تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۶ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۲۳:۵۲
کد مطلب : 120013
غرب به کدام سو می رود؟ / آینده به کام افراط گرایان است؟
حزب راست افراطی "جبهه ملی" به رهبری مارین لوپن، پیشتاز انتخابات منطقه ای (رژیونال) فرانسه شده است.

جبهه ملی در حداقل ۶ منطقه از ۱۳ منطقه فرانسه، پیشتاز است. کشور فرانسه مجموعا از ۲۷ منطقه (۲۲ منطقه در سرزمین اصلی فرانسه و ۵ منطقه در سرزمین های ماوراء بحار این کشور) تشکیل شده است.

انتخابات روز یکشنبه (۱۵ قوس) اولین مرحله از انتخابات منطقه ای فرانسه است که دور دوم آن، روز ۱۳ دسامبر برگزار می شود.

در نظرسنجی انجام شده از کسانی که در این انتخابات رای داده اند، جبهه ملی با ۳۰.۸ درصد پیشتاز است. حزب راست میانه "اتحاد برای جنبش مردمی" (حزب رئیس جمهور سابق نیکولا سارکوزی) با ۲۷.۲ درصد و حزب سوسیالیست (حزب فرانسوا اولاند رئیس جمهور فعلی) با ۲۲.۷ درصد در جایگاه های بعدی قرار دارند.

رای گیری روز یکشنبه اولین انتخاباتی است که از زمان حملات ماه گذشته در پاریس که به کشته شدن ۱۳۰ نفر منجر شد، در فرانسه برگزار می‌شود.

کارشناسان مسایل بین المللی می گویند که نتایج این نظرسنجی حاوی یک هشدار جدی نسبت به آینده غرب و اروپا و در نتیجه جهان است.

به باور این گروه از ناظران، این نتیجه نشان می دهد که در پی حملات تروریستی در پاریس که معلول سیاست های غلط و استندردهای دوگانه دولت فرانسه و کلیت غرب در قبال تروریزم بود، معادلات سیاسی به نفع راست گرایان افراطی و ملی گراهای تندرو تغییر کرده است؛ جریان هایی که به شدت طرفدار سیاست های ضد مهاجرت، اسلام هراسانه و معتقد به نوعی نژادپرستی آنگلوساکسونی هستند.

نظرسنجی های انجام شده پیش از انتخابات نشان می داد که محبوبیت جبهه ملی، از زمان حملات پاریس افزایش یافته است. پس از حملات پاریس، در فرانسه حالت فوق العاده اعلام شده است.

این انتخابات تحت تدابیر شدید امنیتی و در شرایطی برگزار شد که در جریان تبلیغات انتخاباتی، مارین لوپن از مردم خواسته بود برای افزایش امنیت خود، به حزب او رای بدهند.

این در حالی است که جبهه ملی در سال های قبل موفق نشده بود در هیچیک از انتخابات منطقه ای کشور فرانسه به پیروزی دست پیدا کند.

با این حساب، به اعتقاد کارشناسان، نتایج انتخابات اخیر آشکارا نشان داد که راست گرایان افراطی، بیشترین بهره را از سیاست های دوگانه غرب در قبال تروریزم خواهند برد و این درست همان چیزی است که آینده غرب را در مسیر خطرناکی قرار می دهد و در نتیجه، صلح و همزیستی انسانی در سراسر کره زمین را با چالش های جدی و جدیدی مواجه می کند.

اروپا و غرب با تقویت و تجهیز گروه های تروریستی و چشم پوشی از عملکرد تروریست پرورانه رژيم های مسلط بر سرزمین نفت خیز خاور میانه، جهان را به مسیر وحشتناکی هدایت می کند؛ مسیری که بدون تردید با رویارویی دو موج افراط گرایی غربی و شرقی، می تواند زمین را برای ساکنان آن به جهنم بدل کند.

حزب راست افراطی جبهه ملی در فرانسه امیدوار است که با حضور قدرتمند در این انتخابات، چانس خانم لوپن را برای شرکت در انتخابات ۲۰۱۷ ریاست جمهوری افزایش دهد.

با این حساب، برای آینده اروپا و جهان، این بدترین اتفاق ممکن خواهد بود که افراط گرایان اسلام ستیز و ملی گرا، سکان قدرت را در دست بگیرند و به این ترتیب، غرب و شرق یکبار دیگر شاهد رویارویی تمدن ها و ایدئولوژی ها باشد؛ جنگی که در عصر استیلای هسته و اتم، به مراتب نابودگرتر از هر جنگ جهانی دیگری در گذشته خواهد بود.

در همین حال، باراک اوباما؛ رئیس جمهور امریکا عصر یکشنبه در نطقی در کاخ سفید گفت که کشتارهای هفته پیش در سن برناردینوی کالیفرنیا "یک اقدام تروریستی" بود و هرچند "تهدید ناشی از تروریزم واقعی است؛ اما بر آن چیره خواهیم شد."

آقای اوباما گفت که "آزادی نیرومندتر از ترس است"؛ اما افزود که تفرقه در داخل جامعه امریکا بهانه ای به دست افراط گرایان می دهد.

او گفت که کشورش با گروه های تروریستی در جنگ است و تلاش کرد که نشان دهد امریکا با اسلام سر جنگ ندارد.

او گفت:"داعش نماینده اسلام نیست. آنها اوباش و آدم‌کش هستند، بخشی از فرقه مرگ... به علاوه بخش اعظم قربانیان تروریزم در دنیا مسلمان هستند. اگر ما می خواهیم علیه تروریزم موفق شویم باید جوامع مسلمان را به عنوان یکی از مهم ترین متحدان خود جذب کنیم، نه اینکه آنها را مورد سوءظن و نفرت قرار دهیم و از خود مان دور کنیم."

سخنان اوباما در ظاهر امر درست همان چیزی است که میانه روهای مسلمان و عموم مسلمانان بر آن تاکید می کنند. قربانیان اصلی تروریزم، مسلمانان اند؛ اما نباید فراموش کرد که سیاست های غرب در قبال تروریزم، زندگی در جهان اسلام را برای ساکنان اصلی آن که مسلمانان هستند، دشوار کرده است.

غرب در واقع به آنچه شعار می دهد عمل نمی کند. نمونه بارز آن، مبارزه ائتلاف به رهبری امریکا با داعش و حتی پیشتر از آن با القاعده و طالبان است. در هیچیک از موارد یادشده، غرب صادقانه و متعهدانه عمل نکرده است.

همیشه خوب شعار داده و بد عمل کرده است.

نمونه دیگر، نحوه برخورد غرب با رژيم های حامی تروریزم در منطقه خاور میانه است. امریکا و اروپا رژيم های اقتدارگرای عرب را «متحدان» خود می دانند و اعمال و رفتارهای آنها در تولید و تامین و تجهیز تروریزم را نادیده می گیرند.

به همین صورت است برخورد غرب با ترکیه و اسراییل.

این دو رژيم، بخش بزرگی از نابسامانی های امنیتی جاری در خاور میانه را به خود اختصاص داده اند؛ اما غرب به جای مبارزه با آنها از «اتحاد» با آنان دم می زند و این امر، نشانگر دروغگویی سران امریکا در نگاه آنها به تروریزم است.

اوباما گفت:"همانطور که مسلمانان سراسر دنیا وظیفه دارند که نظرات گمراهی که باعث رادیکال شدن می شود را ریشه کن کنند، این مسؤولیت امریکایی ها از همه باورهای دینی است که تبعیض را رد کنند... این مسؤولیت ماست که اشارات مبنی بر اینکه باید با مسلمانان امریکا طور دیگری برخورد کرد را رد کنیم."

با این حال، به عقیده ناظران، این امر، دیدگاه های رو به افزایش در امریکا مبنی بر اینکه مسلمانان تروریست اند و اسلام، مکتبی رادیکال و طرفدار خشونت می باشد را تضعیف نمی کند.

همین اکنون نامزدهای جمهوریخواه انتخابات ریاست جمهوری امریکا آشکارا می گویند که امریکا با اسلام در جنگ است و مسلمانان امریکایی مستحق برخوردی ستیزه جویانه و سخت افزاری اند.

بنابراین، اوباما بخواهد یا نخواهد امریکا وارد یک جنگ ایدئولوژيک با اسلام شده است و این برایند سیاست های غلط و دوگانه غرب در قبال اسلام، مسلمانان و تروریزم بین المللی دست آموز غرب است.

گفتنی است که اشاره آقای اوباما به قتل ۱۴ نفر در تیراندازی یک زن و شوهر در روز چهارشنبه دوم دسامبر است. ۱۷ نفر هم در آن حمله مجروح شدند.

عاملان آن کشتار به نام های رضوان فاروق ۲۸ ساله و تاشفین مالک، ۲۹ ساله، در تیراندازی متعاقب آن با پولیس کشته شدند.

داعش گفت که این زوج حامیان آن بوده اند؛ اما اشاره نکرد که داعش در برنامه ریزی حمله نقشی داشته است.

کارشناسان هشدار می دهند که غرب نیازمند یک مبارزه درونی با افراط گرایی سبک غربی در برابر افراط گرایی شایع در شرق است.

غرب باید بتواند بر تبلیغات مسموم رسانه ای و سیاسی بزرگنمایانه علیه اسلام و مسلمانان غلبه کند، در غیر آن، آینده از آن افراط گرایان خواهد بود و جهان به زودی دستخوش یک رویارویی عظیم تمدنی خواهد شد.
https://avapress.com/vdcez78zxjh8w7i.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما