تاریخ انتشار :يکشنبه ۱ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۴۲
کد مطلب : 146894
امریکا سوال جنگ افغانستان را از لابی‌گران اسراییل، انحصارگران نفت و بازرگانان تجهیزات جنگی بپرسد!

در شرایطی که دونالد ترامپ، رییس جمهور امریکا همچنان در یک خلا و درک واقعی نسبت به افغانستان قرار دارد و اختلاف هایی بر سر استراتژی جدید این کشور در افغانستان کماکان باقی است، ملک ستیز، نویسنده و پژوهشگر کشور، پرسش دونالد ترامپ از جنرالان امریکایی در مورد این که "چرا امریکا در افغانستان می جنگد" را مورد انتقاد قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، دونالد ترامپ اخیرا جنرالان بزرگ امریکا را به کاخ سفید فراخوانده و پرسیده است: "می‌خواهد بداند که چرا امریکا در افغانستان می‌جنگد؟"

ملک ستیز، نویسنده و پژوهشگر کشور در یادداشتی در صفحه مجازی خود، دونالد ترامپ را مورد انتقاد قرار داده و گفته است که رییس جمهور امریکا، به جای "جنرالان بزرگ امریکا"، بهتر بود این سوال را از "لابی‌گران اسراییل، انحصارگران نفت، بازرگانان تجهیزات جنگی، مالکان دوازده بانک‌ با عظمت دنیا، دست‌اندرکاران کمپنی‌های استخراج معادن و مواد طبیعی که زمینه‌ساز انرژی اتومی می‌شوند" بپرسد.

این پژوهشگر روابط بین الملل در ادامه استفاده هایی که امریکا از جنگ افغانستان برده را برشمرده است و پاسخ های کوتاهی به دونالد ترامپ در مورد سوالش داده است.

وی امریکا و کاخ سفید را زادگاه هراس افگنی خطاب کرده و نوشته است: "آقای رییس جمهور: اگر این جنگ نبود، چه‌گونه فکر جنگ با هراس‌افگنی در جهان به ویژه در کشور خود شما خریدار می‌داشت؟ آیا زادگاه این جنگ جایی نیست که شما جنرالان را به مهمانی دعوت کرده اید؟"

ملک ستیز ادامه داده است: "اگر این جنگ(جنگ افغانستان) نبود، چه‌گونه اسلام دین ارزشمند ۲۴ درصد انسان در کره زمین، دین وحشت معرفی می‌شد؟ مگر رقیب پیکارهای انتخاباتی شما بانو کلینتن در سال ۲۰۱۲ در کانگرس نگفت که ما اسلام جنگی و سیاسی را در افغانستان حمایت کردیم تا از منافع ما دفاع کند".

به باور این پژوهشگر روباط بین الملل، "اگر این جنگ نبود، چه‌گونه حضور امریکا در گذرگاه آسیای میانه، خاورمیانه و جنوب آسیا توجیه می‌شد؟ از آقای کیسنجر بپرسید مگر این "حضور" یکی از آرزوهای رییس جمهور نیکسن نبود که توسط دکترین کارتر برآورده شد".

او در ادامه نوشته است: "اگر این جنگ نبود، چه‌گونه سیلی از سلاح‌های مدرن امریکا به کشورهای خلیج به فروش می‌رسید؟ مگر همین شما نبودید که در ماه پیش حدود ۲۰۰ میلیارد دالر به سعودی و قطر سلاح فروختید".

و اما ملک ستیز در پایان نوشته است: "اگر این جنگ نبود، چگونه استقرار با حاکمیت ناتو در مرزها و حیطه سیاسی روسیه جا پیدا می‌کرد؟ به خوبی بیانیه ده روز پیش شما را به‌یاد دارم که گفتید: افغانستان مرز منافع ماست که توسط ناتو تمثیل می‌شود".

این در حالی است که امریکا از استراتژی جدید این کشور در افغانستان، به عنوان یک استراتژی منطقه ای یاد می کند که افغانستان بخشی از آن است. روند تحولات جدید امنیتی در افغانستان با گسترده شدن حضور داعش در کشور، بیان گر برنامه های جدید امریکا برای منطقه است؛ به همین خاطر است که روسیه به تکرار نگرانی های شدیدی را پیرامون تحولات اخیر افغانستان و برنامه امریکا مطرح می کند.

https://avapress.com/vdcjhmevxuqexoz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما