تاریخ انتشار :چهارشنبه ۹ قوس ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۴۸
کد مطلب : 33276
مجالس عزاداری باید محلی برای افزایش اطلاعات دینی و مذهبی افراد باشد نه اشاعه‌ی خرافات و تحریفها
استفاده از ضرب آهنگ هاي جديد و طبل در عزاداري، نه تنها ارائه شيوه هاي نو و جذاب نيست، بلکه نوعی بدعت در انتقال پيام عاشورا می باشد.
عزاداری و برپایی مراسم ماتم در سوگ خوبان و اولیاء خدا امری است که ریشه در قرآن و سیره نبوی(ص) و امامان(ع) دارد ،پیامبراعظم(ص) در سوگ شهدای احد و به ویژه حمزه سید الشهداء عزا گرفت و ترغیب به عزاداری بر حضرت کرد. نیز در سوگ شهادت حضرت جعفر بن ابی طالب و زید بن حارثه و عبدالله بن رواحه عزا گرفت.
با توجه به تاثیر ژرف مراسم عزاداری حسینی و فرهنگ عاشورا بر فرهنگ جامعه، دشمنان اسلام این بار در پی تحریف این فرهنگ بر آمدند تا تاثیر آفرینی آن را کمرنگ کنند.
  امروزه شاهد یک سری حرکات و رفتارهایی در مراسم عزاداری ها هستیم که با چهره واقعی اسلام مغایرت دارد و می توان گفت که در اثر ورود این آسیب‌ها، هدف و فلسفه اصلی تا حدودی فراموش گشته و اهداف کاذب دیگری جایگزین آن شده است.
حجت الاسلام والمسلمین قربانعلی صابری، ضمن عرض تسلیت به مناسبت  ایام سوگواری شهادت اباعبدالله الحسین(ع)، در رابطه با مطلب فوق به خبرگزاری صدای افغان(آوا)، چنین گفت: مجالس عزاداری امام حسین(ع)، باید محلی برای افزایش اطلاعات دینی و مذهبی افراد باشد نه اشاعه‌ی خرافات و تحریفها.

این عالم دینی استفاده از افراد ناآگاه، ترویج ناقص مسائل عرفانی، استفاده ازمطالب تکراری و بیهوده و مطالبی که سند و مدرک معتبر ندارند را از جمله موضوعاتی برشمرد که زمینه ساز ورود انحرافات به مجالس عزاداری امام حسین (ع) می باشند.

حجت الاسلام صابری، شیوه های برگزاری عزاداریها با استفاده از آلات موسیقی را غلط دانست وگفت: استفاده از ضرب آهنگ هاي جديد و طبل در عزاداري، نه تنها ارائه شيوه هاي نو و جذاب نيست، بلکه نوعی بدعت در انتقال پيام عاشورا می باشد.

وی درتکمیل جمله فوق افزود: عزاداران باید به جاي توجه به ظاهر اين آيين ها باطن آن را درک کنند ومراقب باشند که حرمت محرم و قيام عاشورای حسینی را با رفتارهاي ناشايست و غيرمتعارف  نشکند.

حجت الاسلام صابری در ادامه، بر برگزاري صحیح آيين هاي عزاداري درراستاي ترويج پيام اصلي عاشورا که امر به معروف و نهي از منکر است، تأکید کرد و افزود: در عزاداریهای امام حسین (ع) بايد سعی شود که اصل پيام عاشورا به نسلهای جديد منتقل شود.

این کارشناس مذهبی، نقش علما و روحانیون را درمقابله با آسیبها و آفتهای وارده به مسائل ديني و مذهبی مهم دانست و گفت: در شرايط کنوني رفع این انحرافات از رخسار جامعه اسلامي، مهمترين رسالت انکار ناپذير روحانيون می باشد.

وي بيان واقعيت هاي قيام عاشورا را از جمله وظایف سنگين روحانيون بیان کرد و افزود: روحانيون باید نظارت مستمر و دقيقی برعزاداري هاي ماه محرم داشته باشند و از ترويج رفتارهاي ناشايست و خرافه پرستی در میان عزاداران جلوگيري کنند.

صابری با بیان اینکه دشمن با ترویج عقاید و فرقه های ضد اسلامی در صدد انحراف نسل جوان می باشد ، خاطر نشان کرد: وهابیت که بزرگترین دشمن مسلمانان است، همواره در راستای مقابله با اسلام به دنبال آنست که عقاید شیطانی خود را در جامعه اسلامی ترویج نماید.
وی در پایان این گفتگو، از تمامی علماء، مبلغین، مسئولین و مسلمانان جهان خواست تا به هيئت های مذهبي و نشست هاي ديني در ايام محرم و عاشوراي حسيني در توسعه فرهنگ ديني توجه بیشتری داشته باشند و در این راه هوشیارانه عمل نمایند، زيرا دشمنان در صدد بروز ضعف و انحرافات بیشتردر اين زمينه هستند.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- مشهد مقدس
https://avapress.com/vdcaiune.49ne015kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

احسن عالی بود