تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۵ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۳۰
کد مطلب : 119137
اسلام به زن استقلال داده و تنها دینی است که در برابر تمام نابرابری های زن در جامعه ایستاده است

در نشستی که با حضور علمای دینی، فعالان مدنی و جمعی از بانوان در ولایت بلخ تدویر یافت، سخنرانان درباره راه های کاهش خشونت بر ضد بانوان، به بحث و بررسی پرداختند.
به گزارش خبرگزاری آوا، این نشست امروز (دوشنبه) در هوتل امپراطوری باران شهرمزارشریف برگزارگردید.
به باور علمای دینی، زن وسیله ای برای آرامش مردان است و مرد وسیله ای برای آرامش زن، پس با زنان نباید خشونت انجام شود.
در این مراسم، مولوی عبدالروف توانا؛ مسئول کانون فرهنگی شید استاد عبدالقادر توانا گفت: اسلام به زن استقلال داده و تنها دینی است که در برابر تمام نابرابری های زن در جامعه ایستاده و از آن دفاع می نماید.
وی گفت که اسلام به زن استقلال و حُرّیت بخشیده است. دین اسلام هیچ وقت در برابر زنان، خانه براندازی نکرده است، اساس خانواده ها را متزلزل ننموده و زنان را در برابر شوهران و دختران را در برابر پدران، به تمرد و عصیان وادار نکرد.
وی افزود که متاسفانه امروز بعضی ها آگاهانه و ناآگاهانه از آدرس دین حرف میزنند و تعدادی با عملکرد جنایت کارانه شان، تیشه به ریشه دین میزنند و تعدادی نیز خفاشانه بر آسیاب دشمن آب میریزند و پرچمی بنام پرچم اسلام بلند می کنند تا چهره ی بر حق اسلام را در جهان، بی رنگ و بد رنگ بسازند.
آقای توانا گفت: " زن موجود مظلوم و موجودی که همیشه مورد استبداد و استعمار قرار گرفته است، اگر غربی ها زن را از جان کندن از خانه ها رهانیدند، در فابریکات هزاران تُن غل و زنجیر را به پای و دست او بستند."
وی در ادامه گفت:ه غربی ها از زن به عنوان موجودی ابزاری استفاده کردند، زن نه در اروپا و نه در امریکا، کدام کرامت و حیثیت سالم انسانی ندارد و از حیثیت بالایی برخوردار نیست.
وی گفت که در برابر جنایتاتی که در برابر زنان صورت میگیرد، باید چشمایمان را باز کنیم. به یک دختر نطاق جوان در یک از شبکه ها تجاوز صورت میگیرد و او در کابل خود کشی می کند، چرا این قضیه فراموش میشود.
وی افزود که اسلام به زن نگاهی عزت بخش داشته است، شخصیت زن در پهلوی مردانی نام دار در تمامی تاریخ و در هر عصری می درخشد. آن مرد، مردی با عزت بوده که زنی با عزت در کنار او قرار داشته است. ما با بررسی کارنامه حضرت خدیجه کبرا(س) می بینیم که نخستین کسی است که به پیامبر(ص) ایمان آورد و نخستین فردی که از دین دفاع کرده است، یک زن است. سمیه شهید نخستین کسی است که در تاریخ اسلام جان را به جان آفرین تسلیم کرد.
وی گفت که در کشور عزیز ما افغانستان، ملالی دختر با عزت افغان در جنگ افغان و انگلیس، قربانی و شهادت را قبول کرد، اما تن به ذلت نداد.
وی افزود: که مسئله بسیار مهمی که امروز زنان افغان را تهدید میکند، فقر است، بی امنیتی است. هزاران هزار زن افغان که جان دادن برای آنها آسان است، اما دست زدن به ذلت ها و قبول کردن حرکت هایی که توسط گرگانی درنده پاره شوند، برای آنان بسیار مصیبت بار است.
وی گفت: هستند زنانی که امروز بخاطر پیشبرد نفقه شان در یک موسئسه ای خارجی داخل میشوند، اما بعد از مدتی آبرو و حیثیت برای آنها باقی نمیماند که برای ما معلوم است و مستند تمام مسائل در اختیار داریم.
آقای توانا افزود که تنها راه چاره این مسائل این است که ما باید در افغانستان استقلال، آزادی و زعامتی سلیم داشته باشیم. خانه ای که پدر نداشته باشد، آرامش نداشته باشد، آزادی نداشته باشد، استقلال نداشته باشد. مرد آن کجا امنیت دارد که زن او در امان باشد.
به باوی او، زنان مظلوم ترین قشری از اقشار جامعه هستند.
وی گفت که زمانی زنان در امنیت زندگی میکنند که محیط کشور امن باشد. به این اساس تمام مردم افغانستان باید برای استقلال و اداره زمام بهتر کشور بکوشند.
وی در رابطه به فعالان جامعه مدنی گفت که ۹۰ فیصد از آنها خلاف اسلام عمل میکنند، عملکرد آنان با فرهنگ اسلام هم خوانی ندارد.
به عقیده وی، جامعه مدنی با اسلام در تضاد نیست، اما حرکت هایی وجود دارد که مخالف اسلام است. در کشوری که ۹۹ فیصد مسلمان است، تعدادی از افراد با نام جامعه مدنی، حرکت هایی در مخالفت با دین اسلام دارند که این در جامعه ما قابل قبول نبوده و نیست.
همچنان جناب آقای ضیایی؛ معاون شورای اخوت اسلامی در شمال، گفت که از نظر دین مبین اسلام همه انسان ها، زن و مرد دارای دو جنبه هستند، یکی دارای جنبه معنوی و ملکوتی هستند و دیگر جنبه حیوانی و ناسوتی دارند.
او در ادامه این مطالب گفت: اگر جنبه حیوانی بالای جنبه معنوی غالب شد، انسان از حیوان هم بد تر میشوند .
وی افزود که رسانه های افغانستان باید کنترول شوند و جلو این نابسامانی ها گرفته شود و هر فرد جامعه، باید در قبال خانواده اش مسئولیت خود را ادا کند و خصوصاٌ برای خواهران و دختران و خانم های خودشان و باید حجاب در جامعه رعایت شود.
گفتنی است که حمیرا کهزاد؛ مسئول مرکز رشد استعدادهای زنان افغان، مولوی حمید الله عنایت؛ مدیر مساجد ریاست حج و اوقاف ولایت بلخ، نسیمه آرزو؛ رییس امور زنان ولایت سرپل از دیگر سخنرانان این مراسم بودند.

https://avapress.com/vdcjthevauqevvz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما