تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ ثور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۰۰
کد مطلب : 142271
دکان‌داران جاده‌های شمالی و جنوبی مسجد جامع در گفتگو با آوا:

در ساخت دکان‌ها از مصالح کم‌کیفیت استفاده می‌شود/اصول مهندسی رعایت نمی‌شود

در ساخت دکان‌ها از مصالح کم‌کیفیت استفاده می‌شود/اصول مهندسی رعایت نمی‌شود

دکان‌داران جاده‌های شمالی و جنوبی مسجد جامع هرات که حدود یک ماه قبل دکان‌‌های‌شان از سوی شهرداری تخریب شد می‌گویند که در ساخت دکان‌های جدید از مصالح بی‌کفیت استفاده شده و همچنین اصول مهندسی ساختمان رعایت نشده است.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، قبل از آغاز سال جدید بود که شهرداری هرات به دکان‌داران جاده‌های شمالی و جنوبی شهر هرات اخطار داد تا دکان‌های‌شان را جهت تخریب و نوسازی تخلیه کنند.
این اقدام شهرداری هرات با اعتراض گسترده دکان‌داران روبرو شد تا آن‌جایی‌که در تجمع اعتراضی در مقابل دفتر والی این ولایت، از دولت خواستند تا این موضوع را بررسی کند. (اعتراض شماری از دکان‌داران هرات در پی تصمیم شهرداری)
پس از آن ارگان‌های محلی طی مکتوبی خواستار ساخت و ساز و بازپس‌دهی دکان‌ها به کسانی شده که سال‌ها در آن مکان‌ها به کسب و کار مشغول بودند.(شهرداری هرات پس از اعمار دکان‌ها، باید حق اولویت را به دکان‌داران فعلی بدهد)
از سویی هم اداره اطلاعات و فرهنگ هرات و به همراه انجمن میراث فرهنگی این ولایت نیز اعتراض کرده و گفته بودند که اداره شهرداری بدون هماهنگی با این دو مجموعه اقدام به تخریب مکان‌هایی کرده که جزء میراث فرهنگی به حساب می‌آید.(تخریب دکان‌های اطراف مسجد جامع کاری خودسرانه بوده است)
شهرداری هرات در پیوند به این موضوع نیز گفته بود که این مکان‌ها ملکیت شهرداری بوده و نیازی به مشورت با هیچ اداره‌ای ندارند.
همچنین هیاتی که از سوی مجلس بزرگان به هرات آمده بود نیز در نشست خبری خود اعلام کرد که شهرداری این دکان‌ها را به گونه‌ی خودسرانه تخریب کرده است.(تخریب خودسرانه دکان‌های جاده‌های شمالی و جنوبی مسجد جامع هرات)
اما این موضوع به اینجا ختم نشد، اکنون رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید که از طریق مراجع مختلف پیگیری‌ها جریان دارد و به زودی نتایج آن را اعلام خواهیم کرد.
"آریا رئوفیان" به گفتگویی به خبرنگار آوا گفت که تخطی‌های آشکاری صورت گرفته است. بعد از تخریب ساختمان‌ها حفریات غیر‌قانونی و تخریب کانال تاریخی شهر که تا ۵۰۰ سال قدمت تاریخی دارد نیز صورت گرفته است.
به گفته رئوفیان، نظر به قانون، شهرداری حق ندارد بدون اجازه اطلاعات و فرهنگ دست به ساخت و ساز و تخریب بزند و مسائلی که در قانون ذکر می‌شود نیازی به تفسیر ندارد.
او گفت: قانون می‌گوید که در مناطق تاریخی هرگونه ساخت و ساز و تخریب بدون اجازه آبدات تاریخی کشور جرم پنداشته می‌شود.
از سویی هم برخی‌ها می‌گویند که اداره اطلاعات و فرهنگ هرات بی‌دلیل با شهرداری درگیر شده چون در گذشته نیز در این مناطق دکان‌هایی تخریب و بجای آن ساختمان‌هایی ساخته شده است.
مسوولان شهرداری در گذشته گفته بودند که در گذشته نیز ساخت و سازهایی شده و ارتفاع ساختمان‌های ساخته شده نیز بیش از حد است.
اما رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ هرات می‌گوید که ساخت و سازهایی که در آن مکان شده، قبل از سال ۸۴ شده و تفاهم‌نامه حفظ میراث فرهنگی در همین سال به امضا رسیده و از این سال به بعد نباید ساخت و ساز می‌شد.
وی گفت که ساختمان‌هایی که مشاهده می‌شود، یا قبل از ۸۴ ساخته شده که اسناد آن موجود است و یا اگر بعد از ۸۴ بوده، با اخذ مجوز بوده است.
پس از این خبرنگار آوا سری به جاده‌های شمالی و جنوبی مسجد جامع زده و از دکان‌داران در مورد این‌که شهرداری چگونه اقدام به تخریب دکان‌ها کرده و چه وعده‌های به آنان داده پرس‌و‌جو کرد.
برخی از دکان‌داران در داخل جاده با برپا کردن مکانی سعی کرده‌اند تا مشتری‌های‌شان را از دست نداده و می‌گویند که با این اقدام شهرداری آنان ضرر زیادی کرده‌اند.
آنان می‌گویند که شهرداری نه، بلکه شرکت قرارداد کننده به آنان وعده داده تا پس از ساخت این دکان‌ها را دوباره به خودشان کرایه بدهند.
از سویی هم با بررسی‌هایی که خبرنگار آوا انجام داد، مشخص شد که کار ساخت و ساز تعطیل شده است.
دکان‌دارانی که در جاده حضور دارند می‌گویند که شرکت قرارداد کننده با شهرداری در ساخت این دکان‌ها سهل‌انگاری می‌کند.
آنان می‌گویند: شرکت قراردادکننده از ریگ‌هایی(ماشینی هزار افغانی) استفاده می‌کند که برای ساختمان سازی مناسب نیست و برای این‌که این مساله را از چشم مردم بپوشاند، ریگ خوب با قیمت(هر ماشین ۳۵۰۰ افغانی) آورده و بر روی ریگ‌ها خراب ریخته است.
همچنین این دکان‌داران قسمتی از مرحله ساخت و ساز را به خبرنگار آوا نشان دادند که مشخص می‌شود شرکت قراردادکننده بُتُن پایه‌های کف ساختمان را بر روی خاک‌های نرم و خام ریخته که با وارد شدن فشار زیاد نشست کرده و ممکن است ساختمان تخریب شود.
از سویی هم منابع می‌گویند که مکتوب توقف کار این پروژه از سوی مرکز به اداره‌ی محلی هرات رسیده است.
این ادعا از سوی "جیلانی فرهاد" سخنگوی والی هرات رد شد و گفت که پروژه‌های اداره شهرداری به اداره‌های شهرداری و شهرسازی مربوط می‌شود و آنان هیچ اطلاعی از توقف کار پروژه جاده‌های شمالی و جنوبی مسجد جامع ندارند.
از سویی هم "غلام‌رسول عظیمی" آمر خدمات اجتماعی و کلتوری شهرداری هرات به خبرنگار آوا گفت که پروژه شهرداری به دلیل این‌که هنوز نقشه و طرح آن از سوی اداره شهرسازی آماده نشده، متوقف شده است.
او ضمن رد ادعاهای مردم مبنی بر استفاده شرکت قراردادکننده از مصالح بی‌کیفیت و کم‌کاری در رعایت اصول مهندسی گفت که اداره شهرداری هر پروژه‌ای را که به شرکتی واگذار می‌کند، مطابق با شرط نامه از آن شرکت کار را تحویل می‌گیرد.
عظیمی گفت که اگر شرکتی مطابق با این شرط نامه کارش را انجام ندهد، باید خسارت آن را پرداخت کند.
آمر خدمات اجتماعی و کلتوری شهرداری هرات در ادامه گفت که تیم تخنیکی اداره شهرداری همه روزه بررسی‌های خود را دارند و اگر به چنین موارد بر بخورند، حتما برخورد می‌کنند.
او تاکید کرد که اگر مردم اعتراض کنند، اولین ارگانی که پیگیری خواهد کرد، اداره شهرداری خواهد بود.
این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که شرکت قراردادکننده از طرف شهرداری به دکان‌داران وعده داده تا که طی سه ماه دکان‌های آنان را تحویل بدهد.
اما آن‌طور که از گفته‌های آمر خدمات اجتماعی شهرداری هرات به نظر می‌رسید، این پروژه ماه‌ها به طول خواهد انجامید.

https://avapress.com/vdcefw8zzjh8ewi.b9bj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما