تاریخ انتشار :دوشنبه ۳۰ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۰
کد مطلب : 125149
هجوم سریال های ترکی غربی به بنیان خانواده های افغانستانی
فرهنگ مرز ندارد و ما نمی توانیم با زور مانع دیدن سریال های ترکی و غربی شویم، اما می توانیم  فرهنگ سازی کنیم و با ارتقاء سطح آگاهی مردم زمینه را برای تصمیم گیری صحیح آنها فراهم نماییم.
به گزارش خبرگزاری آوا، حجت الاسلام والمسلمین خادم حسین هدایتی؛ منشی شورای علمای شیعه ولسوالی انجیل ولایت هرات با اشاره به اینکه پخش این سریال ها نشان دهنده تهاجم فرهنگی وسیع غرب در کشور ما می باشد گفت: این سریال‌ها هیچ سنخیتی با فرهنگ جامعه‌ای چون افغانستان ندارد.

وی افزود: پخش سریال‌های ترکی و هندی در رسانه‌ها با فرهنگ کشور و مردم ما در تضاد است.

حجت الاسلام والمسلمین هدایتی ادامه داد: پخش و نشر اینگونه فیلم‌ها در جامعه‌ی سنتی که اکثر آن بیسواد می باشند، باعث می‌شود تا مردم، فرهنگ بیگانه و غیر‌اسلامی را بپذیرند و از آن به عنوان الگو استفاده کنند.

منشی شورای علمای شیعه ولسوالی انجیل ولایت هرات تصریح کرد: وجود فقر فرهنگی، علمی و مالی در جامعه افغانستان و پخش اینچنین سریالهایی بالا رفتن گراف طلاق و سن ازدواج را در پی داشته است.

وی اظهار داشت: برخی زنان در جامعه‌ی ما با الگوگیری از فیلم‌های پخش شده از رسانه ها، تمایل بیشتری به تجمل گرایی پیدا کرده و در این میان اگر شوهر نتواند نیاز همسرش را برطرف کند، زندگی دچار مشکل و خانواده ها به سمت طلاق پیش می روند.

در همین راستا مردم در خصوص پخش چنین مجموعه هایی در ولایت هرات عنوان کردند: پخش اینگونه سریال‌ها از شبکه های تلویزیونی کشور باعث شده تا جوانانشان با الگوی‌گیری غلط دچار مشکل در زندگی و بعضاً طلاق شوند.

همچنین برخی از والدین براین باورند که در این میان این تنها خانواده‌ها هستند که متضرر پخش اینگونه سریال‌ها می‌شوند چرا که در برخی از این سریال ها روابط نامشروع زن متاهل با مرد مجرد و برعکس آن به گونه‌ای واضح به نمایش گذاشته می‌شود.

تضاد سریالها با فرهنگ جامعه اسلامی و سنتی افغانستان

این شهروندان اظهار داشتند: چرا باید اینگونه فیلم‌ها در جامعه‌ای اسلامی و سنتی نشر شود با آنکه همه می‌دانند که اکثر مردم کشور ما بیسواد و یا کم سواد هستند و ممکن است با الگوگیری از این‌چنین فیلم ها برخی از خانواده‌ها از هم بپاشند.

کارشناسان مسائل دینی، اجتماعی و فرهنگی نیز هم نظر با مردم بوده و علت بسیاری از طلاق‌ها را الگوی‌گیری غلط از سریال‌های ترکی و هندی عنوان می کنند.

آنان معتقدند: بالا رفتن توقعات، تجمل‌گرایی، عادی جلوه دادن روابط نامشروع، مشروب خوری، در جامعه رابطه نزدیکی با الگوگیری از پخش اینگونه سریالها دارند.

طاهره جعفری استاد حوزه علمیه الزّهرا در هرات نیز در این خصوص گفت: بالا رفتن توقعات قبل و بعد از ازدواج و اینکه زن و شوهر از حقوق شرعی و عرفی یکدیگر اطلاع ندارند می تواند از عوامل جدایی زوجین باشد.

وی افزود: در حال حاضر حرف شنوی از بزرگان نیز در جامعه ی ما کم شده است و دیگر مانند سابق تصمیم گیرنده در امور خانواده، بزرگان فامیل نیستند.

بی اعتمادی طرفین در زندگی باعث جدایی  می شود

استاد حوزه الزهرا ادامه داد: فیلم‌ها و رفتارهای ناهنجار اجتماعی و ارتباطات غلط تلیفونی که باعث بی اعتمادی طرفین شده و می تواند سبب نابودی و از هم پاشیده شدن یک زندگی و خانواده شود.

جعفری خاطر نشان ساخت: خانواده ها نیز در این میان سهم دارند و با دخالت های بی مورد خود می توانند باعث جدایی زوجین از یکدیگر شوند.

وی به تاثیرات پخش این سریالها و طلاق در جامعه اشاره کرد و اظهار داشت: کاهش آمار ازدواج، افزایش بچه های بی سرپرست، فساد اخلاقی از جمله تاثیرات منفی طلاق بر جامعه است.

این گفته ها درحالی عنوان می شود که همه روزه شاهد از هم پاشیدن خانواده های زیادی در کشور خود و مخصوصا در شهر هرات هستیم به طوری که برخی از کسانی که از هم جدا شده و به زندگی مشترک خود پایان داده اند می گویند که فیلم های ترکی و هندی توقعاتشان را از یکدیگر بالا برده بود.

برخی دیگر نیز ابراز داشتند: دیدن این فیلم ها باعث آن شده بود تا به یکدیگر مشکوک شوند و یا اینکه دیگر حواسشان به زندگی خودشان نیست و همیشه خود را بجای شخصیت این فیلم ها قرار می دهند.

انور متین کارشناس امور فرهنگی هرات در این راستا اظهار داشت: اینکه طلاق در هرات و برخی ولایات دیگر روند رو به افزایش داشته است دلیلش این است که مردم بیشتر از گذشته به رسانه‌ها دسترسی دارند و از حقوقشان مطلع می شوند.

وی ادامه داد: اما نباید از این غافل شد که گاهاً ازدواج های اجباری و زیر سن است که باعث افزایش طلاق در جامعه شده است و برای برون رفت از این معضل باید ازدواج های اجباری، بد و زیر سن کاهش یابد.

نقش مهم رسانه و کاهش طلاق در جامعه

کارشناس امور فرهنگی در هرات با اشاره به تاثیر رسانه ها در جامعه گفت: رسانه ها و جامعه ی مدنی نقش مهمی در این امر دارند و باید بیش از پیش به مردم آگاهی بدهند تا گراف طلاق پایین بیاید.

متین با بیان اینکه زنان و مردان باید از حقوق خود مطلع شوند خاطر نشان ساخت: فرهنگ مرز ندارد و ما نمی توانیم با زور و فشار مانع شویم تا مردم این سریال ها را نبینند.

وی تصریح کرد: ما در دهکده ی جهانی زندگی می کنیم و دسترسی به اطلاعات آسان است و اگر بخواهیم مانع شویم و بر رسانه ها فشار وارد کنیم، مردم می توانند از طریق اینترنت به اینگونه فیلم ها دسترسی پیدا کنند.

بالابردن سطح آگاهی مردم و فرهنگ سازی مهمترین نیاز فرهنگی جامعه افغانستان

کارشناس امور فرهنگی هرات افزود: ما باید در این زمینه فرهنگ سازی کنیم و سطح آگاهی مردم را بالا ببریم تا مردم متناسب با سطح فرهنگی که دارند برای تغییر فرهنگ و پیشرفت جامعه ی خود تصمیم بگیرند.

متین در پایان گفت: همانطور که ازدواج یک حق است، طلاق نیز حق است اما تاثیرات منفی بر جامعه می گذارد اگر بتوانیم گراف طلاق را پایین آورده و کیفیت ازدواج ها را بالا ببریم می توانیم تاثیر مثبت بر جامعه ی خود بگذاریم و این نیازمند علت یابی چنین رویدادی در جامعه است.
https://avapress.com/vdcjxievhuqe8vz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما