تاریخ انتشار :چهارشنبه ۸ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۰۲:۰۷
کد مطلب : 106061
مجاهدین علیه تروریزم؛ جهاد علیه
رییس شورای قوماندانان جهادی شمال کشور می گوید که در حال حاضر بیش از ۵۰۰۰ نفر جان‌فدا و داوطلب عضو این شورا هستند که نام های خود را مرگ گذاشته و در هنگام ضرورت، غسل شهادت را انجام داده و در کنار ما خواهند ماند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) اعضای شورای قوماندانان جهادی شمال کشور با تجمع در صحن شورای ولایتی بلخ از آغاز دفاع مستقلانه نیروهای امنیتی کشور اعلام حمایت کردند.
این قوماندانان اظهار داشتند که از حضور گروه طالبان مسلح و داعش در کشور هیچ نوع هراسی نداشته و در مقابل آنان در کنار نیروهای امنیتی کشور، ایستادگی و مبارزه خواهند کرد.
پیش از این نیز شماری از فرماندهان مجاهدین از جمله جنرال دوستم؛ معاون اول ریاست جمهوری در شمال و اسماعیل خان در غرب، برای مبارزه با طالبان و آنچه خطر نفوذ داعش در کشور خوانده می شود اعلام آمادگی کرده بودند.
کارشناسان می گویند که این رویدادها نشان می دهد که پس از خروج نیروهای خارجی از کشور، صف بندی ها در قبال تروریزم پررنگ تر شده و به جز نیروهای امنیتی، دیگر طیف های فعال در عرصه امنیت نیز در این خصوص ابراز آمادگی می کنند؛ چیزی که البته هنوز از سوی تصمیم گیرندگان کشور در عرصه امنیت، مورد استقبال چندانی واقع نشده است.
در این گردهمایی، مهدی‌یار؛ رئیس قوماندانان جهادی زون شمال طی سخنانی گفت که ما هیچ نوع نگرانی از خبرهای مبنی بر نفوذ داعش در افغانستان نداریم؛ چرا که فقط بیرق سفید طالبان به بیرق سیاه گروه داعش تغییر کرده است.
پیش از این، برخی مقام های دولتی از جمله وزارت امور داخله نیز تایید کرده بودند که داعشی که در افغانستان از آن یاد می شود تغییر موضع شماری از مهره ها و فرماندهان سابق طالبان است و با داعش به معنایی که در عراق و سوریه، سراغ داریم تفاوت دارد؛ با این حال، به عقیده تحلیلگران، این چیزی از میزان خطرناک بودن این جریان جدید نمی کاهد و نیاز به یک برنامه ریزی جدی و ریشه ای برای برخورد با نطفه های اولیه آن دارد.
مهدی یار همچنین افزود علاوه بر گروه داعش و طالبان مسلح، هر گروه تروریستی و ضد دولتی دیگری که در کشور قصد فعالیت داشته باشد ما به عنوان چهره های جهادی در مقابل آنان سکوت نکرده و از نیروی کافی برخوردار می باشیم.
اظهار آمادگی این شورا برای جنگ با داعش و طالبان در حالی صورت می گیرد که پیش از این در دوران مقاومت علیه طالبان نیز تجربه سال ها جنگ با تروریزم را در کارنامه خود دارند. شاید بر پایه همین تجربیات است که اسماعیل خان؛ والی پیشین هرات و از فرماندهان ارشد جهادی، با اشاره به فعالیت گروه های تروریستی خطرناک و ناشناس در حومه هرات و ولایت های همجوار تاکید کرده بود که فقط مجاهدین از عهده سرکوب این گروه ها و تامین امنین برخواهند آمد.
با این حال، کارشناسان پیش بینی می کنند که با توجه به رد مجدد درخواست جنرال دوستم برای تشکیل یک نیروی ۲۰ هزار نفری به منظور مبارزه با طالبان و تروریزم در شمال و سراسر افغانستان از سوی فرمانده نیروی زمینی اردوی ملی، انتظار نمی رود از اعلام آمادگی نیروهای مجاهدین در شمال در این خصوص نیز استقبال گرمی صورت بگیرد.
این موضع گیری مخالفت جویانه البته ریشه در عوامل و انگیزه های مختلفی دارد که یکی از آنها، هراس از احیای مجدد گروه های شبه نظامی غیر مسؤول و خارج شدن کنترل اوضاع از دست نیروهای مسلح رسمی کشور است.
دولت تصور می کند در صورت سرکوب تروریزم و پیروزی نیروهای مجاهدین در برابر آن، شبه نظامیان مجاهدین یکبار دیگر قدرت گرفته و در این صورت، اقتدار انحصاری نیروهای امنیتی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت و در نتیجه، مجاهدین در عوض این پیروزی، خواستار حق و سهم بیشتری در حاکمیت خواهند شد.
افزون بر آنکه در آنصورت، بروز مجدد اختلافات درونی جریان های سابق جهادی و کشیده شدن این تنش ها به درگیری های نظامی نیز دور از امکان نیست.
در همین حال،‌ رییس شورای قوماندانان جهادی زون شمال با انتقاد از حضور ناتو در افغانستان افزود که در ۱۳ سال گذشته در دوران دو حکومت گذشته آقای کرزی با پشتیبانی و حمایت مسلحانه قوای ناتو و تجهیزات نظامی پیشرفته نتوانستند گروه طالبان را در افغانستان از بین ببرند که باید در برابر این ناتوانی و ناکامی پاسخگو باشند.
ناظران می گویند که این موضع گیری های این شورا از آنجا که مورد تایید اکثریت مردم افغانستان است، دست کم از نظر سیاسی، موقعیت شوراهای جهادی سابقه را تقویت خواهد کرد و از آنجا که این شوراها عملا در برابر طالبان و تروریزم، اعلام جنگ داده اند، پیش بینی می شود با اقبال عمومی گسترده ای مواجه شود.
مهدی یار افزود که طالبان مسلح و کسانی که در کشتار افراد بیگناه دست دارند «برادر» ما نبوده و «مخالفین سیاسی» کشور نیز نمی باشند؛ بلکه آنها دشمنان مردم افغانستان هستند که می خواهند افغانستان را به سوی بحران ببرند.
این موضع این فرمانده جهادی، تلویحا تعبیرها و موضع گیری های کرزی و اشرف غنی در قبال طالبان را مردود می داند. کرزی طالبان را «برادران ناراضی» می خواند و اشرف غنی، حتی پا را از این هم فراتر گذاشت و آنها را صرفا «مخالفان سیاسی» عنوان کرد؛ تعبیرهایی که هیچگاه با حمایت و تایید افکار عمومی، مردم و تشکل های سیاسی منتقد دولت مواجه نشده و حتی در داخل دولت نیز مخالفان جدی و سرسختی دارد.
مهدی یار گفت در صورتی که دولت لازم ببیند و ما را در وزارت داخله کشور ثبت و راجستر نموده و تجهیزات نظامی در اختیار ما بگذارد با همین ۵ هزار نیرو، طالبان و داعش و هر گروه تروریستی موجود در کشور را نابود خواهیم کرد.
به نظر می رسد این خواسته او، نوعی پاسخ پیشگیرانه به موضع گیری دولت در قبال طرح مشابهی از سوی جنرال دوستم است که طی آن، فرمانده نیروی زمینی اردوی ملی گفت هرگونه واحد نظامی می بایست در چارچوب نیروهای اردوی ملی تشکیل شود.
رییس شورای قوماندان های جهادی زون شمال علاوه کرد که حکومت نباید در برخورد با دشمنان ملت افغانستان به خصوص دسته ها و گروه های دهشت افکن و تروریست ها از سیاست تضرع کار بگیرد؛ بلکه باید با قاطعیت با آنان برخورد نماید.
در پایان این گردهمایی یک قطعنامه ۵ ماده ای نیز از سوی شورای قوماندانان جهادی شمال کشور صادر شد.
در این قطعنامه قوماندانان جهادی زون شمال، ضمن اینکه یکبار دیگر حمایت قاطع و همه جانبه خود را از دولت و نیروهای امنیتی اعلام کردند، خواستار توجه جدی حکومت و سیاستمداران به وضعیت کشور شدند.
https://avapress.com/vdcb00b88rhbggp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

احترام بیپایان به شما و همه هموطنان عزیزم!
هنوز مردم افغانستان حوادث سالهای ۱۳۷۰-۱۳۷۵ را فراموش نکرده اند . قتل ها چورو چپاول وسایر جنایات گروپ های مجاهدین و همدستان انهارا خوب به خاطر دارند بنا آرزو نداریم تا یکبار دیگر این ملت بیچاره را غافلگیر نمایید. محتاط