تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ میزان ۱۳۹۱ ساعت ۲۱:۰۴
کد مطلب : 50769
برگزاری همایش "بررسی مشکلات روحانیت و دانشگاهیان افغانستانی، راههای برون رفت و اهمیت حضور آنها در کشور"

به نقش آفرینی بیشتر دانشجویان و روحانیون در کشور کمک می کند

به نقش آفرینی بیشتر  دانشجویان و روحانیون در کشور کمک می کند
در پروسه تحرک اجتماعی، جنبشها و تشکل های شکل گرفته در حوزه های علمیه و دانشگاه ها، از کانونهای اصلی انتقاد از وضع موجود می باشند. طلاب و دانشجویان می بایست با تعهد به حقیقت با نگاهی انتقادی به روشنفکری دست زنند به این معنا که در تشخیص واقعیت ها از موهومات، مثبت ها از منفی ها و در نهایت حق از باطل به مردم جامعه خویش کمک کنند و بدون شک این نگاه انتقادی مسولیت آفرین است. مهاجرت افغانستانیها به خارج از کشور باعث شد تعداد طلاب و دانشجویان در کشورهای دیگر افزایش یابد. اما تنوع و گوناگونی در سوابق تحصیلی، توانمندی ها و علایق کار مدیریت و هماهنگی این دو نیروی مهم انسانی را در کشورهای خارجی با مشکل مواجه ساخت تا جایی که با وجود شکل گیری تشکل های حوزوی و دانشجویی متعدد به دلیل نبود یک رویکرد فکری مشخص نه تنها این دو قشر در شکل گیری حرکت های تاثیرگذار به موفقیت چندانی دست نیافتند که در برخی موارد به جریانات انحرافی تبدیل شدند و ره به جایی نبردند.

از طرفی با ظهور افغانستان جدید پس از سال 2001 تعداد حوزه های علمیه، دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و به دنبال آن تعداد طلاب و دانشجویان در کل کشور به ویژه در کابل افزایش یافت. اما این دو قشر در پیشبرد فعالیت ها، برنامه ها و در نهایت عمل به مسولیت سنگین خود همواره با موانع و محدودیت هایی در داخل و خارج کشور مواجه بوده اند. مشکلات و موانعی که هیچ گاه به درستی به خوانش گرفته نشد و برای رفع آنها اقدام جدی صورت نگرفت.

به نظر می رسد با بررسی مشکلات مختلف روحانیون و دانشگاهیان داخل و به ویژه خارج از کشور و ارائه راه های برون رفت از آنها بتوان این دو قشر را بیشتر و بهتر از گذشته به هم اندیشی واداشت که در این صورت بازگشت پایدار و سهم گیری در روند شکل دهی افغانستان جدید از پیامدهای مثبت آن خواهد بود.

در همین راستا نمایندگی حضرت آیه الله العظمی ناصر مکارم شیرازی در امور افغانستان با درک اهمیت استفاده از نیروهای بالقوه طلاب و دانشجویان در ساختارهای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی افغانستان در نظر دارد با برگزاری همایشی تحت نام " بررسی مشکلات مختلف روحانیت و دانشگاهیان، راههای برون رفت و ضرورت حضور هر دو قشر در افغانستان" در روز جمعه 28/7/1391 در مشهد به هماهنگی و انسجام این دو قشر کمک کند تا در آینده ای نزدیک آنها بتوانند با اتخاذ یک رویکرد فکری واحد منشا تحرکات اجتماعی مفید در جامعه خویش باشند.

پیرامون اهمیت برگزاری این همایش و میزان تاثیرگذاری آن در حل مشکلات طلاب و دانشجویان خارج از کشور ابوالفضل فصیحی، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد مقدس گفت: برگزاری این همایش در تزریق اراده به دانشجویان مهم خواهد بود.

وی گفت: دانشجو به عنوان قشر فرهیخته و آگاه جامعه از آگاهی و بصیرت بیشتری نسبت به سایر افراد جامعه برخور دار است پس شایسته است از حاشیه نشینی بپرهیزند و به متن جامعه وارد شوند.

مسئول کمیسیون سیاسی اتحادیه دانشجویان افغانستان در مشهد خاطرنشان کرد: همایش مذکور می تواند با شناسایی نخبگان طلبه و دانشجو و استفاده از توانایی های آنان به نقش آفرینی این دو قشر کمک کند.

وی گفت: از آنجایی که به اعتقاد بسیاری از روانشناسان، دانشجویان مهاجر افغانستانی بنا بر دلایل مختلف از جمله مهاجرت منزوی شده اند برگزاری این همایش در این برهه از زمان بسیار کارشناسانه و دقیق انتخاب شده است چون به آنها کمک می کند با شناسایی مشکلات موجود راه های برون رفت را بیابند، تعامل اجتماعی خویش را افزایش دهند و در رشد پایدار و بازگشت پایدار گام های موثری بردارند.

منبع : خبرگزاری آوا ـ مشهد مقدس
https://avapress.com/vdcgyu9n.ak9z34prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما