تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۰ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۳:۵۰
کد مطلب : 100272
ساخت کمره نظامی شب بین توسط سه برادر در دایکندی

سه جوان خلاق در ولایت دایکندی موفق به ساخت کمره ای شدند که بیشتر کاربرد نظامی داشته و  کاربران را قادر خواهد ساخت تا در تاریکی مطلق شب، مسافت بیش از ۱۰۰ متر را ببینند.
 به گزارش خبرگزاری آوا، این سه برادر مبتکر پس از ماه‌ها تلاش و پشتکار توانستند، کمره ای بسازند که در صورت استفادۀ نظامی، سربازان را قادر می سازد که در تاریکی شب و با فاصله زیاد، قادر به شناسایی دشمن باشند و تحرکات آنان را تحت نظر داشته باشند.
ولی، علی و هاشم زاهدی این کهره را با بودجۀ شخصی شان در ولایت دایکندی ساخته و امیدوارند که با این وسیله‏ ی دست ساخت شان بر توانمندی نیروهای امنیتی افغانستان بیفزاید.
علی زاهدی به رادیو آشنا صدای امریکا گفت: یک شب با یکی از دوستان سربازش از نزدیکی یک پوستۀ امنیتی می گذشت، اما سربازان پاسگاه پی نبردند که آنان با خود سلاح حمل می کنند.
علی می گوید که از آن پس اندیشۀ ساختن همچو دوربینی در ذهنش خطور کرد و علاقمند ساختن چنین چیزی شد. وی گفت: این کمره سبک و ارزانتر از وسایل شب بینی است که نیروهای خارجی در عملیات شبانه از آن استفاده می کنند.
این سه جوان مبتکر می گویند: اکنون بر روی بلند بردن طیف و مسافت دید این کمره کار می کنند تا بتوان مسافت دورتر از صد متر را در تاریکی با آن دید.
علی افزود: تمام مواد اولیه این وسیله در افغانستان و حتی در بسیاری از خانه ها یافت می شود، مثل پرزه های یک رادیوی از کار افتادۀ اف ام، عینک و یا هم پوش عینک.
این سه جوان مبتکر برای تولید بیشتر این نوع کمره از دولت می‌خواهند که زمینۀ انکشاف و توسعۀ طرح هایشان را فراهم کند.
آنها اطمینان می دهند که در صورت حمایت دولت، قادرند تمام موتر های نظامی نیروهای افغانستان را نیزبه این سیستم مجهز نماید تا در عملیات شبانه، دست آوردهای بیشتری داشته باشند.
طرح دیگر نظامی
علی همر اه دو برادرش اکنون پروژۀ ساختن موتری را روی دست دارند که از راه دور اداره شده و می تواند ماین های کنار جاده را شناسایی کند. آنان بر این عقیده اند که این "پیشمرگ" می تواند، جان نیروهای افغانستان را محافظت کند.
علی می گوید:در بخش ملکی نیز طرح خوبی داریم و با این طرح می توان از جریان عادی آب برق تولید کرد، وسیلۀ که به گفتۀ وی می تواند در صنعت برق افغانستان تحول عظیمی ایجاد کند.
حبیب الله رادمنش؛ معاون والی دایکندی که این کمره را از نزدیک دیده است، آن را وسیلۀ نایاب و ضروری برای سربازان افغانستان دانست.
وی افزود: از هر گونه کمک حکومت محلی دایکندی برای تشویق این سه جوان دریغ نخواهد شد.هزینه ساخت این کمره کوچک ساخته شده با دست کمتر از ۳۰ هزار افغانی است. طراحان  این کمره در نظر دارند تا طرح های مختلف و بسیار سبک تر آن را بسازند.
این کمره در حال حاضر کمتر از نیم کیلو وزن دارد و قابلیت نصب بر روی سر سرباز را نیز دارا می باشد که سرباز می تواند در تاریکی شب از این دوربین استفاده کند.
خواستیم نظر مقام های نظامی کشور را دراین باره داشته باشم که آنان برای کمک با این جوانان وکاربرد این وسیله برای نظامیان افغانستان موثرخواهد بود یا خیر، اما ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع ملی کشور در مورد آن اظهار بی خبری کرد.

https://avapress.com/vdcjayev8uqey8z.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

الان ایرانیها می گویند که اینها در ایران تحصیل کرده اند و ما اینها را به این جا رسانده ایم !؟😒
از این افراد نخبه توی ایران زیادند ولی حیف بها نمیدن به انها...