تاریخ انتشار :شنبه ۲۵ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۳
کد مطلب : 117771
عزاداری بدون معرفت امام حسین(ع) مثمر ثمر نخواهد بود
عزاداری برای امام حسین(ع) ارزش است به شرط آنکه از رفتار و منش آن حضرت، درس گرفته و مسیر زندگی سعادتمند را در سایه سار ولایت و امامت و رهنمودهای رهبر آزادگان، برای خود هموار بسازیم.
مطلب فوق توسط حجت الاسلام و المسلیمن سید عبد العظیم حسینی، رییس بنیاد
فرهنگی راه امین، درگفتگو با آوا، به مناسبت فرا رسیدن ایام عاشورای حسینی ابراز شد.
او گفت: مسیر امام حسین(ع) و یارانش مسیر حریت و آزادی و مبارزه در برابر نا به سامانیهای اجتماعی و سیاسی و همچنین ریشه کن کردن جور و ظلم و استبداد و استکبار است.

او با بیان اینکه هدف از برگزاری مراسم عاشورا شناخت سیره عملی امام حسین(ع) می باشد افزود: ، مجالس و محافلی که از آن معرفت حاصل نشود و کسی با اندیشه و تفکر امام حسین(ع) آشنایی پیدا نکند خیلی مثمر ثمر نخواهد بود و جوهره قیام ابا عبدالله درهاله ای از ابهام باقی خواهد ماند.
به گفته این عالم دینی، اگر قرار باشد ما در مسیر امام حسین(ع) حرکت کنیم و از مکتب عاشورا درس بیاموزیم، در قدم اول باید از خرافات و اوهام، و آنچه با شان و مقام نهضت عاشورا منافات دارد در محافل و مراسم عزا داری از آن پرهیز نماییم.

او، با انتقاد از برخی مسایل که درعزاداریهای امروز مرسوم است گفت: آنچه از شعائر دینی و اسلامی است باید ما دنبال کنیم و عملکردهای حساسیت برانگیز مانند قمه زنی و زنجیر تیغ دار که از یکسو سبب وهن به اهلبیت(ع) می شود و از سوی هم در وجود انسان ضرر می رساند باید دوری نماییم.

به گفته فاضل حسینی، با در نظرداشت اینکه راه های مختلفی برای عزا داری وجود دارد، ضرور رنیست که تا دم مرگ خود را بزنیم.

از سوی هم به گفته حسینی، قمه زنی و زنجیز تیغ دار سابقه تاریخی درعزاداری ندارد، اگر کسی استدلال کند که حضرت زینب(س) درکوفه وقتکه سر برادرش امام حسین(ع) را در نیزه دید، سر را به محمل زد و خون جاری شد، این روایت ضعیف است و از دیدگاه علما قابل اعتنا نیست.

او گفت: گذشته از اینکه علما و فقهای اسلام در زمینه قمه زنی حرفی دارد و باید گفت که اکثراً آنرا جایز نمیدانند، در شرایط کنونی، وهنی است برای مکتب اهلبیت(ع).

این عالم دینی خاطر نشان کرد: عزاداری برای امام حسین(ع) یک ارزش است، بنا بر این نباید آنرا با عملهای غیر معقول و غیر منطقی خدشه دار کرد.

به گفته وی، هدف ما از برگزاری مراسم سوگواری زنده نگهداشتن مکتب عاشورا است و این درصورتی میسر است که ما با مکتب آشنایی داشته باشیم.

هر چند آقای فاضل حسینی عزاداری در حد معمول و منطقی را برای شهدای کربلا و اشک ریختن در رثای امام حسین(ع) و یارانش را یک سنت حسنه میداند، اما می گوید که بهتر است که جوانان با احساس، بجای قمه زنی و خون ریزی و خود را دچار ضعف نمودن، دنبال معرفت بگردند و از مکتب پربار امام حسین(ع) توشه ی برداشته و راه زندگی با عزت را در پرتو رهنمودهای امام پیدا کنند.
https://avapress.com/vdcbzzb88rhb8zp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما