرد تبلیغی پیامبر(ص)، گسترش دین اسلام در میان شهرها و قبایل دیگر بود و در همین راستا ایشان مسافرتی به شهر طائف نیز داشتند.
به گفته وی، مكه سرزمين مناسبى براى ادامه دعوت نبود و رسول خدا (ص) نهايت بهره ‌بردارى ممكن را از اين شهر كرده بود و هيچ اميدى براى پيوستن گروه‌هاى ديگرى لااقل در آينده نزديك به آيين اسلام نداشتند.
این بانوی دانشجو، خاطرنشان کرد که رسول اكرم (ص) به عنوان نماينده و مبلغ آيين توحيدى نمى‌توانست به پيشرفت‌هاى اندك دوران مكه بسنده كند، زيرا اسلام دين همه بشريت است و همه انسان‌ها را در سراسر گيتى مخاطب خود مى‌داند.
به باور خانم ملبوبی، مسلمانان سال‌هاى دراز در مقابل ظلم و ستم، و عذاب و شكنجه مداوم و بى‌امان مشركان مقاومت و پايدارى كرده بودند، اما جوانان کشور ما اکنون نباید به خاطر فرار از مسئولیت های دینی شان اقدام به هجرت کنند.
بانو ملبوبی با اشاره به اینکه هجرت پیامبر(ص) با هدف و اندیشه صورت گرفته بود، گفت: "مهاجرت های امروز جوانان ما به کشورهای خارجی بخصوص کشورهای غربی، فرار از انجام مسئولیت های اسلامی می باشد."
وی دراخیر سخنان خود با ابراز تاسف گفت: جوانان که در شرایط کنونی راه مهاجرت را در پیش میگیرند که آسیب های اجتماعی و پیامد های سیاسی برای کشور ما به وجود میاورد.
درهمین حال معصومه احمدی، دانشجوی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل نیز در مورد هجرت پیامبر اسلام(ص) به آوا، گفت علت هجرت پیامبر از مکه به مدینه یک استراتژی بسیار مهم بود، چون مدينه مى ‌توانست به دليل قرار داشتن در مسير كاروان‌هاى بازرگانى و تجارى قريش، مكه را از نظر اقتصادى زیر فشار قرار دهد.
موصوف ابراز داشت که مهاجرت های فعلی با هجرت پیامبر(ص) زمین تا آسمان فرق دارد، چون هجرت پیامبر پلان شده بود، اما مهاجرت های جوانان کشور ما غیر پلان شده و خاص به خاطر منافع شخصی می باشد.
بانو احمدی با اشاره به حکومت اسلامی پیامبر، گفت در نظام حکومتی پیامبر، توجه به عدالت بود چون عدالت از جمله ضروریات عالم هستی می باشد و قوانین و سنن الهی بر این اساس قرار داده شده است.
وی یاد آورشد که اگر حکومت وحدت ملی را با حکومت اسلامی پیامبر(ص) مقایسه کنیم حکومت وحدت ملی، حتی یک ویژگی از ویژگی های هم از حکومت پیامبر اسلام را ندارد.
احمدی خاطرنشان کرد یکی دیگر از مولفه های نظام سیاسی و حکومتی پیامبر(ص) وحدت امت اسلام بود، چون ایشان برای تحقق وحدت امت اسلامی تلاشهای فراوانی نمود.
به گفته وی، امروزه مراد از وحدت امت اسلامی این است که مسلمانان در کنار حفظ مذاهب خود بر محور مشترکات دینی مثل توحید، قرآن، پیامبر(ص) و سنت و سیره ی آن حضرت، در برابر خطراتی که اصل اسلام و جامعه ی مسلمانان را تهدید می کند، همبستگی و همدلی داشته باشند و از اختلاف های گوناگون مذهبی، سیاسی، نژادی و زبانی دوری کنند.
قابل یاد آوریست که مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و حزب اسلامی تبیان به عنوان نهادهای فعال و با درک در جامعه افغانستانی، با داشتن چندین نمایندگی در کابل، مزارشریف، هرات، غزنی همواره به دنبال امر به معروف و نهی از منکر و گفتگو با جوانان برای دریافت یک آگاهی بهتر و بیشتر بوده است.

https://avapress.com/vdci5pazrt1awq2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما