تاریخ انتشار :شنبه ۲۱ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۸
کد مطلب : 124718
ساخت ربات شبیه‌ساز دست انسان توسط دانشجویان افغانستانی/ حضور تیم رباتیک «آریانا» در مسابقات تهران
تیم رباتیک «آریانا» متشکل از دانشجویان افغانستانی دانشگاه «شهاب دانش» قم با ساخت روبات دست هوشمند در یازدهمین مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران شرکت کردند.
در یازدهمین دوره مسابقات بین‌المللی ربوکاپ آزاد ایران در سال ۲۰۱۶ که در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد کشورهای از جمله ایران، افغانستان، چین، کوریای جنوبی، آلمان و فرانسه شرکت کردند، گروه رباتیک آریانا از افغانستان متشکل از تیم دانشجویان افغانستانی دانشگاه غیرانتفاعی شهاب دانش قم نیز در این دوره از مسابقات برای نخستین بار شرکت کردند.

اعضای گروه علمی تیم آریانا دانشجویان افغانستانی دانشگاه شهاب دانش قم به سرپرستی «زکیه ناظری» با همراهی «فاطمه قنبری»، «نجیمه محمدی»، «راحله صداقت» دانشجویان برق گرایش الکترونیک از دانشگاه شهاب دانش قم را تشکیل دادند.

کاربردها و قابلیت‌های ربات دست هوشمند
گروه رباتیک آریانا فعالیت خود را تحت عنوان بازوی رباتیک هوشمند در تابستان سال ۹۴ آغاز کرد. این گروه مراحل طراحی و ساخت قسمت‌های مکانیکی، طراحی مدار برنامه نویسی و پردازش تصویر دست رباتیک آریانا را انجام دادند.

این ربات با پردازش تصویر به تقلید حرکات دست انسان می‌پردازد ضمن اینکه این روبات در فاز آزمایشگاهی طراحی شده و بسته به نیاز صنایع می‌توان طراحی و کاربردهای آن را تغییر داد.
«زکیه ناظری» در گفتگو با خبرگزاری فارس، در رابطه با ساخت ربات دست هوشمند، قابلیت‌ها و کاربردهای این ربات، گفت: از جمله اهداف ساخت ربات دست هوشمند شبیه سازی و تقلید حرکات دست انسان انجام عمل‌های جراحی از راه دور استفاده به عنوان دست مصنوعی، استفاده در ربات‌های انسان نما است.
وی خاطرنشان کرد: شبیه ساز حرکات دست انسان در محیط‌ های پر خطر و عمل‌های جراحی در راه دور در صنعت و محیط های پر خطر قابل استفاده است، در عمل‌های جراحی راه دور سالانه بیمارهای بسیاری جان خود را از دست می‌دهند و با استفاده از این ربات حضور فیزیکی پزشک کمتر می‌شود و این ربات از طریق ارتباط حرکات دست را شبیه سازی می‌کند.

ناظری با بیان اینکه در بخش عمل‌های جراحی باید احتمال خطا کم باشد و روبات باید برنامه ویسی قوی داشته باشد، گفت: استفاده از این ربات در صنعت و محیط پرخطر کاربرد خوبی دارد و با وب کم می‌توان حرکات را شبیه سازی را توسط ربات انجام داد.

وی تاکید کرد: هدف از ساخت ربات دست هوشمند انجام عمل‌های جراحی از راه دور، تقلید حرکات دست انسان، کار در محیط های خطرناک صنعتی است روبات این حرکات را در جایی دیگر به ویژه در محیط های پر خطر تکرار می‌کند که از جمله انجام تعمیرات در ایستگاه‌های فضایی یا کار در محیط های با پرتوهای رادیو اکتیو است.

حضور تیم‌های افغانستانی برای نخستین بار در مسابقات ربوکاپ ایران
این دانشجوی افغانستانی درباره سطح ارزیابی این دوره از مسابقات، گفت: این مسابقات دارای بالاترین سطح در منطقه است زیرا دانشجویانی از کشورهای چین، آلمان، کوریای جنوبی و امریکا در این دوره از مسابقات شرکت می‌کنند.
وی افزود: از ویژگی‌های این مسابقات آن است که مسابقات روبوکاپ جوایزی ندارد و بیشتر بار علمی مسابقات مطرح است، کشور افغانستان نیز اولین بار است که در این دوره از مسابقات با تیم روباتیک آریانا شرکت می‌کنند.
وی با بیان اینکه ۱۳ داور این مسابقات را داوری می‌کنند، گفت: داورها از غرفه‌ها بازدید می‌کنند و بر اساس معیارهای مختلف به تیم‌ها امتیاز می‌دهند، امیدوارم شاهد حضور تیم‌های بیشتری از کشور افغانستان در سطح بین‌المللی باشیم، نتیجه کار مهم است اینکه سودمند برای کشورمان باشند.

«فاطمه قنبری» از دیگر اعضایی گروه آریانا در رابطه با حضور خود در تیم رباتیک آریانا گفت: همه اعضای گروه دانشجوی ترم ۶ مهندسی برق گرایش الکترونیک و هم دانشگاهی هستیم و در غالب پروژه‌ای تصمیم به ساختن این ربات کردیم.

وی در رابطه با علت انتخاب رشته مهندسی برق برای ادامه تحصیل گفت: رشته برق در افغانستان بازار کار خوبی دارد همچنین به علت علاقه مندی فراوان این رشته را انتخاب کردم.

رقابت سخت لیگ‌های نمایشی در مسابقات روبوکاپ
قنبری با اشاره به سطح بین‌المللی این دوره از مسابقات گفت: شرکت کنندگان این مسابقات از کشورهای مختلفی مانند فرانسه، آلمان و کوریای جنوبی هستند، هر ساله این دوره از مسابقات مختلف حتی در سطح دانش آموزی برگزار می‌شود.

وی اظهار داشت: لیگی که گروه روباتیک آریانا در آن شرکت کرده نمایشی است و تفاوت آن با سایر لیگ‌ها آن است که لیگ ما به صورت رقابتی است و هر تیمی با خلاقیت‌ها و ایده‌های متفاوتی در این مسابقات شرکت کرده و این کار را برای رقابت سخت‌تر انجام می‌دهد.

این دانشجوی افغانستانی با بیان اینکه رقابت در این دوره از مسابقات به دلیل سطح علمی شرکت کنندگان بالا است، گفت: برخی شرکت کنندگان دارای سابقه بیشتری هستند و حتی وقت بیشتری برای ارائه طرح خود داشته‌اند و اعضای گروه ما تازه در ترم ۶ مهندسی برق تحصیل می کند.

از ویژگی‌های منحصر به فردی که ربات دست هوشمند را از سایر بازوهای صنعتی که برای کارهای خاص طراحی شده است، متمایز می‌کند این است که برای انجام یک عمل جراحی، حضور پزشک متخصص لازم است اما این شرط می‌تواند با وجود ربات هوشمند کم رنگ‌تر شود بدین صورت که بدون حضور فیزیکی پزشک عمل با موفقیت انجام شود علاوه بر این، روبات آریانا می‌تواند به عنوان دست ربات‌های انسان نما مورد استفاده قرار گیرد و با سنسورهای اعصاب و بهینه سازی زیاد می‌تواند به عنوان دست جایگزین برای افراد معلول نیز استفاده شود.

«راحله صداقت» از دیگر اعضای گروه روباتیک آریانا در رابطه با مسئولیتش در این گروه گفت: من مسئول برنامه نویسی را داشتم و رباتی که ما ساخته‌ایم با بهینه‌سازی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

وی با اشاره به استقبال بازدیدکنندگان از غرفه تیم روباتیک گروه آریانا، افزود: بازدید کنندگان ایده و پیشنهاد خوبی به ما می‌دهند که باعث تکمیل شدن این پروژه می‌شود.

بازدید دانشجویان کوریای جنوبی از غرفه تیم ربوکاپ آریانا
از نکات قابل توجه بازدید علاقه مند از غرفه تیم ربوکاپ آریانا بود از جمله اینکه تیم دانشجویی کوریای جنوبی با حضور در مسابقات روبوکاپ آزاد ایران از نزدیک از غرفه تیم روباتیک آریانا بازدید کردند و از نزدیک در جریان برنامه‌های این تیم قرار گرفتند.
 
این گروه در بازدید از غرفه گروه آریانا و بازدید از ربات دست ساز هوشمند با بیان اینکه تاکنون با فعالیت های دانشجویان افغانستان در رابطه با ساخت ربات آشنایی نداشتند ربات دست هوشمند را شگفت انگیز دانستند و با «مولا داد محسنی» مخترع افغانستانی و اعضای تیم روبوکاپ آریانا گفتگو کردند.

«نجیمه محمدی» از دیگر اعضای تیم روباتیک آریانا نیز با بیان اینکه مسئولیت پردازش تصویر این روبات را به عهده داشته است، گفت: پردازش تصویر این ربات کار دشواری از نظر قابلیت تشخیص حرکات دست بود، ما این پروژه را به صورت خود آموز و بدون کلاس انجام دادیم و با تحقیق و پژوهش، استفاده از مقالات و فیلم‌های آموزشی این ربات را ساختیم.

وی در رابطه با نحوه راهیابی تیم رباتیک آریانا به این دوره از مسابقات گفت: ابتدا یک گزارش کامل کار و کلیپی از این پروژه را ارسال کردیم و از بین ۳۵ تیم شرکت کننده ۱۶ تیم برای شرکت در این مسابقات راه یافتند ضمن اینکه ایده‌های متعددی در این لیگ وجود دارد و از اینکه در این از دوره از مسابقات شرکت کردیم خوشحال هستیم.
https://avapress.com/vdca6yn6a49nu01.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما