تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۰۹
کد مطلب : 125301
روش‌های حکومتداری  حضرت علی برای تعالی جوامع اسلامی الگو قرار بگیرند/ دولت نباید به حمایت  کشورهای غربی دل خوش کند
از شب میلاد مولود کعبه  حضرت امام  علی(ع)  طی مراسم باشکوهی از سوی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در مسجد امام حسن مجتبی(ع) واقع در محله حاجی عباس شهر هرات تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرگزاری آوا، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد هاشمی؛ رئیس مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در هرات، در ابتدای سخنان خود  ضمن محکوم کردن حمله تروریستی کابل که باعث کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از هموطنان شد، این حادثه را به خانواده های آنان تسلیت گفت.

او گفت که در بسیاری از کشورهایی که شاخصه‎ی امنیت در آن کشور‌ها بالاست و از امنیت مطلوبی برخوردار هستند، سیستم‌های امنیتی‌شان به گونه‌ایی تنظیم و طراحی شده که هرگاه احساس کنند عاملی مخل نظم و امنیت اجتماعی است قبل از وقوع حادثه آن را شناسایی و دستگیر می‌کنند و به پنجه‌ی قانون می‌سپارند.

رئیس مرکز تبیان در هرات افزود که دولت‌مردان ما باید در این رابطه بعد از این اهتمام بورزند و در رابطه با مسئله‌ی امنیت کشور و مملکت، جدی باشند و طرح ها و برنامه‌هایی را روی دست بگیرند.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی افزود که دولت و حکوت وحدت ملی از چند ظرفیت ویژه برخوردار است.

این فعال سیاسی افزود: ملت ما همیشه حامی و پشتیبان این حکومت هستند، بنابراین افکار عمومی در جهت این است که دولت باید مقتدر باشد و باقدرت با عواملی که سلامت و امنیت جامعه را تهدید می‌کنند برخورد نماید و دولت‌مردان باید از این موقعیت نهایت استفاده را ببرند.

آقای هاشمی روحیه‌ی بالا و انگیزه‌ی جدی نیروهای اردوی ملی برای جنگیدن و مقابله با دشمنان را دیگر ظرفیت دانست که در اختیار این حکومت است.

هاشمی اذعان داشت که نیروهای اردوی ملی افغانستان روحیه‌ی دفاع از نوامیس مملکت و جامعه را در سر دارند بنابراین با توجه به این زمینه و ظرفیت عالی لازم است که دولت مردان، جنگ را به خوبی مدیریت نمایند.

او تاکید کرد که ضعف مدیریت از عواملی است که تمامی بدبختی‌های امروز جامعه‌ی ما از آن نشات می‌گیرد.

رئیس مرکز تبیان در هرات خاطر نشان ساخت که ظرفیت دیگر که حکومت و دولت‌مردان از آن باید استفاده کنند چهره‌های شاخص جهادی است که به معنای واقعی کلمه خدمت کردند و سال‌های سال در دفاع از اسلام، قرآن، وطن و مملکت در سنگرهای مبارزه حضور داشتند و دست از مبارزه‌ی بی‌امانشان برنداشتند اما امروز در انزوا به‌سر می‌برند.

او در تکمیل سخنش افزود که شایسته است که دولت‌مردان به سراغ این چهره‌ها بروند و در نقاط مختلف کشور آن‌ها را شناسایی کنند و از تجربیاتشان در عرصه‌های مسائل نظامی استفاده نمایند تا مشکلات جامعه و مملکت ما رفع گردد.

آقای هاشمی اذعان داشت که اگرحکومت وحدت ملی از این ظرفیت‌ها به خوبی نتوانند استفاده کند، یا با بی‌توجهی از کنار این مسائل بگذرد و یا اینکه دل خوش کند به مذاکرات بیهوده ی صلحی که از طریق بعضی از همسایه‌ها هر از چندگاهی مطرح می شود، مسلم است که چیزی جز اتلاف وقت نتیجه‌ی دیگری در پی نخواهد داشت.

وی خطاب به حکومت وحدت ملی گفت که نباید به حمایت های کشورهای غربی دل خوش کند چون کشورهای غربی به خصوص امریکا در هر جایی که هستند فقط به دنبال منافع خودشان می‌باشند.

او خاطر نشان ساخت که هر وقت منافع نظامی، اقتصادی و دیگر منافعی که مورد نظرشان است به خطر بیافتد دست به کار می‌شوند در غیر این‌ صورت توجهی به اینکه باید امنیت در افغانستان تامین شود، نداشته و ندارند.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی گفت: موضوعی که  هم ملت و حکومت باید به آن توجه جدی داشته باشند این است که امریکا هرگز در رابطه با مسائل افغانستان صادق نبوده و صادقانه نیز عمل نکرده است.

وی تاکید کرد که برای رسیدن به یک صلح و امنیت پایدار باید رابطه بین دولت و مردم مستمر و پایدار باشد و این رابطه تقویت شود.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی در ادامه سخنانش اشاره‌ای به حکومت علوی حضرت علی(ع) کرد و افزود که در احوال عمومی جهان اسلام می‌بینیم که اغلب مسلمانان درگیر گرفتاری‌های زیادی هستند چون در این جوامع توجه اساسی به الگوی‌های عینی که برای نجات بشریت از بحران‌های متعدد ارائه شده است، نمی شود.

او گفت که حکومت ظاهری حضرت علی(ع) نمونه‌ی واضح و روشن و الگویی راه‌گشا در تمامی عرصه‌ها برای تمام مسلمین جهان است و باید از روش‌های حکومتداری آن‌حضرت در جهت تعالی جوامع اسلامی استفاده شود.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی خاطر نشان ساخت که حضرت علی(ع) پس از آنکه زمام امور را به دست گرفته و حکومت ظاهری خویش را آغاز کردند، شایسته‌ترین افراد را در پست‌های مختلف گماشتند.

این عالم دینی در هرات تاکید کرد که اگر بشریت می‌خواهد شایسته سالاری را در حکومت ببینند، باید حکومت حضرت علی(ع) را مورد بررسی قرار دهد.

وی به بیان نامه حضرت علی(ع) به مالک اشتر پرداخت و افزود که زمانی که مالک اشتر از سوی حضرت(ع) به عنوان والی مصر معرفی شدند، امام(ع) عهدنامه‌ای برای وی فرستاد که در آن عهدنامه خطاب به مالک فرموده بودند "برای مراجعین وقتی را تعیین کن تا آنان در زمان تعیین شده نزد تو بیایند، ای مالک خود شخصا به امور مردم رسیدگی کن و این کار را به دیگر محول مکن".

او گفت که حضرت علی(ع) خودشان نیز ملتزم به اجرای این کارها بودند.

رئیس مرکز تبیان در هرات تاکید کرد که این چهره و الگوی درخشان اگر سرمشق جوامع اسلامی باشد، ذره‌ای بدبختی و مشکل در این جوامع باقی نخواهد ماند.

در قسمت دیگر این نامه حضرت(ع) خطاب به مالک فرمودند که برای رسیدگی به مشکلات مردم مجلس عمومی تشکیل دهد و هنگامی که مردم به وی مراجعه می‌کنند، ماموران خود را از جلوی چشم‌شان دور کند تا مردم بتوانند بدون ترس با وی سخن بگویند و مشکلات‌شان را مطرح سازند.

وی به نقل از امام علی(ع) گفت: رسول خدا(ص) مکرر می فرمودند: هرگز امتی به قداست و پاکی نخواهد رسید مگر اینکه حق ضعفا از ثروتمندان و قدرتمندان بدون ترس گرفته شود.

این فعال فرهنگی و عالم دینی تاکید کرد که مردم باید در هر جامعه‌ای در سرنوشت سیاسی و اجتماعی خودشان دخالت کنند و در امورات مهم مردم باید تصمیم گیرنده باشند.

وی اذعان داشت که حضرت می‌فرمایند که من هیچ مساله‌ای را از مردم پنهان نمی‌کنم و تصمیمات و اتخاذ سیاست‌های آن حضرت به قدری واضح است که تمام افراد جامعه باید آن را ببینند و طرف مشورت حضرت قرار بگیرند.

در حکومت حضرت علی(ع) نیکوکاران و بدکاران یکسان نیستند، نیکوکاران به پاداش می‌رسند و بدکاران نیز باید مجازات اعمالشان را ببینند.

در نامه‌ی حضرت به مالک، آن‌حضرت فرمودند که مبادا نیکوکار و بدکار نزد تو یکسان باشند که این عمل نیکوکاران را به نیکی بی‌رغبت کرده و بدکاران به بدی بیشتر وادار می‌شوند، پس هر یک از ایشان را به آنچه گزیده‌اند جزا بده.

او گفت: در فراز دیگری از این نامه حضرت در مورد مزایایی که باید به طور برابر در تمامی نقاط توزیع شود می‌فرماید که همانا دورترین مردم بهره‌شان باید همانقدر باشد که نزدیک‌ترین افراد دارد در حالی که در حکومت‌های امروزی گاهی صحبت و سخن از توزیع متوازن به میان می‌آید و به عنوان یک مطلب جدید و مدرن صحبت و سخن از این موضوع می‌شود.

وی تاکید کرد که آنچه را امروز جوامع بشری به عنوان یک امر مهم و مدرن به آن توجه می‌کنند و سخن به میان می‌آورند توزیع متوازن است در حالی که اگر مسلمانان دقت کافی داشته باشند این نکته را بیش از هزار سال پیش حضرت علی(ع) در بُعد مسائل سیاسی و اداره‌ی امور مطرح کرده است و فرمانداران خودشان را ملزم به اجرا و انجام آن کرده‌اند.

در حکومت حضرت علی(ع) فقیر و غنی یکسانند و حاکم موظف است به امور درماندگان رسیدگی کند بلکه خودشان از احوال آنان جویا شوند چون ممکن است برخی از آنان نتوانند حضور بیابند.

حجت الاسلام و المسلمین هاشمی در ادامه سخنانش افزود که در حکومت علوی به احدی ظلم و ستم نمی‌شود و در برابر قانون همه یکسان هستند.

حضرت فرمودند کسی که به بندگان خدا ستم کند، خدا را خسم خود قرار داده مگر نه این است که پیامبر(ص) فرمودند که تمام بندگان خدا عیال پروردگار هستند و خداوند هیچ ظلمی را نمی‎‌بخشد و از آن نخواهد گذاشت.

در حکومت حضرت علی(ع) کسی که به آبروریزی دیگران اصرار می ورزد، مطرود است و امام صریحا اشاره می‌کند که باید از مردم کسی را دور نگه‌داشت که به بیان عیب‌های مردم اصرار دارند.

حضرت علی(ع) قله‌ی رفیع کرامت انسانی و اسوه‌ی رادمردان جهان و پیشوای همیشگی مومنان است.



وی در پایان با بیان اینکه جهان اسلام با داشتن چنین شخصیتی دچار خطای بزرگی شده‌اند که در نقاط مختلف دنیا از این شخصیت والا در جهت اختلاف استفاده می‌کنند، راه درست این است که از شخصیت حضرت علی(ع) در جهت وحدت امت و تقریب مذاهب اسلامی استفاده شود برای آنکه شخصیت حضرت(ع) در بین تمام مذاهب اسلامی مورد اتفاق است.

علی شخصیتی نیست که به حرف بگنجد

در ادامه مراسم شب میلاد حضرت علی(ع) که از سوی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در هرات برگزار شده بود، مولوی سید احمد آخوندزاده رئیس شورای اخوت اسلامی این ولایت نیز طی سخنانی کوتاه گفت که علاوه بر این‌که در ماه متبرک رجب میلاد حضرت علی (ع) می‌باشد معراج حضرت محمد(ص) فخرالکونین نیز به روایت اهل سنت در این ماه بوقوع پیوسته است.

وی گفت که در این ماه کارهای درخشانی انجام شده است.

این عالم دینی در هرات افزود که ما اهل‌سنت علاوه بر اینکه در ادامه اسم حضرت علی، "رضی الله" می‌گوییم، "کرم الله وجهه انور" نیز می‌گوییم چرا که پیشانی آن حضرت به پیش بت به سجده خم نشد.

اولین کسی بود که قبل از تکلیف شرعی به رسالت پیامبر بزرگ اسلام ایمان آورد.

اگر بخواهم فضایل حضرت علی را در کتاب‌های معتبر اهل سنت بیان کنم شب‌ها و روزها طول خواهد کشید.

علی شخصیتی نیست که به حرف بگنجد و خدا لعنت کند کسی را که به اهل بیت پیامبر(ص) توهین کند.

قابل ذکر است که حجت الاسلام و المسلمین "محمد مهدی علیزاده" مجری این برنامه بود و تلاوت قرآن توسط قاری خردسال یعقوبی انجام شد.

در ادامه مراسم مقاله ای توسط خانم بهشتی  قرائت  شد و گروه سرود بخش فرهنگی مسجد امام حسن مجتبی(ع) نیز به اجرای برنامه پرداخت.

 جلسه با دعای حجت الاسلام و المسلمین روحانی؛ مسئول نظارت بر حوزات علمیه هرات پایان یافت.
https://avapress.com/vdcjyievvuqe8tz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما