تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ جوزا ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۰۰
کد مطلب : 93558
همه نگاه ها به کمیسیون‌های انتخاباتی
 بان کی مون؛ دبیرکل سازمان ملل برگزاری دور دوم انتخابات را به شهروندان افغان تبریک گفته و حضور زنان و مردان در سراسر افغانستان در مراکز رای‌گیری را نشانه‌ای از تعهد افغان‌ها برای تعیین سرنوشت کشورشان خوانده‌است.
آقای بان در اعلامیه‌ای گفت:"حالا وظیفه کمیسیون‌های برگزاری انتخابات است که آرای رای دهندگان را شمارش و آن را به طور بی طرفانه، شفاف و در زمان مشخص اعلام کنند. نامزدان و هواداران آن‌ها هم باید به کار کمیسیون های انتخاباتی احترام بگذارند."
در خبرنامه دفتر نمایندگی سازمان ملل نیز از زبان یان کوبیش آمده:"کمیسیون مستقل انتخابات و کمیسیون مستقل شکایات انتخاباتی مسئولیت خطیری دارند که آرا را به شکل شفاف و مسئولانه حساب کنند، به شکایات به طور منظم و مؤثر رسیدگی کنند و نتایج انتخابات را بطور شفاف اعلان کنند."
آقای کوبیش از نامزدان و هواداران آنها هم خواست که به فیصله‌های کمیسیون انتخابات احترام بگذارند و "از اتهامات تقلب و سوء مدیریت که براساس شواهد ثابت نباشد اجتناب کنند و ادعاهای قبل از وقت و پیش از اعلام رسمی نتایج مطرح نکنند."
دیروز ۲۴ جوزا یکبار دیگر مردم افغانستان در برابر انتظارات هراسناک و توأم با نگرانی جهانیان، حماسه آفریدند و واکنش های مطرح شده در زمینه موفقیت دیروز مردم در دور دوم انتخابات از سوی مجامع جهانی، آشکارا مؤید این معناست.
در این پیروزی، هم دولت، هم مردم و هم نیروهای امنیتی، سهم بارز و ارزنده ای داشتند. این تجربه ثابت کرد که اگر این سه نیروی عظیم و تاثیرگذار در کنار همدیگر باشند، افغانستان به سرعت به کشوری امن، باثبات، دموکراتیک و رو به توسعه و پیشرفت تبدیل خواهد شد.
رمز موفقیت افغانستان آینده، هماهنگی و حرکت این سه نیروی بزرگ سیاسی، اجتماعی و امنیتی در کنار هم و در یک خط مشخص است.
انتخابات دیروز برخلاف انتظارهای اولیه، شگفتی ساز شد و جهانیان را به تحسین برانگیخت.
سقف مشارکت بسیار بیشتر از حد انتظار بود. زنان همچنان نقش فعال و پررنگی ایفا کردند و تهدیدهای امنیتی، هرگز نتوانست مانع از مشارکت گسترده مردم در انتخابات شود.
این رویداد، ثابت کرد که اگر افغان ها را به حال خود واگذارند و دست دخالت های خارجی در امور داخلی و تصمیم گیری های کلان ملی در این کشور، قطع شود، افغان ها این پتانسیل را دارند که دموکراسی و مردم سالاری، ایجاد کنند، دولت تشکیل دهند و نظام سازی و ملت سازی نمایند.
آنها وارث یکی از کهن ترین تمدن های اسلامی-آسیایی اند؛ ملتی که در تاریخ، سرآمد ملت های منطقه بوده و بزرگترین و مقتدرترین امپراتوری ها و سلسله های پرافتخار سلطنتی را در خود جای داده و پرورانده است؛ اما آنچه این ملت را زمینگیر کرده است دخالت های گسترده و پیدا و پنهان قدرت های منطقه ای و بین المللی است که به گسسته شدن روابط و علقه‌ های وحدت بخش ملی، تلاشی نظام اجتماعی، فروپاشی نظم و هنجار مدنی و شکل گیری آوارگی ها، دربدری ها، مهاجرت های بزرگ و تخریب مهیب زیرساخت های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و مدنی انجامیده است.
با اینهمه، حماسه دیروز یکبار دیگر بر این اصل، صحه گذاشت که افغان ها هنوز این رمق را دارند که میراث های گرانسنگ گذشته را احیا کنند و سرنوشت آینده خویش را به خوبی مدیریت نمایند.
با اینهمه، نباید تصور کرد که همه امور، پایان یافته و با برگزاری انتخابات، همه چیز تمام شده است. اینک همه نگاه ها به کمیسیون های انتخاباتی است و همانطور که مقام های سازمان ملل متحد نیز بر آن تاکید کرده اند، این کمیسیون ها باید از آرای مردم ، صیانت کنند، در برابر تقلب و تخلف بایستند و نتیجه ای مبتنی بر عدالت، صداقت و امانت را از صندوق های رأی به دست آورده و ارائه دهند.
دیروز گزارشی منتشر شد مبنی بر اینکه ضیاءالحق امرخیل؛ رییس دارالانشای کمیسیون مستقل انتخابات در جریان انتقال مواد حساس انتخاباتی به هدف تقلب به نفع یکی از نامزدها از سوی جنرال محمدظاهر ظاهر؛ فرمانده پولیس کابل، متوقف شده است.
اگرچه او این ادعا را رد می کند؛ اما بازتاب این خبر گسترده بوده و طیف وسیعی از مردم به آن واکنش نشان داده و از اقدام پولیس کابل، تقدیر کرده اند.
در هرحال، شبیه این رویدادها ممکن است زیاد روی داده باشد و کمیسیون های انتخاباتی وظیفه سنگین و مهمی دارند که با رسیدگی درست و عادلانه به این شکایت ها و ادعاها، هم شفافیت و مشروعیت انتخابات را حفظ و تامین کنند و هم از بروز تنش و بی ثباتی جلوگیری نمایند.
نامزدها و هواداران آنها نیز نباید با پیشداوری های زودهنگام و موج سواری های فراقانونی، فضای تعامل دموکراتیک را به نفع بی ثباتی و تنش، کدر و گل آلود کنند.
https://avapress.com/vdcjoieh.uqetizsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما