تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۴ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۵
کد مطلب : 151500
مرگ سالانه نیم میلیون نفر اروپایی بر اثر آلودگی شدید هوا در قاره سبز

اروپا یا همان قاره سبز ، این روزها به شدت با معضل آلودگی هوا دست به گریبان است و آلودگی شدید هوا کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و یا بریتانیا را تهدید می کند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) ، آژانس محیط زیست اعلام کرد: ۹۰ درصد جمعیت شهری در اروپا در معرض آلاینده هایی قرار دارند، که غلظت آنها بسیار بالاتر از استنداردها است.

این آژانش در گزارش خود گفته است: سالانه ۵۲۰ هزار تن بر اثر مرگ زودرس که در نتیجه آلودگی شدید هوا به‌وجود آمده جان خود را از دست داده‌اند. بیشترین خطر از جانب “ذرات معلق” در هوا بوده است.

بر اساس تحقیقات جدید آژانس محیط زیست اروپا مرگ‌بارترین نوع آلودگی هوا مربوط به ذرات معلق در هوای آلوده بوده است. در نتیجه این نوع آلودگی سالانه بیش از ۴۰۰ هزار تن جان خود را از دست داده‌اند، که ۶۶ هزار تن از این تعداد آلمانی هستند.

ذرات معلق به ریه‌ها نفوذ کرده و برخی از آنها حتی وارد جریان خون می‌شوند و می‌توانند در درجه اول به کاهش عملکرد ریه تنفسی منجر شوند.

از طرفی طبق تحقیقات جدید وضعیت آلودگی هوا در سطح اروپا کمی بهتر شده است؛ اما پیامدهای منفی آن همچنان به قوت خود باقی مانده و سلامتی شهروندان اروپا را به خطر انداخته است.

طبق تحقیقات جدید در اروپا ذرات معلق در مناطق شهری بیشتر از مناطق دیگر است. ترنسپورت، زراعت، نیروگاه‌ها و کارخانجات و همچنین مصرف گرم کننده های خانگی مهم‌ترین منابع آلوده کننده هوا در کشورهای اروپایی هستند.

لیونل گسپن، کارشناس هواشناسی به یورونیوز می گوید: «قسمتی از این آلودگی هوا به انتشار بیش از حد مواد آلاینده بدلیل درجه حرارت سرد هوا صورت می گیرد. در این شرایط استفاده از شوفاژ افزایش زیادی می یابد. ترافیک و فعالیتهای صنعتی نیز دیگر منابع مهم آلودگی هوا هستند.»

طبق تحقیقات آژانس محیط زیست، آلودگی در مناطق شهری هفت درصد افزایش داشته و بیشتر از استندارد اروپا تولید شده است.

طبق برآورد سازمان جهانی صحت از هر ۱۰ اروپائی هشت نفر ذرات معلق آلوده در هوا را تنفس می‌کنند. نه درصد از مردم ۲۸ کشور اروپائی هم از آلودگی نیتروجنی (NO۲) رنج می‌برند. بیش از ۷۵ هزار نفر در پی این آلودگی سالانه جان خود را از دست داده‌اند که ۱۳ هزار نفر از آن آلمانی بوده‌اند.

در داخل شهرها منبع بیشترین آلودگی ها موترهای دیزلی بوده‌اند. لایه‌های اوزون هم سبب ۳۰ درصد از آلودگی شهرهای اروپایی بوده است. محققین تاکید می‌کنند ۱۳ هزار تن سالانه بر اثر این نوع آلودگی دچار مرگ زودرس شده‌اند.

هانس بروینینکس، مدیر عامل آژانس محیط زیست اروپا هشدار می‌دهد که جامعه نباید آلودگی هوا و تائیر بدی که بر سلامتی انسان می‌‌گذارد را به این راحتی بپذیرد. این مقام اروپائی همچنین پیشنهاد می‌کند: «با تصمیمات قاطع و ایده‌های عاقلانه در حوزه حمل و نقل، انرژی و زراعت می‌توان آلودگی‌ها را کاهش داد و کیفیت زندگی را بهتر کرد.»

آرنه فلرمان از “گروه حافظ محیط زیست و طبیعت” هم می‌گوید که گزارش آژانس محیط زیست نشان می‌دهد، که مشکل آلودگی هوا هنوز در اروپا لاینحل مانده است. این فعال زیست محیطی ضمن انتقاد از “کم کاری” دولت آلمان خاطرنشان می‌کند، که آلمان در سال‌های گذشته نتوانسته است از سلامتی شهروندان خود در مقابل آلودگی فزاینده هوا دفاع کند.

بسیاری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه حداکثر سرعت مجاز در بسیاری از شهرها را از ۵۰ به ۳۰ تقلیل داده اند. هدف تشویق مردم به استفاده از دوچرخه بعنوان وسیله نقلیه است.

تعیین طرح زوج و فرد برای تردد موترها از دیگر تدابیری است که هجوم مردم به متروها را سبب شده است.

یک شهروند در فرانسه می گوید: «این طرح خوبی است اما در عین حال مشکل آفرین است. مثل امروز که مترو مجانی است، مردم از موترهای خود استفاده نمی کنند و در نتیجه با ازدحام جمعیت روبرو هستیم.»

آی یو وی ام نوشت: ممنوعیت برای تردد موترهایی که میزان آلایندگی آنها بالاست از دیگر تدابیر دولتها است. تخطی افراد تحت تعقیب قرار می گیرد و آنها را با پرداخت جریمه روبرو می کند. در آلمان مبلغ جریمه تا رقم ۴۰ یورو می رسد.

در سوئیدن نیز ۱۱۳ یورو. در لندن مبلغ جریمه بویژه برای وسایط نقلیه سنگین می تواند به هزار پوند معادل هزار و ۲۰۵ یورو برسد.

تا زمانی که اجرای این تدابیر تاثیر خود را نشان دهد شهروندان اروپایی با استفاده از ماسکها در شهرهای بزرگ خود را از خطر آلودگی هوا حفظ می کنند.

https://avapress.com/vdcjyvevyuqeiiz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما