تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۴۹
کد مطلب : 117882
نااميدي و بحران منزلت اجتماعی، مردم افغانستان را مجبور به مهاجرت كرده است
دولت بايد با رفع نااميدي و برقراری امنيت، ارتقا منزلت اجتماعي مردم و نخبگان علمي، بحث مهاجرت را در جامعه كمرنگ سازد.
به گزارش خبرگزاري صداي افغان(آوا) سلمانعلي زكي كارشناس مسائل اجتماعي امروز در همايش علمي مهاجرت، بيم ها و اميدها كه در سالن آمفي تئاتر دانشگاه مفيد قم برگزار شد گفت: يك جامعه سالم همواره بستگي به اين دارد كه افراد سالم باشد و در خانواده اي سالم همراه با آموزش سالم تربيت شده باشد.

وي افزود: در جنگ شوروي سابق به همه اين نهادها در جهات مختلف آسيب جدي وارد شد و امنيت اجتماعي مردم دچار خدشه گرديد كه در پي وقوع اين امر چيز سالمي در اين سرزمين باقي نماند و جامعه ی امروز افغانستان محصول درختي است كه پي و ريشه آن آسيب جدي ديده است و نمي توان به آن اميد زيادي داشت.

كارشناس مسائل اجتماعي ادامه داد: مردم افغانستان طي دو دوره يكي در زمان شوروي و يكي در عصر حاضر كه داراي حكومت، دولت، خانه، دانشگاه و مدرسه است دچار بحران شده است كه همه اين امور به عامل سياسي در جامعه افغانستان بر مي گردد.
زكي تصريح كرد: ما نمي خواهيم گذشته را بررسي كنيم كه چرا پايه هاي سياست دولت در زمان حمله شوروي سابق كه كشور را قبضه كرده بود ضعيف بوده و نظام سياسي كشور به اوج فساد خود رسيده بوده اما بايد توجه داشت كه همين سست شدن پايه هاي سياسي سبب شد نهادهاي ديگري از جمله فرهنگي، ‌ديني، اقتصادي و ساير نهادها دچار آسيب شده و تا كنون این آسیب ها وجود داشته باشد.

وي خاطر نشان ساخت: اين امور كم كم سبب شدند مردم افغانستان با توجه به شرايط نامناسب زندگي و عدم امنيت به سمت مهاجرت به كشورهاي همسايه روي آورند و چندين سال متوالي نيز ادامه داشت كه در حال حاضر موج دوم اين مهاجرت به سمت كشورهاي اروپايي در حال رخ دادن در جامعه افانستان است.

كارشناس مسائل اجتماعي يادآور شد: برخلاف آنچه كارشناسان و نويسندگان مسائل مهاجرت عنوان مي كنند علاوه بر اقتصاد عوامل مهم ديگري از جمله نبود امنيت و امكانات لازم براي تحصيل كردگان در كشورهاي همسايه براي حضور و خدمت در افغانستان سبب مهاجرت آنها به ديگر كشورها و اروپا شده است.

زكي اظهار داشت: نسل سوم ما كه در كشور ايران مقيم هستند به اندازه كساني كه در افغانستان حضور دارند تبعیض را حس نكرده اند و اقدام به مهاجرت مي كنند، و مردم افغانستان نيز به جهت آنكه اميدي به آينده كشور ندارند و عقيده و زندگي و حيات آنها مورد تهديد مي باشد اقدام به مهاجرت مي كنند.

وي ابراز داشت: هرچند مهاجرت عامل مهمي در بقاء حيات انسان است اما نبايد فراموش كرد كه مهاجرت امروز افغانها بر مي گردد به ۴ دهه قبل كه شوروي سابق به دلايل مختلف افغانستان را مورد تهاجم خود قرار داد و سبب شد مردم افغانستان طي دهه های مختلف به كشورهاي همسايه مهاجرت كنند.

كارشناس مسائل اجتماعي تصريح كرد: اهميت افغانستان به جهت وجود منابع مادي و معنوي و ذخاير زير زميني، استفاده از افغانستان به عنوان معبر و مسيري براي نفوذ به آبهاي دور از جمله عوامل مهم ورود و آغاز جنگ شوروي سابق به افغانستان بوده است.

زكي ادامه داد: خوشبختانه مردم افغانستان با مقاومت و پايداري، دولت شوروي را شكست دادند اما در قبال بدست آوردن اين پيروزي هزينه هاي زياد جاني، مالي را متحمل شدند چرا كه در اين مسير يك ميليون شهيد، نيم ميليون معلول و ۵ ميليون نفر دور از وطن متحمل اين هزينه سنگين شدند اما با اين حال مردم افغانستان با مقاومت و استقامت خود در مقابل دشمن معادلات دنيا را بر هم زدند و جنگ سرد را خاموش كردند.

وي افزود: يكي از دغدغه ها و بيم هاي جدي نسل جوان امروز استقبال گرم كشورهاي اروپايي از آنهاست كه ممكن است اهداف پشت اين حمايت ها وجود داشته باشد.

كارشناس مسائل اجتماعي گفت: متاسفانه در جامعه امروز به جهت مهاجرت و ورود فرهنگهاي مختلف گاها زبان فارسي نيز مورد خدشه قرار گرفته است و جوانان وقتي مي بينند در جامعه داراي محروميت هاي زيادي هستند اقدام به مهاجرت مي كنند به اين اميد كه وضعيت آنها بهبود پيدا كند.

زكي افزود: يكي ديگر از عوامل مهم مهاجرت به كشورهاي غربي بحران منزلتي و جايگاهي انسان است كه سبب مي شود براي دست يابي و رسيدن به جايگاه مورد علاقه خود مهاجرت را انتخاب كند.

وي گفت: دولت بايد براي جبران اين امر و داشتن جامعه اي سالم و پويا نسبت به افراد جامعه احساس مسئوليت كرده و با ايجاد امكانات و امنيت لازم براي آنها احساس محروميت و تنزل منزلت آنها در جامعه را مرتفع سازد.
https://avapress.com/vdcevf8zwjh8zvi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما