تاریخ انتشار :دوشنبه ۱ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۳۶
کد مطلب : 134065
پنبه جایگزین مناسب برای کوکنار/ادارات دولتی از تولیدات داخلی استفاده کنند

رییس جمهور غنی با تاکید بر سرمایه گذاری بر تولید پنبه و جایگزینی آن به جای کوکنار توسط کشاورزان ، از ادارات دولتی خواست : در خریدهایشان تولیدات داخلی را ترجیح دهند.

به گزارش خبرگزاری آوا ، در جلسه شورای عالی اقتصادی ، آمادگی حکومت در سرمایه‌گذاری روی تولید پنبه در چارچوب ادغام تصدی «جن و پرس» و تبدیل آن به شرکت بحث شد.

در این جلسه گزارش جامع درباره تصدی پنبه از جمله مقدار دارایی‎ها، جایداد‎ها، پلان تولیدی، قیمت تمام‌شده محصولات، پلان منابع بشری و چگونگی مدیریت و نظارت و پلان تصدی‎ها از سوی مسؤولین دفتر مشاوریت اقتصادی ریاست‌جمهوری و وزارت زراعت به جلسه ارائه گردید.

در این گزارش ضمن این که خواسته شده تصدی‎های تولید پنبه به شرکت مبدل شوند، خاطرنشان گردیده که با سرمایه‌گذاری روی تصدی‏ها، صنعت نساجی دوباره در کشور فعال شود و برای هزاران تن به شکل مستقیم و غیرمستقیم اشتغال‌زایی صورت ‎گیرد.

همچنین پنبه بدیل خوب برای کشت کوکنار بوده و بر امنیت کشور تأثیرگذار است و اقتصاد ولایات بلخ، قندوز و هلمند را رونق دوباره می‎دهد.

رئیس‌جمهور غنی در این نشست گفت: هدف اساسی ما این است که با فعال کردن تصدی‎ها، دهاقین ما منفعت بیشتر ببرند و انگیزه بیشتر برای کار پیدا کنند.

وی افزود: بدون تغییر بنیادی در زراعت، ثبات به دست نمی‎آید و هدف اساسی ما این است که قریه‎ها خود را در این منافع شریک بدانند.

رئیس‌جمهور اضافه کرد: بعضی از کشورها از جمله آذربایجان در بخش تولید پنبه در افغانستان علاقه‌مند سرمایه‌گذاری هستند.

رییس جمهور غنی تاکید کرد: تصدی جن و پرس باید ادغام و به شرکت مبدل گردد.

آقای غنی اظهار داشت : حکومت آماده سرمایه‌گذاری روی این شرکت است، وزارت مالیه سرمایه‌گذاری اولیه را فراهم می‎کند و وزارت زراعت روی تولید و کوپراتیف پنبه کار خواهد کرد.

رئیس‌جمهور غنی تأکید کرد : روی چارچوب مشخص برای جذب سکتور خصوصی داخلی و بین‌المللی، کار صورت گیرد و خواستار تحرک به‌خاطر انجام کار مفید در این زمینه شد.

همچنان در این جلسه در مورد پیشنهاد فابریکه ذوب آهن «خان استیل» در مورد خریداری داغمه جات به نرخ روز، بحث شد.

این فابریکه در بیست جریب زمین با سرمایه ابتدایی ۲۵ میلیون دالر در سال ۱۳۹۴ تأسیس شد و اکنون در یک شفت ۲۰۰ تن سیخ گول تولید می‌کند.

در این زمینه فیصله شد : وزارت‎های تجارت و اقتصاد یک کمیته را تعیین نمایند تا مقدار ذخایر داغمه‌جات دولت به شمول وزارت دفاع ملی بررسی گردد.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: تعیین قیمت به گونه‎ای باشد که برای سرمایه‌گذاران مفید واقع گردد و شرط اساسی حکومت این است که داغمه‌جات به تولید مبدل شوند.وی از ادارات دولتی خواست که در خریداری‏های‌شان تولیدات داخلی را ترجیح بدهند.

در این جلسه تفاهم‌نامه طرح سرمایه‌گذاری شرکت خصوصی ایرانی غدیر در بخش تولید انرژی و برق بررسی شد و فیصله گردید که تفاهمنامه ابتدایی با این شرکت به امضا برسد.

https://avapress.com/vdcg3t9qnak9wz4.rpra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما