تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۲ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۹
کد مطلب : 124782
دوران امام محمد باقر(ع)دوره  انقلاب فکری و فرهنگی بود
همزمان با سالروز ولادت با سعادت پنجمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت حضرت امام محمد باقر(ع)، نشست علمی تحقیقی، تحت عنوان" جنبش مکتبی امام محمد باقر(ع)" از سوی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان درکابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، غلام سخی مصباح؛، مدیر مدرسه علمیه قائم آل محمد(ص) ضمن عرض تبریک و تهنیت به مناسب سالروز ولادت امام محمد باقر(ع) گفت: جایگاه علمی امام محمد باقر(ع) و خدمات ارزنده آن حضرت در راستای پیشرفت اسلام، درحساس ترین شرایط دنیای اسلام درمنابع اهل سنت و جماعت محرز و ثابت شده است.

وی افزود: امام محمد باقر(ع) درحالیکه با سه خلیفه مستبد اموی همزمان بود و به صورت جدی تحت نظر قرار داشت، اما مقدمه حوزه علمی اهلبیت(ع) را تکمیل کرده و گامهای بلندی در توسعه علم و دانش برداشته اند.

استاد حوزه علمیه ادامه داد: افزون بر تحولات علمی و فکری در زمان امام باقر(ع) دشنام علیه جانشین برحق رسول خدا(ص) حضرت امام علی(ع) نیز برداشته شد و این بزرگترین تحول اجتماعی در زمان آن حضرت بود.

مصباح در ادامه با اشاره به حدیثی از امام باقر(ع) اظهار داشت: آن حضرت کمال انسان را درسه موضوع فهم در دین، صبر در مصیبتها و پیچ و خمهای زندگی و همچنین تعادل در مصارف زندگی عنوان وخلاصه کرده است.

حجت الاسلام و المسلمین سید عندلیب ضیایی مسوول بخش روابط عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان نیز در ادامه این نشست خاطر نشان ساخت: امام محمد باقر(ع) در زمان خود بزرگترین دانشگاه اسلامی را تاسیس نمودند که این موسسه علمی در زمان فرزند برومندش امام صادق(ع) توسعه پیدا کرده و به اوج کمال خود رسید.

حجت السلام والمسلمین ضیایی عنوان کرد: با تغییرات شگرف علمی در دوران امام محمد باقر و امام صادق(ع)   آن دوره را می توان دوره انقلاب فکری و فرهنگی نامید.

مسئول روابط عمومی مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان کابل ابراز داشت: با وجود اینکه خلفای بنی امیه نمی خواستند اسلام واقعی در دنیا گسترش پیدا کند، اما با تلاش پیگیر امام باقر و امام صادق(ع) پیام اسلام واقعی به دنیا رسانده شد.

او گفت: امام باقر و امام صادق(ع) با در نظرداشت شرایط بوجود آمده در دنیای آن روز، توانستند شاگردان زیادی را تقدیم اسلام کند که نتیجه کار این دو امام همام، علمای مانند جابر بن حیان و هشام بن حکم و صدها دانشمند دیگر که نام شان درتاریخ به عنوان نمونه ثبت شده است می باشد.

مسوول روابط عمومی مرکزفعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان افزود: در زمان امام باقر و امام صادق(ع) تمدن و فرهنگ اسلامی شرق و غرب عالم را فرا گرفت، اما توطئه های دشمنان و نفاق افگنی ها روز افزون آنان، سبب شد که یکبار دیگر تمدن اسلامی به مسیر افول گرایش پیدا کند.

حجت الاسلام والمسلمین ضیایی تصریح کرد: دشمن به این هم اکتفا نکرد و به توطئه و دسیسه های خود تا امروز ادامه داده و دنیای اسلام به خصوص افغانستان را باچالشهای عدیده ی رو برو ساخته است.
وی در پایان با اشاره به وضعیت موجود در کشور گفت: مردم افغانستان به خصوص نسل جوان، زمانی می توانند به اوج عزت برسند که از امام باقر و امام صادق(ع) الگو گرفته و مراحل علم و دانش را طی کند.
https://avapress.com/vdcbwab85rhb5zp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما