تاریخ انتشار :شنبه ۲۹ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۲۸
کد مطلب : 99138
اقامت مهاجران و دام تازه سودجویان
شمار زیادی از مهاجران هموطن مقیم ایران اخیرا در تماس با خبرگزاری صدای افغان(آوا) از این رسانه خواسته اند در زمینه شایعات تازه ای که به صورت گسترده در تهران؛ پایتخت ایران و شهرهای حومه در مورد اعطای پاسپورت های جدید به مهاجران فاقد مدرک شناسایی از سوی سفارت افغانستان در تهران و سپس اعطای اقامت رسمی از جانب اداره کل اتباع بیگانه وزارت داخله/کشور ایران منتشر شده، به جامعه مهاجرین، اطلاع رسانی جامع، دقیق و همه جانبه کند.
به گزارش خبرگزاری آوا، براساس تازه ترین شایعه ای که در فضای اجتماعی ایران، پخش شده، مهاجرین فاقد مدرک شناسایی باید با مراجعه به اینترنت‌ کلپ ها و کافی‌ نت ها، برای دریافت پاسپورت های جدید از سفارت افغانستان مقیم تهران و به تبع آن، دریافت اقامت دایمی در ایران، ثبت نام کنند.

شمار زیادی از مهاجرانی که در این زمینه با خبرگزاری آوا تماس گرفته اند، خبر داده اند که از مدتی به این سو به دنبال انتشار این خبر، طیف وسیعی از مهاجرین افغانستانی مقیم تهران و شهرهای اطراف پایتخت ایران در پشت دروازه اینترنت کلپ ها و کافی نت های این شهر، صف بسته اند و مالکان این اینترنت کلپ ها نیز در بدل ۵۰۰۰ تومان آنها را به عنوان متقاضیان پاسپورت و اقامت، ثبت نام می کنند؛ اما مشخص نیست که این ثبت نام، چگونه، در کجا و براساس چه معیارهایی انجام می شود.
در همین رابطه، خبرگزاری صدای افغان(آوا) نیز به دنبال درخواست های مکرر و مجدانه مهاجران هموطن مقیم ایران، با سفارت افغانستان مقیم تهران و همچنین اداره کل اتباع بیگانه وزارت داخله/کشور ایران تماس گرفت؛ تا صحت و سقم این مساله را مشخص کند.

سفارت این خبر را تکذیب کرده و اعلام نموده که در حال حاضر، جلو ثبت نام اینترنتی افراد را گرفته است.
مقامات اداره کل اتباع بیگانه وزارت داخله/کشور ایران نیز که تنها اداره رسمی مسئول ساماندهی اتباع خارجی مقیم جمهوری اسلامی است، در گفتگو با آوا، هرگونه طرح تازه برای اعطای اقامت به مهاجرین را بی پایه خوانده و آن را رد کرده اند.
از سوی دیگر، خبرگزاری آوا دریافته است که سفارت افغانستان مقیم تهران در اقدامی دیرهنگام و محدود، خبر اعطای پاسپورت و اقامت به مهاجرین را «کذب محض» خوانده و هشدار داده است مهاجرینی که به این امید، ثبت می کنند، رد مرز می شوند.

در اطلاعیه کوتاهی که در یک سایت در حال ساخت منسوب به سفارت افغانستان در تهران به نام «سایت اینترنتی مدیریت مراجعات» با آدرس « http://nobat-afgemb.com/» آمده، نوشته شده است که «هشدار! شایعات مبنی بر صدور پاسپورت و اقامت به افراد فاقد مدرک کذب محض است. فاقدین مدرک در صورت شناسایی به کشور عودت داده خواهند شد.»
به نظر می رسد این اطلاع رسانی محدود و مختصر در یک سایت گمنام، نوبنیاد و در حال ساخت منسوب به سفارت کشور مان در تهران، برای هزاران هموطن مهاجر فاقد مدرک که غالبا به دلیل اقتضای شغلی، سطح سواد و همچنین عدم دسترسی گسترده به اينترنت، نمی توانند از آن باخبر شوند، کافی نیست و در نتیجه، سفارت افغانستان در تهران که باید اصلی ترین مرجع مدافع حقوق مهاجران کشور در ایران باشد، نتوانسته به درستی به مسئولیت خود در این زمینه عمل کند.

این در حالی است که انتظار اصلی و اولیه جامعه مهاجر از سفارت افغانستان در تهران این است که در این گونه موارد، فورا اقدام کند و در هماهنگی با مراجع مسئول ایرانی از طریق رسانه همگانی ایرانی، افغانستانی و بین المللی، به سرعت اطلاع رسانی نماید؛ نه اینکه در یک سایت بی بیننده و در حال ساخت به یک بیانیه کوتاه، بسنده نماید.
خبرگزاری آوا همچنین پس از تحقیقات گسترده در زمینه شایعه اخیر دریافته که این امر، دام تازه سودجویان برای تاراج پول کارگران هموطن مقیم ایران است و هیچ مبنای رسمی و اصلی ندارد.
براساس یافته های خبرنگار ما، مالکان اینترنت کلپ ها و کافی نت های ایرانی، با این توجیه دروغین که براساس این ثبت نام، سفارت پاسپورت و اداره اتباع، ویزای اقامت می دهد، پول های هنگفتی به جیب می زنند.

بربنیاد تحقیقاتی که خبرنگاران آوا به عمل آورده اند مبنای این شایعه سازی سودجویانه از سوی مالکان کافی نت ها، راه اندازی سایت جدیدی است که از سوی سفارت افغانستان در تهران راه اندازی شده و در بالا به نام و آدرس آن اشاره شد که برپایه آن، سفارت کشور مان برای ایجاد سهولت در تمدید زمان اعتبار پاسپورت های هموطنان، اقدام به راه اندازی نوبت گیری آنلاین و اینترنتی کرده که براساس آن، هر فرد دارنده پاسپورت –تاکید می شود تنها دارندگان پاسپورت، نه افراد فاقد هرگونه مدرک- می توانند از طریق اینترنت، اقدام به ثبت نام و دریافت نوبت کنند؛ تا در موعد مقرر، پاسپورت های شان در سفارت «تمدید» شود؛ اما این تسهیلات تازه به هیچ عنوان به معنای اعطای پاسپورت جدید به افراد بدون مدرک نیست.

اینترنت کلپ های ایرانی اما به همین بهانه، شایعه پراکنی کرده و به تاراج پول افراد مهاجر فاقد مدرک اقدام کرده اند و این مایه تاسف عمیق است.
البته اینگونه سودجویی ها، تازگی ندارد. به عنوان نمونه، سال گذشته نیز همین کافی نت های ایرانی با شایعه پراکنی، مبالغ هنگفتی از پول مهاجران افغانستانی مقیم این کشور را تاراج کردند و بدون هیچگونه پیگرد حقوقی از سوی مقام های کشور مان در سفارت یا وزارت خارجه و یا ادارات مسئول ایرانی، این سودجویی آشکار، انجام شد.
براساس شایعه ای که سال گذشته، انتشار یافت، اعلام شد که دولت استرالیا به دوهزار خانواده مهاجر افغانستانی مقیم ایران، پناهندگی می دهد که این شایعه با استقبال وسیع مهاجرین مواجه شد و به این ترتیب، صف های طولانی پشت دروازه کافی نت های ایرانی شکل گرفت و پول های هنگفتی به جیب مالکان سودجوی کافی نت ها و اینترنت کلپ ها رفت.

در آن زمان نیز خبرگزاری صدای افغان(آوا) در تماسی با سفارت استرالیا در تهران، دریافت که اصولا چنین برنامه ای وجود نداشته و این امر، یک شایعه برساخته از سوی سودجویان بوده است.
در هر حال، به این ترتیب، توصیه خبرنگاران ما این است که هیچ هموطنی پیش از انجام تحقیقات گسترده و دریافت وثوق و اطمینان رسمی از قول مقام های سفارت کشور مان در تهران یا اطلاع رسانی از سوی رسانه های همگانی، فریب دام های تعبیه شده از سوی سودجویان را نخورند و عجولانه اقدام به ثبت نام در سایت های جعلی نکنند.
https://avapress.com/vdcjoveh.uqehtzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

من خبرهای شما را همیشه برسی میکنم و متوجه شدم همه خبرها کپی است و این خبر که به نظر میرسد و اقعا خود بدست آوردید در هر خط نوشته اید به گزارش آوا
تشکر از"آوا" به خاطرتوجه به امور مهاجرين.

در اين چند ماه اخير مراجعين روزمره سفارت دو برابر و گاه بيشتر از آن شده اند كه بدليل تنگي جا و محدوديت زماني و محدوديت توان پرسونل موجود، پذيرش از همه آنان إمكان پذير نيست. از اينرو به سامانه انترنتي رو آورده ايم تا با ايجاد نظم و كوتاه كردن اجراآت بتوانيم در ساعات اداري افراد و خانواده هاي بيشتري را پذيرايي كنيم و هركس در نوبت معين خود بيايد تا كارش اجرا شود و از ازدحام هاي بي جا كه باعث اذيت همسايگان و ترافيك خيابان ميگردد جلوگيري شود.
متأسفانه برخي اشخاص ضعيف النفس و استفاده جو از اين برنامه كه در آغاز قرار دارد سوء استفاده مينمايند كه اميد است با اطلاع رساني سایت های هاي خوبی چون شما و با همكاري مقامات محترم كشور ميزبان از اين مرحله آغازين بگذريم.
در فورم هاي نوبت گيري به وضوح تذكر رفته است كه اين نوبت گيري فقط براي مراجعين عادي و روزمره سفارت ميباشد و هرگونه شايعه اي مبني بر اينكه مثلا گويا براي افراد غير مجاز اقامت داده ميشود كاملا بي اساس ميباشد.
انشاء الله كه هم مانند برنامه تمديد پاسپورت هاي شاملين طرح ساماندهي كه خيلي موفقانه اجرا شد و سهولت هاي چشمگيري را به اين جمع چند صد هزار نفري فراهم كرد، برنامه كنوني نيز به نفع همگان جا افتد و سوء استفاده جويان روسياه گردند.
اينكه جمع زيادي كوشش كنند نوبت بگيرند كار بيهوده است چون سقف نوبت گيري روزانه مطابق ظرفيت و توان پذيرش محدود است و با تكميل شدن ظرفيت، نوبت گيري به روزهاي بعدي انتقال مي يابد.
موفق باشيد
باتشکر از تحقیقات اوا ای کاش زودتر اقدام به برسی این شایعات دروغین میکردید.
یکی از کوچکترین و در عین حال یکی از شلوغ ترین سفارتهایی که در تهران میباشد سفارت به اصطلاح کبری جمهوری اسلامی افغانستان استکه متاسفانه عابرین ایرانی که از جلوی سفارت میگذرند با پوز بسته رد میشوند که خدای ناکرده دچار بیماری هایی همچون وبا و طاعون و به قول وزارت بهداشت ایران بیماری های افغانی نشوند و این برای من که یک افغان هستم و شاهد همچین تحقیر شدنهایی بودم باید بگویم ما حتی در داخل قلمرو سیاسی کشور خود تحقیر میشویم و کسی نیست به فزیادمان برسد.
باز هم از توجه آوا به امور مهاجران تشکر میشود و قابل ذکر است که از عمر این قضیه فقط دو هفته میگذرد و سفارت طی آن از طرق ممکن از جمله در خود اوراق نوبت گیری در سایت اطلاع رسانی نموده و تذکرات لازم را داده است. موضوع فروکش کرده و سوء استفاده جویان در حال افشا شدن میباشند.
با تشکر از مسئولین آوا، امیدوارم که مشکلات مهاجرین موشکافانه تر و دقیق تر بررسی شود و دیگر رسانه ها هم در این حوزه ورود کنند تا انشاءالله در حکومت جدید وحدت ملی از حق و حقوق مهاجرین دفاع شود تا در آن دنیا پیش خداوند مسئول نباشید.
البته به دوست گرامی که گفته یکی از شلوغ ترین سفارتخانه ها، سفارت افغانستان است باید عرض کنم که هیچ کشوری در ایران این همه مهاجر ندارد، نزدیک به سه میلیون مهاجر دارای مدرک و بی مدرک در ایران زندگی می کنند و در ایران ما تنها دو نمایندگی سیاسی یکی از تهران که سفارت باشه و دیگری در مشهد که کنسولگری باشه، داریم. خب با توجه به این دو نمایندگی مشکل باید دم سفارت شلوغ شود، البته مسئولین سفارت گناهی ندارند باید وزارت خارجه افغانستان نمایندگی های سیاسی خودش را در ایران زیادتر کند و خدمات بیشتری برای مهاجرین ارائه کند. در حال حاضر از همه شهر ها به سفارت افغانستان در تهران مراجعه می کنند و یکی از شلوغ ترین سفارتخانه ها است. باز هم همینقدر که کارمندان سفارت به مهاجرین خدمات می دهند باید خدایمان را شکر کنیم. هر چند کم و کسری هایی وجود دارد، ولی بی فرهنگی و غیره خودمان را نباید فراموش کنیم.
باتشكر از اطلاع رساني صداي افغان آوا من چندينروزه شاهدصفكشيدن هموطنان درمقابل پاساژي در نزديكي ايستگاه مترو تجريش كه انجا كافينتي قرار دارد هستم
بسیار ممنونم از سایت شما و بازم تشکر میکنم از کارمند سفارت
تلاش هر دو خوب و برای مردم فایده دارد. سفارت زحمت میکشه ولی ما چه گناهی داریم. کرامند سفارت گفته که ما اینترنت جور کردیم که نوبت بدیم و کارها خوب بشه ولی ما عموی من که ایران است میگفت چند هفته قبل که به سایت میریفتم بسته بود و به سفارت کارمندها میگفتند که باید نوبت اینترنیتی بگیرید. خوب است باز خدا کند خوبتر شود ولی شک داریم که کارمندهایی که همیشه آموخته به پول خوری از مردم هستن دیگه نخورند. برای این چاره کن. خود من برای یک کار چند ماه پیش که ایران بودم به راننده سفیر که سر کچلی داشت او را یک کس دیگه آشنایم کرد پول زیادی دادم برای یک کار که میگفت خودم که تنها نمیخورم باید به قونسول هم بدهم.
سلام من نعمت اله قسمتی از صدا افغان یک سوال داشتم قضیه پاسپورت چی
با سلام به مسئولین محترم خبرگزاری صدای افغان که در راستای تلاشهای همیشه گی و وظیفه و رسالت اطلاع رسانی مینمایند ولی برای روشن شدن موضوع از آنجایی که چند صباحی در خدمت مردم عزیزمان در ایران بودم لازم میدانم که نکات چندی را خدمت خوانندگان محترم به عرض برسانم:
1ـ حجم مراجعین سفارت به دلیل کثرت مهاجرین در ایران بسیار زیاد است و واقعا کارمندان پرتلاش سفارت نمیتوانند انگونه که باید در خدمت این عزیزان باشند. از طرفی هم مکان سفارت مناسب برای پذیرایی مناسب از این حجم کلان از مراجعین نمیباشد و هم برای مهاجرین و هم برای ساکنان محل مشکلاتی را ایجاد مینماید.
بر دو موضوع فوق مسئولین سفارت واقف بوده و بر آن اذعان نموده و همواره تلاش نموده اند که راه هایی را برای این مشکلات بیابند.
تلاشهایی برای تهیه مکان مناسب صورت گرفت که هر چند طرحهای اولیه مناسب تر به نظر میرسید ولی به دلیل برخی ملاحظات مقدور نگردید.
در نهایت یک مکان برای سفارت به صورت گروی تهیه گردید تا بخشهایی از سفارت که مراجعات مردمی ندارند به آنجا منتقل شوند. به این طریق بتوانند هم پرستیژ سفارت را در ملاقاتهای و نشستهای سیاسی و اداری حفظ نمایند و هم با آزاد شدن فضای سفارت برای مراجعات مردمی سهولت بیشتری برای خدمت رسانی فراهم گردد.
2ـ یکی از تلاشهای صورت گرفته برای انجام بهتر امور، راه اندازی سایت نوبت دهی بود که بتواند مراجعات به سفارت را کنترل نماید.
این سایت که با زحمات بیدریغ و قابل قدر آقای حیدری و سکندری و با حمایت قطعی جناب سفیر (داکتر صاحب نور) راه اندازی شد، در آینده نزدیک خواهد توانست، به هدف اصلی اش برسد که همکاری مهاجرین عزیز به خصوص صبر و حوصله آنان را میطلبد.
3ـ متأسفانه بخش عمده ای از مردم ما از بیسوادی رنج میبرند و در تعاملات اجتماعی خود با مشکلات مواجه میگردند.
سفارت در جهت اطلاع رسانی به مردم امکانات ذیل را در دسترس دارد:
ـ سایت سفارت به آدرس www.afghanembassy.ir
ـ سایت نوبت دهی که ادرس آن در متن گزارش آمده است.
ـ ارتباط با نمایندگان مهاجرین از اقشار مختلف که همواره با سفارت در تماس بوده و مدعی ارتباط گسترده با مردم میباشند.
سفارت در مواردی که نیاز به اطلاع رسانی بوده از این امکانات تمام استفاده خود را برده اند.
هر چند این امکانات کافی نیست و باید سفارت به دنبال جستجوی راه های دیگری نیز باشد، با این حال سوء استفاده برخی افراد سودجو را نباید، ضعف سفارت دانست. متأسفانه مردم ما به زودی شایعات را باور مینمایند که خود به دلیل مستأصل بودن و ساده انگاری آنان است. در این زمینه تا اطلاع سفارت از وضعیت پیش آمده ضررهای زیادی به مردم وارد میگردد که هیچ ارتباطی به سایت نوبت دهی سفارت هم ندارد.
نمونه گذشته آن ثبت نام برای اعزام مهاجرین توسط کافی نتها بود که قبل از اطلاع سفارت مردم ضررهای زیادی را متحمل گردیدند ولی پس از اطلاع سفارت با اطلاع رسانی از طریق خود مردم و به خصوص نمایندگان توانستند مانع آسیبهای بیشتر گردند.
ـ در پایان باید وظیفه قشر تحصیل کرده و به خصوص علما را در بین مردم نباید فراموش نمود.
قشر تحصیل کرده ما باید ارتباط وسیع و گسترده با سفارت داشته و حداقل از طریق سایتهای مرتبط با سفارت در جریان موضوعات قرار بگیرند و موضوعاتی اینچنین که در جامعه رخ میدهد را به سفارت اطلاع داده و در نهایت مردم را راهنمایی نمایند.
به هر حال تلاش شما قابل قدر است و به طور قطع سفارت نیز باید بتواند با ارتقای ظرفیتهای لازم و جستجوی راه کارهای مناسب (مانند سایت نوبت دهی) در کنار فعالیتهای سیاسی و برقراری ارتباطات دیپلوماتیک که وظیفه اصلی و اولیه آن میباشد، سرویس دهی بهتری را برای خدمت رسانی به مهاجرین در امور قونسلی داشته باشد.
برای این که سو‌ء تفاهمی پیش نیاید لازم است ذکر کنم که در حال حاضر وظیفه ای در سفارت ندارم و به دلیل آشنایی با وضعیت و برای قدردانی از زحمات مسئولان فعلی سفارت به خصوص داکتر صاحب نور و دوستان عزیزم جناب حیدری و مهندس اسکندری به خود اجازه دادم که نظری بدهم.
متن بالا اشکالاتی دارد که به دلیل آنها پوزش میخواهم... صرفا یک نکته قابل تذکر متن اصلاحی ذیل است:
«نمونه گذشته آن ثبت نام برای اعزام مهاجرین توسط کافی نت ها در قریب به دو سال گذشته بود که قبل از اطلاع سفارت مردم ضررهای زیادی را متحمل گردیدند ولی پس از ...»
جهانی سپاس ازگزارش محسق شما که هوای مردمی رنجکشیده راداریدوحقایق رابرملامیکنیدممنون
تشکر ازلطفتان وطن دارایی عزیزم شما پیگیر این گونه خبر هاباشید تا مردوم مضلوم کشور عزیز افغانستان عزیز سر گردان نشود تشکر عزیزان هم وطن