تاریخ انتشار :يکشنبه ۱ حمل ۱۳۹۵ ساعت ۰۰:۳۰
کد مطلب : 123934
نظر علمای افغانستان درباره تجلیل از عید نوروز
جشن نوروز افزون بر اینکه ریشه در تاریخ کهن پارسی زبانان دارد، جزء فرهنگ و عنعنات دیرینه مردم افغانستان و برخی از کشورهای دیگر می باشد و با اعتقادات و باورهای دینی نیز گره خورده است.
به گزارش خبرگزاری آوا، در کتابهای ادعیه، اعمال و دعاهای مخصوصی در رابطه با نوروز، یا سال جدید خورشیدی ذکر شده است که از آن جمله می توان دعای مشهور تحویل سال را نام برد.
در همین حال حضرت آیت سید محسن حجت استاد حوزه علمیه کابل در گفتگو با آوا، برخلاف ادعای کسانیکه تجلیل از نوروز را بدعت و در تقابل با اسلام می پندارند گفت: استقبال از سال نو از نگاه شرعی هیچ مانعی ندارد.
به گفته عالمان دینی، مسلمانان به بهانه عید نوروز و زنده شدن طبیعت بیشتر می توانند به جلوه های جمال خداوند پی برده و به اصل و فطرت انسانی خود باز گردند.
حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر عادلی حسینی، محقق و پژوهشگر و رییس ارتباطات شورای اخوت اسلامی افغانستان در گفتگو با آوا نیز اظهار داشت: جشن نوروز هرچند بیشتر بار فرهنگی و تاریخی دارد، اما با درنظر داشت تجمعات انسانی می تواند پیامهای سیاسی و اجتماعی نیز داشته باشد.
او همچنان گفت: جشن نوروز همانگونه که در سایر کشورها ی اسلامی از پیشینه تاریخی بسیار طولانی برخوردار است، در افغانستان نیز از قدیم الایام مردم از این روز به گونه های مختلف استقبال می کردند.
وی خاطر نشان کرد: در اینکه نورز از زمانهای بسیار دور یک رسم ملی و فرهنگی بوده است شکی نیست، اما علاوه برآن با باورهای دینی و اعتقادی مردم نیز گره خورده است و پیامهای سازنده برای مسلمانان از نگاه علمی، فرهنگی و اعتقادی دارد.
او گفت: یکی از پیامهای ارزنده عید نوروز، اخوت و همدلی و کنار گذاشتن کینه ها و دشمنی ها است.
به گفته این فعال فرهنگی و دینی، مسلمانان در سال نو، با اعطای هدایا و دادن ضیافتها به همنوعان خود از همدیگر استقبال می کنند و مراودت و رفت و آمدها را در این روز به فال نیک می گیرند و با آغاز سال نو ارتباطات و همدیگر پذیری را مستحکم تر می سازند.
به عقیده عادلی، بلند کردن جهنده سخی در روز نوروز و تجمعات بزرگ مردم در مکانهای خاصی می تواند نمادی از وحدت و یکپارچگی مسلمانان در افغانستان باشد.
به گفته وی، برخی به این باور هستند که اولین پیشوای شیعیان جهان حضرت امام علی(ع) در این روز به خلافت رسیده است، لذا در جای جای از کشور به خصوص در کابل و مزار شریف، پرچمی را به نام آن حضرت بلند می کنند.
به گفته وی، نوروز مانند سایر اعیاد در اسلام مشتمل بر دید و بازدیدها، صله رحم، زیارت اهل قبور، دعای تحویل سال، دیدن بزرگان، و رسم و رواجهایی که از قدیم مرسوم بوده می باشد.
آقای عادلی نیز گفت: تجلیل از نوروز نه تنها در تقابل با ارزشهای دینی و اسلامی نیست بلکه می تواند زمینه ساز بازگشت انسان به سوی خداوند باشد و زنگ بیدار باشی باشد برای کسانیکه که تا کنون از یاد خدا غافل بوده و با زنده شدن طبیعت، جوانه زدن دانه ها در دل خاک و به برگ بار نشستن درختان و گلها تحول عمیق در درون شان ایجاد شود.
https://avapress.com/vdcjttevxuqe8hz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما