تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ حوت ۱۳۹۰ ساعت ۰۰:۱۶
کد مطلب : 37433
هشتم مارچ و نگاه عرفی به حقوق زن
هشتم ماه مارچ هر سال میلادی، روز جهانی زن نامیده می شود. این روز به همین مناسبت تقریبا در همه کشورهای غربی و برخی از کشورهای اسلامی متاثر از غرب تجلیل می شود.
در افغانستان بعد از تحولات سال 2001 نیز هشتم مارچ را به عنوان روز جهانی زن، گرامی می دارند و در این روز از سوی نهادهای مختلف مدعی دفاع از حقوق زنان، مراسم و برنامه های مختلف و متنوعی گرفته می شود.
از هم اکنون آمادگی ها برای بزرگداشت از این روز در برخی از نهادهای دولتی و غیر دولتی افغانستان شروع شده است.
دولت افغانستان با به وجود آمدن اداره های موقت و انتقالی و پس از آن، روی کار آمدن دولت های انتخابی، تلاش های فراوان و فزاینده ای انجام داده است تا به نحوی از انحا بتواند به حقوق این نیمه عظیم اجتماع انسانی جامعه افغانستان، توجه کرده و آن را تامین و تضمین کند.
ایجاد یک وزارتخانه اختصاصی به نام وزارت امور زنان و نیز سهیم ساختن بخشی از زنان در کرسی های هردو مجلس شورای ملی از جمله این اقدامات بوده است.
زنان حتا در دوره های مختلف انتخابات ریاست جمهوری، برای احراز عالی ترین سمت اجرایی در کشور نیز نامزد داشته اند و قانون اساسی افغانستان،‌ در مورد این امر، هیچ مرز و مانعی قرار نداده است.
حرکت ها و اقدامات دولت افغانستان در این راستا، خوشبینی ها برای شکل گیری جامعه ای مبتنی بر مشارکت همگانی و مشروع همه شهروندان و تمام طیف های اجتماعی کشور، بدون تفکیک و تمایزی مبتنی بر جنسیت، رنگ، نژاد،‌ سمت، حزب سیاسی و گرایش مذهبی را افزایش داد و آینده ای سرشار از صلح و همزیستی و همگرایی مدنی و مسالمت آمیز را نوید می داد.
با این حال بی توجهی در زمینه مدیریت کلان کشور از یکسو و وابستگی های ناگزیز سیاسی و اقتصادی به منابع غیرملی از سوی دیگر، در کنار رسانه های اغواگر جمعی که به سهم خود در ترویج و اشاعه فرهنگ بیگانه و غیربومی منافی و معارض با ارزش های دینی و سنت های ریشه دار اجتماعی این سرزمین، نقش دارند، دست به دست هم دادند تا فضای سالم ایجادشده را با گرایش های ناپاک و آلوده حریان های فرصت طلب مورد حمایت مستقیم قدرت های خارجی، بیالایند و آن را به بیراهه هدایت کنند.
مردم افغانستان، همگی مسلمان اند و در تمامی شئون زندگی فردی و جمعی خود بر اساس باورها و ارزش های اسلامی عمل می کنند و اسلام را منشور و اصولنامه زندگی خویش می دانند.
زنان مسلمان افغانستان نیز در طول قرن های قرن، همدوش مردان، برای حفظ و پاسداری و ترویج و تقویت فرهنگ و ارزش های اصیل دینی و ملی کوشیده اند.
اسلام نیز به زنان همواره با دیدی توام با رحم و رافت و عزت و کرامت نگریسته و برای آنان در همه عرصه های زندگی،‌ حقوق و امتیازات سیاسی، مدنی و فردی در نظر گرفته است.
پیامبر مهر و رحمت، حضرت رسول اکرم(ص) می فرماید: من از دنیای شما زن، عطر و نماز را برگزیدم.
شکی نیست که انبیای الهی هرگز سخنی از سر احساس و هوس بر زبان نمی راندند و این سخن پرگهر پیام آور مهر و رحمت نیز از این قاعده مستثنا نیست و این به روشنی نشانگر اهمیت و عزت زن در پیشگاه اسلام است.
در جای دیگری نیز فرمایشی شبیه این دارد و می فرماید که زن، گلی از گل های بهشت است.
در مورد الگوها و اسوه های نامدار و بزرگوار دینی در زمینه مشارکت همراه با عفت و عزت زنان در زندگی جمعی، به تفصیل سخن خواهیم گفت؛ اما مراد از این اشارات در بحث حاضر، توجه به جنبه های اسلامی و انسانی ارزش و اهمیت جامعه زنان در زندگی بشری و در یک جامعه سالم و دین مدار سیاسی است.
در یک جامعه اسلامی، این 8 مارچ نیست که باید به وجود زن رسمیت ببخشد و آن را موجودی ذیحق معرفی کند؛ زیرا در حقوق زن به معنای غربی آن، زن و حقوق زن، منهای عفت و عزت و کرامت انسانی و ارزش و اهمیت تکوینی آن مطرح می شود.
زن در نگرش غربی، ابزاری برای استفاده های سودپرستانه تفکر مادی و عرفی و دنیوی است؛ اما در تفکر الهی و اسلامی، زن مکمل مرد، گلی از گل های بهشت و یکی از سه انتخاب شاخص آخرین سفیر الهی است.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) کابل
https://avapress.com/vdcjtxet.uqeatzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما