تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۹ حوت ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۶
کد مطلب : 123597
برای رفع چالش های فراه روی زنان متشبث یک صندوق وجهی ایجاد شود
اداره آیسا از نبود مارکیت برای زنان تجارت پیشه، نبود امنیت، ذهنیت منفی حاکم در کشور، نداشتن ظرفیت های مسلکی و عدم دسترسی به امکانات مالى این اداره ابراز نگرانی ميکند. 

قربان حقجو، رییس ادارۀ آیسا، امروز (چهارشنبه) در مراسمی که به مناسبت روز زن برگزار شده بود، گفت در ۱۴سال اخیر زمینه مساعد شد تا زنان در کنار مردان در عرصه های مختلف به خصوص تجارت فعالیت نمایند. 

آقای حقجو افزود: متاسفانه با گذشت ۱۴ سال، هنوز هم چالش ها، بر جای خود مانده و بانوان نتوانسته اند به موفقیت های چشمگیری در عرصۀ تجارت دست یابند.
حقجو، پیشنهاد کرد که برای رفع چالش های زنان تجارت پيشه درکشور باید یک صندوق وجهی بانکی ایجاد شود، تا قرضه های درازمدت برای زنان داده شود. 

او تاکید کرد که باید از طریق این صندوق باید برای زنان در تمام ولایات، مارکیت های بزرگ ایجاد گردد تا آنها از بتوانند خودکفا شوند. 

حقجو، همچنان از برنامه پروموت (پيشرفت) که ازسوى امريکا تمويل ميشود یاد آوری نموده، افزود: که این برنامه برای زنان درهمۀ ولایات، مارکیت های بزرگ ایجاد میکند تا آنان از این طریق بتوانند خودکفا شوند. 

از سوی دیگر رئیس اداره آیسا تاکید دارد؛ چون زنان نیمى از جامعه را تشکیل میدهد؛ حکومت مجبور است تا به منظور دخیل ساختن این قشر در رشد اقتصاد کشور زمینه تأمین امنیت را مساعد ساخته، از طریق تبلیغات ذهنیت های منفی را تغییر داده و ظرفیت مسلکی زنان را در بخش تجارت رشد بدهد. 

آقای حقجو، خاطر نشان کرد که حکومت مکلف است تا امکانات پولی را با دادن قرضه و ایجاد مارکیت برای فروش تولیدات زنان تجارت پيشه فراهم نمايد.
عزیزالله بارکزی، رییس مرکز نمایشگاه افغانستان نیز در این محفل گفت: زنان قشر آسیب پذیر نیستند و توانمند اند، زيرا بزرگترین مردان از دامن آنآن به دنیا آمده است.
بارکزی در اخیر تعهد کرد هرگاه خانم های تجارت پیشه بخواهند محصولات شان را به نمایش بگذارند، مرکز نمایشگاه افغانستان، همیشه بگونه رایگان در اختیار آنان قرار دارد. 

دلبر نظری وزير امور زنان نيز طی پیامی در این مراسم گفت که تشویق و ترغیب زنان متشبث باعث تشویق و تحرک ساير زنانى ميگردد که بار دوش شوهران شان هستند تا به خودکفایی برسند. 

در پیام، تذکر رفته است که زنان در این چند سال اخیر، توانمندی های خویش را به نمایش گذاشته و توانسته اند به حیث وزیر، دیپلمات، معین، جنرال، رییس، انجنیر و داکتر کار کرده و توانمندی خود را تبارز بدهند. 

در پیام آمده است که بیکاری، زنان و مردان را مجبور ساخته که راه فرار را در پیش بگیرند، درکشور هیچکس در فکر ایجادگری نیست، دولت باید زنان را کمک کند تا نه تنها در عرصه تجارت، بلکه در تمامی بخش ها از خود ابتکار و شایستگی را انعکاس بدهند.
https://avapress.com/vdceox8zfjh8wni.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما