تاریخ انتشار :يکشنبه ۸ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۵۰
کد مطلب : 147321
«شاهد خاقان عباسی» از یاری زندان با نوازشریف تا نخست وزیری پاکستان

نوازشریف، نخست وزیر مخلوع پاکستان پس از سلب صلاحیت از سوی دادگاه، «شاهد خاقان عباسی» را به حیث نخست وزیر جدید این کشور پیشنهاد کرده است. او قرار است هفته آینده در نشست مجلس به عنوان نخست وزیر معرفی شود.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، «شاهد خاقان عباسی» ۵۸ ساله از منطقه "مری" از مربوطات راولپیندی و مربوط یک خانواده سیاسی است که چندین دهه در سیاست پاکستان نقش داشته است.

جمال‌الدین بدر، آگاه امور سیاسی و مسایل پاکستان می‌گوید که آقای عباسی از افراد نزدیک به نوازشریف است که در روزهای سخت و دشوار در کنار او بوده است.

آقای بدر به خبرگزاری صدای افغان(آوا)، گفت:" پس از کودتای پرویز مشرف اعضای حزب مسلم لیگ نوازشریف را تنها رها کردند، اما تنها کسی که در کنار شریف ماند، آقای عباسی بود. حتا در زندان با او یکجا بود و یار وفادارش است."

به گفته آقای بدر، خاقان عباسی تحصیلکرده امریکا است و در رشته انجنیری برق سند ماستری دارد. او همچنان در شرکت های خصوصی در بست های بلند در امریکا و عربستان کار کرده است.

عباسی پس از فوت پدرش که عضو پارلمان مرکزی پاکستان بود، جانشین اش می شود. او هفت بار در پارلمان پاکستان برنده شده و تنها یکبار در زمان پرویز مشرف در انتخابات شکست خورده است.

شریف در پی استعفایش، در یک سخنرانی تلویزیونی خطاب به حزب مسلم لیگ شاخۀ نواز دیروز ظاهر شد. او گفت که بعد از خودش از شهباز شریف برادرش حمایت می‎کند و چون او برای رقابت در انتخابات به وقت نیاز دارد، فعلاً شاهد خاقان عباسی را نامزد می‎کند.

جمال الدین بدر، آگاه امور سیاسی می‌گوید که آقای عباسی برای ۴۵ روز در سمت نخست وزیری پاکستان باقی خواهد ماند که در این مدت نمی تواند هیچ گونه تصمیمی در مورد قضایای ملی پاکستان و تغییر سیاست این کشور گیرد.

بااین وجود، بدر می افزاید که شاهد خاقان عباسی یک فرد حلیم است و می تواند با جریان های مختلف روابط نیک برقرار کند.

شهباز شریف؛ برادر کوچک نوازشریف

از سوی دیگر شهباز شریف ۶۵ ساله برادر نواز شریف از سال ۲۰۰۸ میلادی وزیر اعلی پنجاب بوده‎است.

اکنون، شهباز شریف برای این که واجد شرایط احراز سمت نخست وزیری شود، باید از رای گیری پارلمان بگذرد.

جمال الدین بدر آگاه مسایل پاکستان به خبرگزاری آوا، در مورد شهباز شریف گفت که او نیز با اتهامات مشابه برادرش نواز مواجه است.

آقای بدر افزود:" حزب تحریک انصاف عمران خان عین اتهامات را بر شهباز شریف نیز وارد می ‌کند و گفته  شهباز عین مشکلات را دارد و این حزب بر علیه او نیز در دادگاه اقامه دعوا خواهد کرد."

روش انتخاب نخست وزیر به این شکل است که حزب حاکم و جناح مخالف در مجلس ملی پاکستان، هرکدام یک نامزد معرفی می کند و انتخاب نخست وزیر از بین این دو نفر و از طریق انجام یک رقابت به واقع تشریفاتی و رای گیری از نمایندگان مجلس ملی، انجام می شود.

مجلس ملی پاکستان هم اکنون حدود ۳۴۰ کرسی دارد که حدود دو سوم آن در اختیار نمایندگان عضو حزب مسلم لیگ نواز(حزب حاکم) و یا احزاب موافق با آن هستند و جناح مخالف تنها ۱۳۱ نماینده در مجلس دارد.

از این رو، کاملا مشخص است که نامزد معرفی شده از سوی حزب حاکم، بدون هیچ گونه نگرانی، به کرسی نخست وزیری دست می یابد.

اما از آنجا که شهباز شریف برادر نواز شریف عضو مجلس ملی پاکستان نیست، وی طی یک فرایند انتخابات میان دوره ای که احتمالا بیش از یک ماه به طول خواهد انجامید، به راحتی یک کرسی خالی مجلس ملی را در اختیار خواهد گرفت.

با این حال، عمران خان رهبر مخالف اقدام نواز شریف را که گفته بردارش سرانجام جانشینش شود، نکوهش کرده و افزوده‎است که شریف با این اقدامش به شعور ملت و دموکراسی توهین کرده‎است.

حزب مسلم لیگ پس از برکناری نوازشریف

دادگاه عالی پاکستان روز جمعه پس از صدور حکم سلب صلاحیت نواز شریف به عنوان نخست وزیر این کشور به جرم دست داشتن در ماجرای فساد مالی 'اسناد پاناما' و پنهان کاری در ارائه اطلاعات و حقایق در خصوص دارایی های خود و ارائه مدارک جعلی به دستگاه قضایی، به او دستور داد تا هر چه سریع تر کرسی نخست وزیری را ترک کند.

بااین حال بدر می گوید که پرونده فساد مالی آقای نواز به دادگاه های اختصاصی مبارزه با فساد راجع شده و در صورتی که از این دادگاه‌ها مجرم شناخته شود، پایگاه مردمی حزب مسلم لیگ نواز به شدت تضعیف خواهد شد.

به باور این کارشناس سیاسی، تا زمانی سرنوشت پرونده های آقای نواز معلوم نشود، او به سیاست بر نخواهد گشت و تا روشن شدن این قضیه، بحران سیاسی پاکستان پرتنش خواهد بود.

بدر تاکید می کند که براساس نظرسنجی های صورت گرفته حزب تحریک انصاف عمران خان در جایگاه بهتری قرار دارد و احتمالا این حزب برنده انتخابات بعدی خواهد بود.

گفته می شود که در پاکستان از سال ۱۹۴۷ تاکنون هژده نخست وزیر به شمول نوازشریف نتوانسته‎اند دوره نخست وزیری خود را به سر رسانند.

https://avapress.com/vdcf0edyyw6djma.igiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما