تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ میزان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۹
کد مطلب : 150772
جایگاه حضرت زینب (س) در قیام عاشورا، مبین نقش زنان در جامعه است

نقش زنان در طول تاریخ به قدری برجسته است که اگر در قیام عاشورا ، حضرت زینب سلام الله علیها در راستای اثبات حقانیت حضرت امام حسین(ع) و اهداف بلندشان اقدام نمی کرد ، قیام حضرت اباعبدالله(ع) ناکام می ماند و به منظور و هدف اصلی خود دست نمی یافت.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) ، حجت الاسلام والمسلمین حیدری ؛ محقق و پژوهشگر دینی در مراسم شام غریبان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) که در هیئت چهارده معصوم (ع) سکینه بانوی ورامین (ولایت تهران) برگزار شده بود ، اظهار داشت: هر یک از اعضای جامعه نقش تعریف شده ای دارند و هر کدام به تناسب اهمیت جایگاه ، وطیفه ای را برعهده خواهند داشت.

حجت الاسلام حیدری در ادامه خاطر نشان کرد: مهمترین نقش در جامعه را زنان عهده دار هستند که شامل سه نوع نقش از جمله زن خانه دار ، زن جامعه و زن جامعه و خانه می باشد.

به گفته وی ، زن خانه کسی است که خود را در امور داخلی خانواده وقف می کند و زن جامعه نیز بر خلاف زن خانه بدون توجه به وظایف یک زن در خانواده خویش، به امور جامعه می پردازد.

اما آقای حیدری بهترین نمونه یک زن را زن خانه و جامعه دانست به طوری که در کنار وظایف داخلی خانواده ، دوشادوش مرد خود در جهت اصلاح جامعه می کوشد . به گفته این عالم دینی نمونه برجسته این نوع زن کامل ، حضرت صدیقه طاهره ؛ فاطمه زهرا سلام الله علیها هستند که ضمن انجام کامل تکالیف خانه ، در موضوعات مختلف از جمله دفاع از ولایت نسبت به بسیاری از مردان پیشگام بودند.

وی در این باب به خطبه سراسر معرفت حضرت زهرا (س) اشاره کرد و گفت: ایشان همانطور که در وظایف خود به عنوان یک مادر و همسر در حد اعلاء قرار داشت در امور جامعه نیز ادراک و اشراف کامل داشت و تمام قد از مدافعان حریم ولایت بود.

او با اشاره به بخشی از سخنان دکتر شریعتی در خصوص حضرت زهرا (س) ، علاوه کرد: این نویسنده و اندیشمند بزرگ در خصوص حضرت صدیقه طاهره(س) می نویسد : " فاطمه ، فاطمه است" چون یک زن کامل برای حضرت علی(ع) است، یک مادر نمونه برای حسنین (ع) و همچنین نمونه کامل برای کسی که یک جهان در انتظار ظهور اوست.

حجت الاسلام و المسلمین حیدری به نقش مادر اشاره ای داشت و گفت: قلب ، چشم ، ذهن و تمام جوارح یک کودک چون برگه ای سفید می ماند که هیچ نقشی بر روی آن ترسیم نشده است اما خانواده و در راس آن مادر خطوط اصلی و چوکات آن را ترسیم می کند.

وی با بیان اینکه زن در جامعه اسلامی نقش اساسی دارد ، خاطر نشان کرد: در حدیثی از معصومین(ع) آمده است که بیشتر جمعیت بهشت را زنان تشکیل می دهد . بر این اساس زنان در رسیدن به قرب الهی نسبت به مردان پیشگام هستند.

این عالم و پژوهشگر دینی تصریح کرد: دلیل زود به تکلیف رسیدن دختران نسبت به مردان این است که با توجه به شرایط خاص احساسی ، جسمی و عقلانی ، یک دختر زودتر به کمال و تعالی دست می یابد و از سویی آسیب های بیشتری نیز او را احاطه می کند . به همین دلیل باید زودتر تحت حفاظت معنوی حق تعالی قرار گیرد.

به گفته او ، برداشتن تکلیف قضاوت از زنان ، دلیل ضعف ایشان نیست بلکه به خاطر رقت قلب و عطوفتی است که ممکن است در امر قضاوت آدمی را به اشتباه بیندازد. از اینسو خداوند این تکلیف سنگین را از زنان برداشته است.

حجت الاسلام حیدری در ادامه گفت: اسلام نفقه را بر عهده مرد گذاشته و زن در این مورد هیچ نوع مسئولیتی ندارد به همین دلیل نقش سرپرستی برای مرد در نظر گرفته شده است . از طرفی هم ارث را برای زنان نصف مردان قرار داده زیرا زنان عهده دار هیچ مخارجی نیستند اما بالعکس مردان مسئول اداره امور خانواده هستند.

وی در پایان گفت: در طول تاریخ زنان همیشه عهده دار مسئولیت های بزرگی بوده اند به طوری که می توان گفت یک طرف ماجرا زنان بوده اند. بر این اساس اگر حضرت زینب (س) در راستای اثبات حقانیت حضرت امام حسین(ع) اقدام نمی کرد ، قیام ایشان ناکام می ماند و به منظور و هدف اصلی خود نمی رسید.

https://avapress.com/vdcjayev8uqeiaz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما