تاریخ انتشار :شنبه ۱۵ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۵۱
کد مطلب : 151041
فقط ۴ داکتر متخصص زنان در فراه فعالیت دارد
با ولایتی که 4 داکتر متخصص زن دارد بیشتر آشنا شوید

فراه به عنوان یکی از بزرگترین ولایت‌های افغانستان و با جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر، فقط چهار داکتر متخصص زنان در این ولایت کار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، در ولایت فراه ۴ زن به عنوان داکتر مختصص فعالیت می‌کند که هر چهار تن آنان در بخش زایمان مشغول اند.

تعدادی از اعضای شورای ولایتی این ولایت این وضعیت را نگران کننده عنوان کرده و می‌گویند که وجود تنها چهار زن داکتر در این ولایت مشکلات جدی‌ای را برای زنان بوجود آورده است.

بافت سنتی که در مناطق مختلف فراه حاکم است منجر شده تا تعداد زیادی از مردان اجازه ندهند که زنان خانواده‌شان برای تداوی نزد داکتر مرد بروند.

"شهلا ابوبکر" نماینده شورای ولایتی فراه به آوا گفت: "نبود داکتر زن متخصص مشکلات زیادی را برای آنان بوجود آورده است. در بسیاری از بخش ها مثل نسایی ولادی، داکتر جراح زنان نیاز جدی احساس می‌شود".

به باور خانم ابوبکر، فضای سنتی موجود در فراه نسبت به سال‌های قبل بهتر و مراجعه مردم به مراکز درمانی افزایش یافته است.

مسوولان محلی در فراه نیز می‌گویند که جراحی بیماری‌های زنان، عمل‌های پوستی و نسایی ولادی سه بخشی هستند که برای آن‌ها نبود داکتر زن در این ولایت احساس می‌شود.

"عبدالجبار شایق" رئیس اداره صحت عامه فراه می‌گوید که چهار متخصص زن در مراکز درمانی حضور دارند که فقط در بخش نسایی ولادی کار می‌کنند.

او گفت که این ۴ داکتر نیز در مراکز درمانی خصوصی کار می‌کنند.

حقوق و مزایای کم در مراکز درمانی دولتی باعث شده تا زنان داکتر تمایلی برای کار در این مراکز درمانی نداشته باشند زیرا زنان امتیازات بیشتر می‌خواهند و تمویل کنندگان مالی در بخش صحت نیز اکثرا حاضر به پرداخت بودجه نیستند.

به گفته‌ی وی، "با تفاهم‌هایی که با تمویل‌کنندگان بخش صحت دارند، از آنان خواسته شده تا امتیاز بیشتری برای خانم‌های داکتر داده شود تا فعالیت خانم‌های متخصص را در مراکز درمانی بیش از پیش شاهد باشیم".

او گفت که برنامه‌ی یاد شده، برنامه‌ی کوتاه مدت برای ورود زنان به بخش طبابت است.

از سویی هم به گفته‌ی رئیس اداره صحت عامه فراه، دانشجویان دختری که از رشته‌ی طب در ولایت‌های دیگر فارغ‌التحصیل می‌شوند و ساکن این ولایت هستند، حاضر به کار در فراه نیستند.

ناامنی یکی از دلایلی است که باعث شده زنان برای ارائه خدمات صحی در این ولایت علاقه نشان ندهند.

شایق یادآور شد که در دراز مدت باید دانشکده‌ی طب در دانشگاه‌های دولتی و خصوصی ولایت فراه ایجاد شود.

در حال حاضر ۶۱ کلینیک خصوصی و ۳ شفاخانه دولتی در ولایت فراه فعالیت دارند.

کمبود داکتر زن در این ولایت در حالی به عنوان یک نگرانی جدی مطرح می‌شود که نزدیک به چهل درصد مردم فراه به شمول زنان و مردان به خدمات صحی اساسی دسترسی ندارند و ناگزیرند که در برخی از مناطق یک شبانه روز راه را تا رسیدن به مرکز صحی با پای پیاده طی کنند.

هم‌چنان کمبود کارکنان مسلکی صحی در ولسوالی‌ها به خصوص داکتران زن، موجودیت دوای تاریخ گذشته و بی‌کیفیت در بازار، تطبیق‌نشدن واکسین در برخی از مناطق و غیرمعیاری‌بودن برخی از کلینیک‌های شخصی از عمده‌ترین چالش‌های بخش صحت در این ولایت است.

https://avapress.com/vdcjxvevvuqeiyz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما