تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۸:۲۲
کد مطلب : 124958
رئیس اتاق سارک در سمینار فرصت های تجارت و سرمایه گذاری برای افغانستان

افغانستان سرزمین فرصت های بالقوه بزرگ با منابع دست نخورده است

افغانستان سرزمین فرصت های بالقوه بزرگ با منابع دست نخورده است
رئیس اتاق سارک، افغانستان را سرزمین فرصت های بالقوه بزرگ با منابع دست نخورده عنوان کرد و از سرمایه گذاران بین المللی خواست در افغانستان سرمایه گذاری کنند
به گزارش آوا، اتاق تجارت و صنایع افغانستان با همکاری اتاق تجارت و صنایع سارک، سمیناری را تحت عنوان فرصت های تجارت و سرمایه گذاری برای افغانستان امروز ۲۵ حمل در هوتل سرینای کابل برگزار کرد.

این نشست مهم اقتصادی که با حضور نمایندگان جامعه بخش خصوصی و هیئت تجاری کشورهای خارجی برگزار شد، با سخنان افتتاحیه عتیق الله نصرت رئيس هیئت عامل اتاق گشایش یافت.

آقای نصرت ضمن اظهار خوش آمدید به هیئت سازمان سارک، هدف از برگزاری کنفرانس کنونی را برای نخستین بار فراهم سازی زمینه گفتگوهای رو در رو میان کشورهای منطقه به منظور تقویت همبستگی اقتصادی این کشورها عنوان کرد.

آقای نصرت افزود: « امروزه بیشترین تجارت ما با کشورهای همسایه همچون پاکستان و هندوستان صورت می گیرد ولی متاسفانه سهم تجارت ما با بقیه کشورهای عضو سازمان سارک بسیار اندک و غیر ملموس است».

وی دلیل عمده کاهش حجم تجارت میان کشورهای منطقه را مشکلات ترانزیتی و عدم دسترسی به ویزه های سهل خواند و از وزارت امور خارجه کشور تقاضا کرد تا در قسمت فراهم سازی ستیکرهای ویزه سارک به بخش خصوصی افغانستان از هیچ گونه سعی و تلاش دریغ نورزد.

در همین حال وی اظهار امیدواری کرد که با بحث ها و گفتگوهای چند جانبه میان نمایندگان کشورهای عضو سارک و رسیدن به اهداف اقتصادی مشترک، تجارت کشورهای عضو این سازمان آسیای جنوبی رونق خواهد یافت.

محمد یونس مومند از دیگر سخنرانان این مجلس با اظهار خوشبینی از همکاری های آینده منطقه ای، تقویت این همکاری ها را گامی حیاتی در راستای شگوفایی اقتصادی کشورهای منطقه خواند و گفت: «امروز خوشبختانه در میان همه ملت های منطقه بخصوص کشورهای عضو سارک خوشبینی و تلاش برای همکاری های منطقه ای در حال افزایش می باشد. تجارت کشورها و مناطق دیگر جهان نیز ثابت ساخته است که بدون تحول سراسری در یک منطقه ثبات و رفاه هیچ کشوری تضمین شدنی نیست».

وی از کشورهای عضو سارک و سایر نهادهای ذیدخل خواست تا از طریق سرمایه گذاری و اشتراک فعال در تقویت زیرساخت ها و بنیادهای تجارتی و اقتصادی در انکشاف افغانستان سهیم گردند.

سورج وایدیا رئیس اتاق سارک، افغانستان را سرزمین فرصت های بالقوه بزرگ با منابع دست نخورده عنوان کرد و از سرمایه گذاران بین المللی بخصوص کشورهای عضو این سازمان خواست تا با سرمایه گذاری در سکتورهای مختلف در افغانستان برعلاوه کسب مفاد در رشد اقتصاد کشور نیز سهیم شوند.

آقای وایدیا عدم صدور ویزه از سوی بعضی از کشورهای منطقه را مشکل عمده در برابر همکاری های منطقه ای عنوان کرد و افزود که با ایجاد تسهیلات در زمینه صدور ویزه برای تاجران حجم تجارت منطقه ای شاهد افزایش چشمگیری خواهد بود.

مزمل شینواری معین وزارت تجارت و صنایع افغانستان با ارائه معلومات درباره توافقنامه های دو و چند جانبه میان افغانستان و کشورهای عضو سازمان سارک، تطبیق هرچه بهتر این توافتنامه ها را به سود تمامی کشورهای عضو این سازمان خواند.

آقای شینواری به نمایندگی از وزارت تجارت و صنایع کشور وعده همکاری های همه جانبه را سپرد و افزود که این وزارت در صدد آنست تا سهولت ستیکر ویزه سازمان سارک را برای سکتور خصوصی کشور فراهم سازد.

کشورهای حوزه سارک با داشتن یک چهارم حصه نفوس جهان، مارکیت خوبی برای کشورهای جنوب آسیا به شمار می روند که اگر کشورهای این حوزه تجارت در میان خویش را افزایش دهند این امر بخش های دیگر جهان را نیز به گونه مثبت متاثر خواهد ساخت.

اتاق تجارت و صنایع سارک متشکل از هشت کشور آسیای جنوبی از قبیل افغانستان، بنگلادیش، بوتان، هندوستان، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا می باشد.

هدف از این گردهمایی فراهم آوری تسهیلات به ساکنان حوزه جنوب آسیا، تسریع نمودن رشد اقتصادی، پیشرفت های اجتماعی و فرهنگی در منطقه خوانده شده است.

هیئت تجاری اتاق تجارت و صنایع سارک از کشورهای نیپال، بوتان، هندوستان، پاکستان و سریلانکا به رهبری سورج وایدیا رئیس این اتاق طی یک سفر رسمی وارد افغانستان شد.

اقبال تابش سکرترجنرال اتاق سارک،  اوم بهادر راج بهاندری معاون اتاق سارک (نیپال)، توریالی ویسا والی پیشین ولایت قندهار و پروفیسور در دانشگاه کابل و ولید مجیدیار معاون اداره آیسا از جمله سخنرانان این نشست اقتصادی بودند.
https://avapress.com/vdcgnt9q7ak9xy4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما