تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۵ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۳۸
کد مطلب : 144805
گفتمان پژوهشی و تحلیلی بیت المقدس و اهمیت حیاتی آن در کابل؛

روز قدس در حقیقت روز همبستگی مسلمانان است

مردم افغانستان و فلسطین هر دو مظلوم هستند و درد مشترک دارند
روز قدس در حقیقت روز همبستگی مسلمانان است

گفتمان پژوهشی تحلیلی پیرامون "بیت المقدس و اهمیت وحیانی؛ نگاه دشمن و وظیفه اسلامی؛ از سوی دفتر مرکزی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در این گفتمان پیرامون موضوعات مشخصی چون "1- چرایی تاسیس روز جهانی قدس و امام خمینی(ره)؛ انجام رسالت دینی، یا اقدام صرف به یک کار سیاسی. 2- سرزمین های اشغالی و امنیت جهانی؛ توطئه مستکبران و تمهیدات مسلمانان. 3- روز جهانی قدس و جهان اسلام؛ انجام وظایف اسلامی یا تاثیر پذیری از استکبار جهانی.4- روز جهانی قدس در افغانستان؛ چالش جدی یا فرصت بهره وری. مورد بحث قرار گرفت.

کارشناسان این گفتمان، ضمن پاسخ به سوالات تخنیکی مرتبط به موضوع، به سوالات حاضرین نیز پاسخ ارائه کردند.

حجت الاسلام و المسلمین یارمحمد رحمتی، مشاور ارشد ریاست مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و یک تن از کارشناسان این بحث، در آغاز گفتگو، بیت المقدس را از نگاه وحیانی، سرزمین پیامبران، قبله اول مسلمانان و قلب کشورهای اسلامی خواند و گفت: "دشمن تلاش دارد تا قلب عالم اسلام را نشانه برود".

خانم نوریه حسینی، مسوول بخش زنان دفتر مرکزی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل و استاد دانشگاه نیز در این محفل گفت: "بیت المقدس از دو نگاه حائز اهمیت و قابل بررسی است؛ یکی این که چرا دشمن نسبت به این سرزمین حساسیت دارد و همواره آن را در محراق توجه قرار می دهد، و موضوع دوم این که باید دانست که زعما و سردمداران اسلامی چقدر به این موضوع اهمیت می دهند و چه طرح ها و برنامه در قبال حفظ آن دارند؟"

خانم حسینی تأکید کرد: آنچه توجه دشمن را جلب کرده است، اهمیت این سرزمین از نگاه آیات و روایات و همچنین تاریخ آن از جهات متعدد است.

به گفته او، بیت المقدس از نگاه سیاسی و اجتماعی حائز اهمیت بوده، خواستگاه پیامبران و دعوت گران توحیدی بوده و از نگاه وحیانی نیز تا 17 ماه بعد از هجرت قبله مسلمانان، دومین مسجد با اهمیت بعد از مکه و مدینه و سومین حرم محترم است که ارتباط مستقیمی با معراج پیامبر اکرم(ص) دارد.

در همین حال آقای رحمتی؛ در پاسخ به این که چرا اسرائیل به پشتیبانی استکبار جهانی در صدد تسخیر فلسطین به خصوص بیت المقدس می باشد، گفت: بیت المقدس از نگاه جغرافیایی در قلب عالم اسلام قرار دارد و دشمن نیز تمام تمرکز خود را بالای آن کرده است تا اسلام را از درون ضربه بزند.

به گفته او، از ابتدای تشکیل دولت اسرائیل تا به امروز، یهود برای تسخیر کامل بیت المقدس تلاش کرده است، اما وظیفه مسلمانان دفاع از این سرزمین مقدس و ارزش هایی است که ریشه در تاریخ دینی و مذهبی مسلمانان دارد.

خانم نوریه حسینی، اما در پاسخ به این که چرا امام خمینی(ره) جمعه آخر ماه رمضان را روز جهانی قدس نام گذاری کرده است و هدفشان تنها بهره سیاسی بوده یا خیر؟ گفت: نام گذاری روز قدس از سوی امام خمینی(ره) تنها وجهه سیاسی ندارد، بلکه هم هدف سیاسی وهم دینی داشته است.

به گفته او، "از نگاه سیاسی، اولا به دلیل این که امام خمینی(ره) دید هیچ کس و کشوری در برابر اشغال فلسطین عکس العمل نشان نمی دهد، خود اقدام کرد تا به جهانیان بفهماند که فلسطین از نگاه معنوی و سیاسی برای مسلمانان اهمیت دارد و مسلمانان وظیفه دارند از این سرزمین و مردمش دفاع و حمایت کنند".

او با تأکید بر این که در اسلام دین از سیاست جدا نیست و امام می خواست با اعلام روز جهانی قدس، سیاست را در قالب دین در انظار جهانیان به نمایش بگذارد، افزود: "روز قدس در حقیقت روز همبستگی مسلمانان است".

یارمحمد رحمتی هم در پاسخ به این که سرزمین های اشغالی فلسطین چه ارتباطی با امنیت جهانی دارد، گفت: "فلسطین در قلب عالم اسلام قرار دارد، لذا وقتی که قلب ناآرام بود، اعضا نیز راحت نیست، زمانی که اعضا ناراحت بود، اطراف و بستگان و مسائل مرتبط به آن نیز ناآرام خواهند بود؛ بنابر این مقدمه باید گفت: ناامنی در فلسطین بالاخره به جهان نیز سرایت می کند".

خانم نوریه حسینی در پاسخ به این که اسرائیل به حمایت از استکبار جهانی با اشغال فلسطین دقیقا به دنبال چیست؟ گفت: برنامه ها و انگیزه های متعددی می تواند وجود داشته باشد.

به گفته خانم حسینی، از جمله انگیزه ها، این که قوم یهود اشرفیت و برتری را تنها برای خود می داند و نسبت به انسان های دیگر، دید محقرانه دارد، لذا هدف شان این است که بهترین انسان ها باید در بهترین سرزمین(بیت المقدس) سکونت داشته باشد.

به گفته ایشان، قوم یهود نه تنها فلسطین، بلکه همه چیز و همه جا را برای خود می خواهد و انسان های دیگر را موجودات حقیر و پست می شمارد.

یارمحمد رحمتی هم در ادامه گفت: "مردم افغانستان به عنوان مسلمان، با تمام مشکلاتی که خودشان دارند، همیشه روز جهانی قدس را گرامی داشته و حمایت خود را از مردم فلسطین اعلام کرده اند".

به باور او، تجلیل از روز جهانی قدس از نگاه مردم افغانستان وظیفه دینی و یک نوع عبادت محسوب می شود و به آن اهتمام می ورزد.

خانم نوریه حسینی نیز گفت: "مردم افغانستان و فلسطین؛ هر دو مظلوم هستند و درد مشترک دارند، به همین دلیل همه ساله مردم افغانستان در روز جهانی قدس، با مردم مظلوم فلسطین همدردی می کنند.

به گفته او، هرچند مردم افغانستان مظلوم هستند و گرفتار صدها مشکلات داخلی، اما به عنوان مسلمان، هیچ وقت روز جهانی قدس، بیت المقدس و در کل فلسطین را فراموش نکرده اند.

حسیب الله موسوی یکی از دانشجویان حاضر در این گفتمان نیز گفت: روز قدس در افغانستان چالش هایش نسبت به فرصت هایش بیشتر است. اما یکی از فرصت های روز جهانی قدس که من به آن پی برده ام، بیزاری از مستکبرین جهان است.

به گفته وی، باید هر شهروند افغانستان از هر قوم بخاطر رهایی از ظلم ظالم و دفاع از مظلوم کاری کند و این کار باعث می شود که وحدت نیز به وجود بیاید.

به گفته او، تجلیل از روز قدس در افغانستان زمینه ساز این است که مردم جهان به این واقعیت پی ببرند که مردم افغانستان مردم آزادی خواه و بزرگ اندیش هستند، ملت افغانستان یک ملت بیدار هستند و به حقوق بشر فکر می کنند.

خلیل رضایی دیگر شرکت کننده این گفتمان نیز گفت: سیاست ما عین دیانت ماست بنابر این دینی که در آن سیاست نباشد ، دینی الهی نیست.

به گفته او، تمام انبیائی که خداوند فرستاده است، بر اساس همین سیاست است که برای هدایت و مدیریت بشر آمده اند.

رضایی افزود: مسئله تجلیل از روز قدس یک مسئله عقلی و بشری و همچنین مبارزه با استکبار است، با این کار ما خط را گم نمی کنیم و در حقیقت این موضوع ریشه اصلی را نشانه گرفتن است.

سید ذاکر احمدی؛ فعال اجتماعی در این خصوص اظهار داشت: امروز مهم تر از همه این است که چرا دشمنان اسلام از جمله "اسرائیل" مستقیما آمدند و بیت المقدس را انتخاب کردند.

او همچنان گفت: دشمن روی این سرزمین زیاد حساب می کند اما جایگاه بیت المقدس برای مسلمانان چه است و چه ارزشی دارد؟

به گفته احمدی، بیت المقدس اولین قبله مسلمانان، زادگاه بیشترین پیامبران و سجده گاه بسیاری از انبیاء است.

به عقیده وی، امروز دشمن از قدس شروع کرده است که بیبیند ما چقدر حساسیت در مقابل این مکان مقدس داریم. بیت المقدس را به باد فراموشی می سپاریم یا همانند کعبه برای ما حایز اهمیت است؟

به گفته آقای احمدی؛ امروز دشمن برنامه هایش را نه تنها روی بیت المقدس بلکه بر مکان های مقدس دیگر نیز متمرکز کرده است. مثلا سفر رئیس جمهور امریکا به سعودی نشانه چشم دوختن او به مکه و آنچه در آن می باشد ، است.

در همین حال سید کبیر حسینی ؛ یک تن از فعالان فرهنگی گفت: دشمن در حالت تهاجمی عمل می کند، طرح و نقشه می ریزد تا حکومت های غاصب را بر سرزمین های اسلامی مسلط کند.

او گفت: متاسفانه به عنوان یک درد بزرگ باید یاد آور شد که آیا جوامع اسلامی ابزار مقاومت دارد یا خیر؟

حسینی علاوه کرد: امروز ما حالت مقاومتی نداریم زیرا در این حالت باید برنامه و بودجه داشته باشیم و تمام ما در یک صف متحد بایستیم و این ها کمترین شرایط مقاومت و دفاع در برابر خدعه های دشمنان است که ما فاقد آن هستیم.

به گفته این عالم دینی، ما باید همانند آن ها حالت تهاجمی داشته باشیم. در شرایط فعلی جمهوری اسلامی ایران با تجلیل از روز قدس در حال بیدار کردن جوامع اسلامی است که بسیار در این محور زمانی مهم است.

وی اظهار امیدواری کرد: ما مسلمانها باید در قدم نخست اتاق فکر داشته باشیم و بعد کم کم بتوانیم از قیام ، سرزمین ، دین و ارزشهای خودمان دفاع کنیم.

در ادامه میثم میثاق، دانشجوی حقوق دانشگاه اهل بیت(ع) نیز گفت: روز جهانی قدس روز مهم برای جوامع اسلامی است .روز جهانی قدس از نظر امام خمینی(ره) روز وحدت مسلمانان است و امام خمینی(ره) این روز را به عنوان یک استراتژی سیاسی و دینی پایه گذاری کرد. امام خمینی(ره) درک عمیقی که از خطرات رژیم اسرائیل داشت بارها از حرکت های این رژیم انتقاد کرده و به دفاع از حقوق مردم مظلوم فلسطین پرداخت. نهضت امام خمینی(ره) تاثیر گذار در تمام جوامع اسلامی بود و بعد در سال 58 در اولین اقدام خود جمعه آخر رمضان را روز جهانی قدس نام گذاری کرد. پیام امام خمینی(ره) از نام گذاری روز جهانی قدس مبارزه با استکبار جهانی بود و تمام مسلمانان جهان را به حمایت از مردم فلسطین تشویق کرد تا اینکه از یک طرف مردم فلسطین را مورد توجه مسلمانان قرار دهد و از طرف دیگر اتحاد و همبستگی و بیداری را در میان مسلمین در برابر استکبار جهانی بوجود بیاورد.
https://avapress.com/vdcjyxeviuqexoz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما