تاریخ انتشار :جمعه ۲۳ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۴۶
کد مطلب : 122601
برخورد امواج رادیوهای کشور با سد مشکلات اقتصادی
نهاد حمایت کننده از رسانه های آزاد افغانستان (نی) در نظر سنجی تازه خود یافته است که مشکلات اقتصادی و امنیتی عمده ترین چالش فراروی رادیوهای کشور  می باشند.
به گزارش خبرگزاری آوا، در این نظر سنجی ۷۵ درصد رادیوها مشکل اقتصادی را از عمده ترین چالش های فراروی خود بر شمرده اند، در حالیکه نصف از رادیوها مشکل امنیتی را عمده ترین مشکل خود خوانده اند.
مسوولان نهاد نی، در یک نشست خبری اظهار نمودند که بر اساس این نظرسنجی علاوه بر مشکلات اقتصادی و امنیتی، نبود بانوان و کارمندان مسلکی چالشی است که در ردۀ سوم قرار گرفته و مشکل دسترسی به اطلاعات چالش چهارم از سوی مدیران رادیوهای کشور عنوان شده است.
آنان افزودند که اگر این روال ادامه پیدا کند، بزودی شاهد تعطیلی اکثر رادیوهای کشور خواهیم بود.
مسوولان این نهاد از حکومت و نهادهای بین المللی خواست که برای جلوگیری از این بحران، به رادیوها کمک مالی کنند تا بتوانند در آینده روی پای خود بایستند.
نی در این نظر سنجی از بین ۱۷۵ رادیو در سراسر کشور، ۱۲۰ رادیو را مورد بررسی خود قرار داده است.
نی؛ ازمجموع ۱۲۰ رادیوی که از آن ها سروی صورت گرفته، ۹۰ رادیوی آن مشکلات اقتصادی را عمده ترین چالش فراراه کار شان عنوان کرده اند، در حالیکه ۶۱ رادیو، مشکلات امنیتی را از  عمده ترین چالش های سر راه کار رادیو های شان دانسته اند.
به گفته مقام های دفتر نی، از ۲۶ رادیویی که در کابل نشرات دارد، ۸۴ درصد رادیو ها مشکل اقتصادی، ۸ درصد رادیوها مشکل امنیتی و ۸ درصد دیگر رادیوها مشکل وسایل تخنیکی را چالش های فراراه رادیوها عنوان کردند.
همچنین در مناطق مرکزی، با ۱۹ رادیو تماس گرفته اند که ۱۹ رادیو  از مشکل اقتصادی به عنوان چالش یاد کرده اند، در کنار آن ۵۲ درصد رادیوهای این زون مشکل امنیتی، ۲۶ درصد نبود کارمندان بانو در رادیوها و ۲۱ درصد مشکل دسترسی به اطلاعات را از چالش های دیگر یاد آور شدند.
دفتر نی در زون جنوب با ۱۲ رادیو مصاحبه کرده که همۀ این رادیو ها مشکل اقتصادی دارند؛ اما ۵۸ درصد مدیران رادیوهای این زون مشکل امنیتی، ۲۶ درصد رادیو ها نداشتن کارمندان مسلکی زن و ۱۶ درصد دیگر این رادیو ها دسترسی به اطلاعات را از چالش های عمده در برابر کار شان عنوان کرده اند.
در زون شمال نیز با ۳۰ رادیو تماس گرفته شده، همۀ رادیو ها مشکلات مالی و اقتصادی را از عمده ترین چالش ها برای شان خواندند. ۷۶ درصد همین رادیو ها مشکلات امنیتی، ۱۴ درصد نبود کارمندان بانو و مسلکی و ۱۰ درصد دیگر این رادیوها مشکل دسترسی به اطلاعات را مشکلات فراروی شان گفته اند.
در زون شرقی کشور ۸ رادیو در این نظرسنجی شرکت کرده اند، همۀ این رادیو ها مشکلات مالی و اقتصادی را چالش خواندند، نصف همین رادیو ها نبود کارمندان بانو و مسلکی را چالش دوم شان خوانده و نصف دیگر این رادیو ها نداشتن وسایل تخنیکی و دسترسی به اطلاعات را از چالش های دیگر شان عنوان کردند.
در زون غربی کشور نیز ۱۲ رادیو در این نظر سنجی شرکت کرده که همۀ این رادیو ها مشکل اقتصادی را چالش عمده گفته اند، نصف همین رادیو ها مشکل امنیتی را چالش دوم بعد از اقتصادی یاد آور شدند، در حالیکه نصف دیگر همین رادیو ها نبود کارمندان بانو و مسلکی و همچنان دسترسی به اطلاعات را چالش های دیگر برشمردند.
ولایت های ننگرهار، سمنگان، ارزگان، هرات، پروان غزنی، جوزجان، کندز، دایکندی، زابل، کندهار، هلمند، خوست، وردک، کنر نبود کارمندان مسلکی و کارمندان زن در رادیو های شان را چالش مهم می دانند که به باور شان رفع این نقیصه می تواند زمانبر و هزینه بردار باشد.
مسؤلان رادیو ها در این ولایات می گویند پس از گسترش نا امنی ها و تداوم جنگ بیشتر از خانم هایی که با آن ها کار می کردند و مسلکی بودند، از رسانه ها خدا حافظی کرده اند.
ولایت های کابل و شمال و شرق کشور از نبود برق هم شکایت دارند و می گویند در برخی از موارد پرداخت هزینه های برق از توان شان خارج است.
قابل ذکر است که ۱۷۵ رادیو در سراسر افغانستان فعالیت دارد که از این جمله ۷ رادیو بنابر مشکلات امنیتی و به دلیل کمبود منابع مالی از نشرات باز مانده اند.
https://avapress.com/vdcjy8evvuqe8mz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما