تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۶
کد مطلب : 100865
در پیوند به گزارش جدید سیگار؛

وجود تروریزم در کشور، حاصل کشت مواد مخدر است

وجود تروریزم در کشور، حاصل کشت مواد مخدر است
تلفات افراد ملکی و نیروهای امنیتی در جنگ علیه تروریزم، ناامنی ها و همچنین وجود یک میلیون معتاد در کشور، نمایانگر عدم پلان و استراتیژی درست در زمینه مبارزه با کشت مواد مخدر است.
به گزارش مانیتورینگ خبرگزاری آوا، گل احمد اعظمی؛ عضو مجلس سنا بابیان مطلب فوق، افزایش کشت مواد مخدر را در عدم برنامه ریزی دقیق و استراتیژی دقیق در زمینه مبارزه با کشت مواد مخدر می داند.
به تازگی دفتر بازرس ویژه امریکا برای بازسازی افغانستان، سیگار (SIGAR) اعلام کرده که با وجود مصرف ۷.۶ میلیارد دالر برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان، میزان تولید مواد مخدر در این کشور بیشتر از گذشته شده‌است.
بر اساس این گزارش، تولید مواد مخدر در افغانستان باعث فساد در دستگاه دولت، تقویت شبکه‌های تروریستی و فراهم سازی منابع مالی برای نیروهای مخالف دولت از جمله گروه طالبان شده است.
این عضو سنا گفت که ۷.۶ میلیارد دالر برای مبارزه با مواد مخدر، بسیار مصرف گزافی است، اما چون برنامه دقیق وجود نداشته نتوانسته ایم در کاهش آن فایق آییم.
به گفته او، حکومت افغانستان مسئولیت خود را در قبال محو کشت مواد مخدر، ادا نکرده است.
وی در ادامه گفت: همانطور که دهاقین افغان در کشت مواد مخدر نقش ناچیزی دارند، اما در قبالش خارجی ها بیشترین فایده را از کشت مواد مخدر در افغانستان برده اند.
آقای اعظم خاطرنشان کرد: مواد مخدر، جنگ را شعله ور می سازد و اگر از تولید آن جلوگیری نشود افغانستان در فاجعه عمیقی فرو خواهد رفت.
وی نقش کشورهای همسایه را نیز موثر دانسته گفت: اگر کشورهای همسایه سرحدهای خود را محافظت نمایند و با ما در زمینه مبارزه بامواد مخدر همکاری داشته باشند؛ حتما قاچاق آن کاهش خواهد یافت و در نتیجه از کشت آن کاسته می شود.
این سناتور بر این عقیده است که فقر و ضعف اقتصادی، بی کاری و نیز عدم قاطعیت کشور در این قسمت، باعث همکاری جوانان با قاچاقچیان می شود.
وی همچنین فساد در ادارات حکومتی و تفاوت بین معاشات مامورین دولتی درقسمت مبارزه با مواد مخدر و عدم هماهنگی بین افغانستان و جامعه جهانی را از دیگر دلایل افزایش کشت مواد مخدر دانست.
او می گوید اگر به دهاقین ما کشت بدیل داده شود و نیز تضمین گردد که محصولاتشان از سوی دولت خریداری می شود، حتما آنها به سراق کشت مواد مخدر نخواهند رفت.
این در حالی است که دولت به عنوان بخشی از تلاش ها برای مبارزه با مواد مخدر، کشاورزان را تشویق می کند که از کشت خشخاش دست بکشند و محصولاتی مانند، زعفران، پنبه، انار و گندم را جایگزین آن کنند.
با آنکه کشت محصولات جایگزین از جمله زعفران در ولایت غربی هرات نتیجه خوب داده، در ولایات جنگ زده ای مانند هلمند و قندهار این تلاش ها ناکام مانده است.
شماری از کشاورزان ولایت هلمند از نبود بازار برای محصولات جایگزین خشخاش شکایت کردند. این کشاورزان گفتند که مجبور شده اند محصول پنبه را به نرخ ارزان بفروشند که کاملا به زیان شان تمام شده است.
این عضو سنا همچنین تصریح نمود که در گذشته مقامات بلند رتبه دولتی در راستای محو کشت مواد مخدر تلاش نکرده اند، چرا که خودشان در کشت و قاچاق آن نقش داشتند، اما امیدواریم حکومت جدید با قاطعیت خاص و پالیسی جدید، افغانستان و منطقه را از این معضل نجات دهند.



https://avapress.com/vdch-vnzm23nv6d.tft2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما