تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۵ سرطان ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۴۵
کد مطلب : 145935
جشن دمبوره با اصالت مردم بامیان همخوانی ندارد

حجت الاسلام و المسلمین علی اوسط بلال در پنجمین دور گفتمان در جستجوی طریق اعتلاء گفت: یکی از افتخارت شیعه و مومنین این است که زندگی را درسایه ولایت سپری می کنند.

به گزارش خبرگزاری آوا، پنجمین دور گفتمان تحت عنوان (در جستجوی طریق اعتلاء) امروز پنجشنبه (15 سرطان) در دفتر مرکزی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با حضور علما، دانشجویان و دانش آموزان در کابل برگزار شد.

اما به گفته بلال؛ جشنواره دمبوره در بامیان در حقیقت یک محک و آزمایشی است برای نتیجه تهاجم فرهنگی که طی چند سال روی آن کار شده است.
به باور او، دشمنان اسلام می خواهند پیروان اهلبیت(ع) را امتحان کند که چقدر توانسته است تا کنون افکار و اندیشه پلید خودرا بالای مردم بقبولاند.

بلال تاکید کرد: دشمن با راه اندازی این نوع برنامه ها می خواهد بداند مردمی که سالها با افتخار شیعه بودن و ولایت مداری زندگی کرده است چقدر از این خط انحراف پیدا کرده است.

درحالی که به گفته ی این عالم دینی، موسیقی تحت هرعنوان در صورتیکه طرب آور باشد حرام است و تحت هیچ عنوانی مشروعیت ندارد.

به عقیده این عالم دینی؛ اگر چنین جشنی محقق شود لکه ننگی خواهد بود بر دامن کسانیکه بیش از هزارسال با افتخار شیعه بودن زندگی کرده است.

او همچنان تاکید کرد مردم مسلمان افغانستان باید متوجه باشند که دشمن همواره ارزشها را هدف قرار می دهد با این وجود جشن دمبوره درست وسیله است که ارزشها و افتخارات مردم این خطه مجاهد پرور را هدف قرار داده است.

درهمین حال آقای علی زاده یک تن از دانشجویان دانشگاه کابل ضمن حرام خواندن دمبوره وهرنوع موسیقی وغنا از دیدگاه اسلام تاکید کرد که موسیقی از بامیان آغاز نشده است و نباید این برچسب را به این مردم زد.

به گفته او، آغاز موسیقی ها به خصوص سبکهای جدید آن از شهر کابل تحت برنامه های مانند ستاره افغان ویس افغان و امثال آن راه اندازی شده است، اما نه از طریق حکومت و نه هم از سوی علما واکنشهای موثری تا کنون صورت نگرفت است در حالی که ریشه این فساد باید در ابتدا خشکانده می شد.

به گفته او، در عین حال آن عده از افراد که می خواهند این جشنواره را برگزار کنند تاکید دارند که ما در صدد احیای فرهنگ محلی هستیم.

اما به گفته او، حرکتهای دیگری مانند رقص و پایکوبی جزء فرهنگ مردم نیست بلکه یک چیز تقلیدی است.

سجادی از دیگر اشتراک کننده های این گفتمان جشن دمبوره را به صورت مستقیم پروژه غربی دانسته و تاکید کرد که دشمنان دین و مذهب می خواهند دانش پژوهان و دانشمندان ما را سرگرم کارهای بی هوده کرده و از فعالیتهای تحقیقی درعرصه های مختلف علمی آنان را باز دارند.

به گفته او، هدف دوم غربیها این است که دانشجویان و محصلین را علیه عالمان دین بشورانند و یک نوع تضاد فکری را بوجود بیاورند زیرا در این اواخر به وضوح دیده می شود که طی چند روز از آدرس دانشجویان در فضاهای مجازی دیدگاه های مثبتی در برگزاری جشنواره دمبوره به نظر می رسد.

سید حسن حسینی؛ رییس خبرگزاری صدای افغان آوا، نیز گفت: جشنواراه دمبوره از چند نگاه با شرایط افغانستان مناسبت ندارد، اول اینکه مردم تازه ماه مبارک رمضان ماه بندگی خدا را پشت سرگذاشته و می بایست در این ماه ساخته شده باشند و از محرمات پرهیز کنند.

علاوه بر آن به گفته این فعال فرهنگی؛ مردم افغانستان در خلال ماه رمضان عزیزان زیادی را در حملات انتحاری از دست داده اند بنا براین از این نگاه نیز مناسب نیست که با انجام یک فعل حرام پا روی خون شهدا گذاشته و حرمت شکنی کنیم.

گذشته از همه علما و بزرگان دین با این جشنواره مخالفت کرده، لذا برخلاف گفته های آنان یک نوع بی اعتنایی به دین و دستورات قرآن است که با روح اسلام سازگاری ندارد.

آقای حسینی در پاسخ به کسانی که می گویند چرا برنامه های مبتذل را در برخی از سانه ها تقبیح نمی کنید و یک جشنواره را تحریم می نمایید، گفت: برگزاری یک جشنواره در ولایتی که مردم آن جهاد کرده اند و هزاران شهید داده اند و از لحاظ تاریخی و صنایع دستی از افتخارات کشور شمرده می شود را با یک رسانه ای به صورت مستقیم از سوی یهودی ها، اسرائیل و یا کشور های غربی برای تضعیف ارزشهای اسلامی تمویل می شود، مقایسه کرد.

او همچنان گفت: بامیان یک منطقه شیعه نشین و مردم آن مذهبی است و جشن دمبوره و هرنوع اعمال غیر شرعی دیگر با این محیط و روحیه مردم سازگاری ندارد و ممکن است در شرایط فعلی بهانه ای دست گروه های تکفیری داده و ناامنی ها به این ولایت کشانیده شود.

https://avapress.com/vdcexn8znjh8eoi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما