تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ سرطان ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۱
کد مطلب : 94548
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب:

اسلام با هر گونه تعصب و افراط‌گرایی مخالف است

اسلام با هر گونه تعصب و افراط‌گرایی مخالف است
آیت‌الله محمد علی تسخیری، رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب،با بیان اینکه اسلام با هر گونه تعصب و افراط گرایی مخالف است،  موضع جهان اسلام را در برخورد جوامع با گروه تروریستی داعش، همچون برخورد با دشمنان دین و وطن تعبیر ‌کرد و بررسی دوباره فرهنگ توده‌های مسلمان و تأکید بر ابعاد رحمت و عقلانیت اسلام را از جمله راهکارهای فرهنگی برای مقابله با این گروه انحرافی دانست.
به گزارش آوا، آیت الله تسخیری، افزود: این گروه (داعش)مرکب از عناصرگوناگونی است به طوری‌که بجز سلفیون، بعثیون و بی‌دینان را هم در بر می‌گیرد. متأسفانه این عناصر متعصب مذهبی با هم یک کاسه شده و خود را آلت دست بیگانگان قرار داده‌اند.
وی سازندگان داعش را به چهار دسته تقسیم کرد و گفت: این گروه به چهار دسته‎ی؛ عوامل غربی و استکباری، ارتجاع عرب، متعصبین مذهبی و حزب بعث عربی تقسیم می شوند.
رئیس شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب، هدف این گروه را ایجاد ناامنی در منطقه، تخریب کشورها، پاره پاره کردن امت اسلامی و ایجاد شیعه هراسی برشمرد و تصریح کرد: از نتایج منفی این امر مبتلا شدن مسلمانان به درگیری‌های فی ما بین و در حقیقت فراموش کردن دشمن اصلی یعنی صهیونیزم بین‌المللی است.
آیت الله تسخیری در ادامه گفتگو با پایگاه فرهنگی و مطبوعاتی ایران، نظر و موضع اسلام را مخالف اقدامات گروه تروریستی داعش خواند وگفت: اسلام ضد هرگونه افراط‌گرایی است و آن را نوعی از طغیان و تجاوز از حد طبیعی تعبیر می‌کند که رهبران باید همواره خود را از آن برحذر دارند، چراکه تعصب هر جا وارد شده، فساد ایجاد کرده‌است. حضرت امیرالمؤمنین می‌فرمایند: «اگر بناست تعصبی را بپذیریم، فقط تعصب برای قبول اخلاق فاضله را می‌پذیریم»

متن کامل این گفتگو از نظر می گذرد.
سوال: با توجه به جنایات اخیر گروه «داعش» در عراق، اگر بخواهیم جریان‌شناسی فکری از این گروه ارائه کنیم، به لحاظ اندیشه‌ای در چه شاخه‌ای قرار می‌گیرند و اسلام که همواره بر اعتدال و میانه‌روی تأکید می‌کند، چه موضعی در این زمینه دارد؟
جواب: این گروه مرکب از عناصرگوناگونی است به طوری‌که بجز سلفیون، بعثیون و بی‌دینان را هم در بر می‌گیرد. متأسفانه این عناصر متعصب مذهبی با هم یک کاسه شده و خود را آلت دست بیگانگان قرار داده‌اند. اگر بخواهیم بطور مشخص سازندگان داعش را معرفی کنیم می‌توان آن‌ها را در چهار دسته:
۱. عوامل غربی و استکباری
۲. ارتجاع عرب
۳. متعصبین مذهبی
۴. حزب بعث عربی تقسیم کرد.
هدف این گروه ایجاد ناامنی در منطقه، تخریب کشورها، پاره پاره کردن امت اسلامی و ایجاد شیعه هراسی است. از نتایج منفی این امر مبتلا شدن مسلمانان به درگیری‌های فی ما بین و در حقیقت فراموش کردن دشمن اصلی یعنی صهیونیسم بین‌المللی است.
نظر و موضع اسلام در رابطه با این اقدامات کاملاً واضح است؛ اسلام ضد هرگونه افراط‌گرایی است و آن را نوعی از طغیان و تجاوز از حد طبیعی تعبیر می‌کند که رهبران باید همواره خود را از آن برحذر دارند، چراکه تعصب هر جا وارد شده، فساد ایجاد کرده‌است. حضرت امیرالمؤمنین می‌فرمایند: «اگر بناست تعصبی را بپذیریم، فقط تعصب برای قبول اخلاق فاضله را می‌پذیریم»
سوال: این گروه‌ها به لحاظ فکری به چه چیزی اعتقاد دارند و این قبیل اقدامات را بر اساس چه ایدئولوژی دنبال می‌کنند؟
جواب: فکر مشخص و قاعده‌ مندی ندارند و تنها بر اهداف افراطی‌شان اصرار می‌ورزند. در بین این گروه‌ها هیچ ایدئولوژی جامعی دیده نمی‌شود.
سوال: همواره از این بحث می‌شود که پیامبر(ص) برای گسترش اسلام نخست به فتح قلب‌ها می‌پرداختند و بنا را بر رأفت اسلامی می‌گذاشتند تا زور شمشیر، به اعتقاد شما اقدامات خشونت‌آمیز این گروه تا چه اندازه به قصد خدشه‌دار کردن چهره واقعی اسلام است؟
جواب: بله، متأسفانه این گروه به علت جهلی که دارند، نگاه به اسلام را دگرگون کرده‌اند، مانند طالبان که چهره‌ای متفاوت از اسلام را ترویج و ضربه سنگینی به آن وارد کرد. به طور طبیعی اسلام با این حرکت مخالف است. اسلام دین رحمت است، پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند: «من فقط رحمت بزرگ الهی هستم که به بشریت هدیه شده‌ام.» بنابراین لطف و رحمت الهی از یک سو، پیام‌آور رحمت بودن پیامبر‌اکرم(ص) از سوی دیگر تأکید پیوسته تعالیم اسلام بر داشتن خلق و خوی فاضل بر مبری بودن این دین الهی از این قبیل اقدامات خشونت‌آمیزصحه می‌گذارد.
سوال: به اعتقاد شما در حال حاضر وظیفه جوامع اسلامی برای برخورد با چنین حرکت‌هایی چیست؟
جواب: برخورد جامعه اسلامی با این گروه عین برخورد با دشمنان اسلام، وطن و اخلاق است. این مجموعه به علت جهلش مسلمانان را به جان هم می‌اندازد تا ضمن مشغول کردن کشورهای اسلامی به مسائل فی مابین، اسرائیل را فراموش کنند. به طور طبیعی باید امت‌های اسلامی با همه گروه‌های تکفیری و جاهل، برخورد کند؛ وظیفه علما در جهان اسلام این است که بعد رحمت، عقلانیت و دوستی فی ما بین پیروان مذاهب اسلامی را عمق ببخشند، ما نیاز داریم یک بار دیگر فرهنگ توده‌های مسلمان را بررسی کنیم و عناصر تحقق فرهنگ اصیل را در آن جای دهیم.
سوال: عناصر این فرهنگ اصیل چه هست و برای نهادینه کردن آن شما چه راه‌هایی را پیشنهاد می‌کنید؟
جواب: نخست باید بعد فرهنگی و عقیدتی اسلام تشریح شود و علما از رهگذر تعریف نبوت، امامت، توحید و معاد جهان‌بینی اسلامی را با تمام ابعادش بین توده‌های مسلمان ترویج دهند، ثانیاً اخلاق اسلامی را که مبتنی بر مودت است در جامعه جاری سازند و سنت‌های اسلامی را نهادینه کنند. همه رفتارهای اسلامی چه در زمینه عبادات چه در زمینه حقوق تربیتی باید به این سمت و سو حرکت کند تا بتوانیم جامعه قرآنی و آگاه را پیش رو داشته‌باشیم.
سوال: به اعتقاد شما چنانچه فعالیت‌های فرهنگی بیشتری در زمینه ترویج معارف اصیل اسلامی انجام می‌شد، اقدامات افراطی این چنینی شکل نمی‌گرفت؟
جواب: بله، اگر علما به وظیفه‌شان عمل کرده و بعضی توده‌ها معنویت اسلامی را حفظ می‌کردند، چنین انحرافات تکفیری رخ نمی‌داد.
سوال: اشاره کردید برای ترویج اندیشه‌های اصیل اسلامی باید فعالیت‌های فرهنگی صورت گیرد، شما برای کشور ما(ایران) در این زمینه چه سهمی قائل هستید؟
جواب: به طور کلی معتقدم باید سه ارگان در کنار هم فعالیت کنند؛ یکی ارگان‌های تبلیغاتی و رسانه‌ای، دوم ارگان‌های تعلیمی و آموزشی و سوم ارگان‌های فرهنگی. این‌ها باید دست به دست هم دهند تا جامعه را از چنین کجروی‌هایی برهانند.
دشمن قدرت رسانه‌ای عظیمی دارد به طوری‌که می‌تواند کل جهان را به تنفس در فضایی که می‌سازند، مجاب کند و به بینش افراد جهت دهد، چراکه بطور طبیعی نقطه‌های ضعف را رصد کرده و از رهگذر آن ورود می‌کند. ما معتقدیم که افراد دلسوز و فرهنگ دیده باید ضمن رصد کردن حرکات دشمن نقاط ضعف امت را هم ببینند تا بتوانند در مرز فرهنگی امت به وظیفه‌شان جامه عمل بپوشانند و با توطئه دشمنان مقابله کنند.
https://avapress.com/vdcjoieh.uqexxzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

لطفا اقدام فرمایید