تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۲
کد مطلب : 110443
نمایندگان رسانه های و اتباع کشورهای مختلف با سفر به ایران با واقعیت ها آشنا شوند
معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران از نمایندگان رسانه ها و مردم کشورهای مختلف دعوت کرد با سفر به این کشور علاوه بر بازدید از جاذبه های گردشگری با واقعیت های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشو ر ایران از نزدیک آشنا شوند.
به گزارش خبرگزاری آوا، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران مسعود سلطانی فر در نشست خبری با نمایندگان رسانه های خارجی در ایران که روز چهارشنبه( ۲ ثور) در کاخ گلستان ایران برگزار شد؛ گفت: برای دیدن واقعیت درونی ایران باید به این کشور سفر کرد؛ همان طور که از مردم کشورهای مختلف دعوت کرده ام از شما هم می خواهم ایران را دیده و از نزدیک شاهد آزادی رسانه ها، تصمیم گیری مردم برای سرنوشت خویش، امنیت و آرامش موجود باشید.
وی در ادامه به بازگشت ۱۰۸ اشیای تاریخی چغامیش اشاره کرده و آن را مرهون تلاش بخش حقوقی سازمان میراث فرهنگی، دفتر حقوقی و امور بین الملل ریاست جمهوری و وزارت امور خارجه ایران دانست.
سلطانی فر استرداد دومین محموله آثار تاریخی به ایران را به ملت این کشور تبریک گفت و تاکید کرد: با پیگیری مستمرو بعد از ۵۰ سال منازعه، موفق شدیم ۱۰۸ شی ء تاریخی چغامیش را بامداد روز اول ثور بازگردانیم.
او افزود:جمهوری اسلامی ایران طی ۴ ماه موفق به استرداد ۳۴۹ شیءتاریخی خوروین و ۱۰۸ شیء چغامیش و اثبات حقانیت خود شد.
سلطانی فر در خصوص اشیای تاریخی چغامیش خوزستان ایران گفت: این اشیا طی سالهای ۱۳۴۰ تا ۱۳۴۲ در حفاری مشترک ایران و موسسه شرق شناسی شیکاگو به دست آمد، قرار شد این موسسه ۲۶۴ شی ء به دست آمده را برای پژوهش سه ساله به آمریکا برده و بعد به ایران بازگرداند، سال ۱۳۴۹ تعدادی از این اشیا بازگردانده می شود و۱۰۸ قطعه تا روز اول ثور در کشور آمریکا باقی می ماند .
او همچنین به پرونده الواح هخامنشی اشاره کرد و اظهار داشت: در حفاری های سال ۱۳۱۲ تا ۱۳۱۴ چندین هزار لوح از باروی شمالی تخت جمشید ایران به دست آمد که برای پژوهش سه ساله به موسسه شرق شناسی شیکا گو سپرده شد، بخشی از این الواح سال ۱۳۲۷ و ۱۳۲۵۰ به ایران بازگشت..پس از انقلاب اسلامی ایران نیز ۳۰۰ لوح در سال ۱۳۸۳بازگردانده شد.
سلطانی فر افزود: برای بازگرداندن الواح باقی مانده تلاش شد، فعلا دو حکم به نفع ایران صادر شده است، امیدوارم با پیگیری فنی و کارشناسی آنها نیز به کشور بازگردانده شوند.
ظرفیت گردشگری سلامت رو به افزایش است
سلطانی فر در ادامه به علاقمندی گردشگران مسلمان و غربی برای دیدن جاذبه های طبیعی ولایات شمالی و کویر مرکزی و لوت اشاره کرد.
او با بیان این که ۵۰ درصد گردشگران ورودی، مقصدشان گردشگری مذهبی و زیارتی است، گفت: ایران دارای جاذبه های مذهبی زیادی همچون مرقد مطهر حضرت موسی الرضا (ع)، مرقد مطهر حضرت معصومه(س) و دیگر بقاع متبرکه است.
سلطانی فر عنوان کرد که ایران علاوه بر جاذبه های فرهنگی، تاریخی، مذهبی، طبیعی در گردشگری سلامت نیز از ظرفیت خوبی برخوردار است.
او سطح گردشگری سلامت در ایران را بالا و هزینه های آن را کمتر از کشورهای اروپایی دانست و اعلام کرد : ۴۰ گروه در بخش گردشگری سلامت سرمایه گذاری کرده اند و ظرفیت گردشگران این بخش رو به افزایش است.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران، رویکرد این دولت، تدبیر و امید را توسعه گردشگری اعلام کرد و گفت: در همین راستا تعامل و ارتباط خود را گسترش داده و جاذبه های ارزشمند تاریخی، مذهبی و طبیعی خود را در اختیار گردشگران قرار می دهیم.
او گردشگری را صنعتی سبز و پر جاذبه دانست و اظهار داشت:سازمان جهانی گردشگری، درآمد کشورهای مختلف جهان را در سال ۲۰۱۴ از گردشگری ۱۵۰۰ میلیارد دالراعلام کرد.
سلطانی فر سهم ایران را از این درآمد نیم درصد اعلام کرد و گفت: ایران از نظر ظرفیت گردشگری جزو ۱۵ کشور نخست در دنیا است؛ اما میان ظرفیت‌های گردشگری و وضعیت فعلی ما در گردشگری فاصله وجود دارد.
او سپس با اشاره به اهداف پیش‌بینی‌شده در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور ایران، یادآوری کرد: در سند چشم‌انداز ۲۰ ساله ایران پیش‌بینی شده است که باید در سال ۱۴۰۴، ایران میزبان ۲۰ میلیون گردشگر خارجی باشد. طبق این سند باید در ۱۱ سال آینده حدود ۳۰ میلیارد دالر درآمد از حضور گردشگران خارجی دراین کشور حاصل شود.
رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران عنوان کرد که با وجود محدودیت و تحریم ها بحش گردشگری از رکود خارج شده است و حدود ۹۵۰ پروژه در بخش های مراکز اقامتی، مهمانپذیر، هوتل و هوتل آپارتمان در دست اجرا است و بنا داریم با تسهیلات ارزان قیمت از این فعالیت ها حمایت کنیم.
صنایع دستی، صنعت ارزآور
سلطانی فر در ادامه با بیان اینکه ایران، چین و هند سه قطب صنایع دستی در جهان هستند، تصریح کرد: از مجموع ۴۶۰ رشته صنایع دستی در دنیا، ایران در ۳۶۰ رشته سابقه تولید دارد.
او افزود: در رشته های فرش بافی، خاتم، قلم زنی، ملیله دوزی ایران حرف اول را در دنیا می زند.
سلطانی فر با اشاره به این که صادرات صنایع دستی ایران در سال گذشته حدود ۲ میلیارد دالر بوده است، صنایع دستی را صنعتی دانست که نه تنها ارزبری ندارد بلکه موجب ارزآوری هم می شود.
او سپس با اشاره به این که تحریم های ناعادلانه که از سوی برخی کشورها اعمال شده محدودیت هایی را در این حوزه ایجاد کرده است، گفت: امیدوارم با اثبات حقوق ایران و حسن نیتش در فعالیت های هسته ای و همچنین رفع کامل تحریم ها بتوانیم در عرصه صادرات صنایع دستی موفق باشیم.
تاثیر تحریم ها بر صنعت گردشگری
سلطانی فر در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار تلویزیون فرانسه در خصوص تاثیر تحریم ها بر وضعیت گردشگری کشور ایران گفت: تحریم ناوگان هوایی ما را دچار مشکل کرده است،امکان پرواز برخی از طیاره ها نیست، طیاره‏ی جدیدی خریداری نشده و پرواز مستقیم میان تهران و پایتخت برخی از کشورها هم وجود ندارد.
او در ادامه افزود:جمعی از سرمایه گذاران خارجی نیز از سرمایه گذاری در ایران محروم شدند، در طول یک سال گذشته بسیاری از سرمایه گذاران بخش خصوصی که در امر هوتل داری با سابقه هستند بعد از مطالعه بازار ایران برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده اند.
سلطانی فر به موضوع ایران هراسی اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین مسایل در حوزه گردشگری، جو ایران هراسی است اما پس از سفر گردشگران غربی به ایران این ذهنیت غلط از بین رفته است، ۹۸ درصد افرادی که به ایران سفر می کنند در مصاحبه با رسانه های خود مبلغ ایران می شوند.
او حضور گردشگران خارجی را زمینه ای برای صدور ارزش های نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
سلطانی فر درباره حمایت از سرمایه گذاران خارجی نیز گفت: علاوه بر تضمین هایی که سرمایه گذاران می خواهند با هماهنگی شاروالی ولایت ها عوارض صدور پروانه برای تاسیس هوتل را صفر می کنیم.
او در پاسخ به سوال خبر نگار آناتولی ،در خصوص همکاری ایران و ترکیه در زمینه گردشگری گفت:در ملاقات دو رییس جمهوری ایران و ترکیه که حضور داشتم به توسعه همکاری در زمینه گردشگری تاکید شد. در بخش تاسیس هوتل، تورهای مشترک بین دو کشور همکاری خواهیم کرد.
سلطانی فر همچنین به خبرنگار روزنامه کوریای جنوبی درخصوص پرواز مستقیم به آمریکا اظهار داشت: گروههای مختلفی این موضوع را بررسی خواهند کرد، شرایط سیاسی باید ابتدا در دو کشور مهیا شود.
او درباره رفع تحریم ها و حضور گسترده گردشگران خارجی گفت: به طور قطع با یک شوک و حضور گستره گردشگران روبه رو می شویم و مدیریت این تعداد گردشگران مهم است.
صدور ویزای میدان هوایی برای اتباع ۱۹۰ کشور دنیا، ویزای الکترونیک و لغو روادید با برخی از کشورها در آینده از دیگر مواردی بود که رییس سازمان میراث فرهنگی به آن اشاره کرد.
سلطانی فر همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاران خارجی افزایش گردشگرانی که با تور وارد ایران می شوند را ۹۶ درصد اعلام کرد.
او به سوال خبرنگار تلویزیون قطر که پرسید در صورت به نتیجه نرسیدن توافقات میان ایران و ۱+۵ برنامه ریزی ها چگونه خواهد شد، گفت: اقتصاد مقاومتی که مبانی و چارچوب آن توسط امام خامنه ای ، مقام معظم رهبری ایران عنوان شده است را دنبال می کنیم، و این راه را ادامه خواهیم داد. برنامه های ما بر اساس اقتصاد مقاومتی است، اگر شرایط دیگری ایجاد شد برنامه ریزی خواهیم کرد.
https://avapress.com/vdcaywn6e49n6y1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما