تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۳ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۵۵
کد مطلب : 154778
فلسطین و قدس یک مسئله سیاسی محض نیست/ عدم بصیرت و بی توجهی دلیل اصلی مشکلات امروز جوامع اسلامی است

گفتمان علمی پژوهشی تحت عنوان بیت المقدس قبله اول مسلمانان بایدها و نبایدها، در جهت صیانت از آن؛ از سوی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با حضور علما، روحانیون، شخصیت های سیاسی فرهنگی، دانشجویان و طلاب حوزات علمیه درکابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) کارشناسان این گفتمان پیرامون امریکا و اهداف پشت پرده ی به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل، چگونگی استفاده از فرصت پیش آمده برای اتحاد و همبستگی مسلمانان و چرایی اعلام بیت المقدس به عنوان پایتخت اسرائیل همزمان با سقوط مفتضحانه داعش درعراق و سوریه صحبت کردند.

انجنیر محمد باقر مصباح زاده؛ آگاه مسائل سیاسی یک تن از کارشناسان این گفتمان در ابتدا اظهار داشت که جامعه اسلامی از ابتدایی بنیان گذاری تمدن بزرگ بشری، درعرصه های مختلف به خصوص فلسفه و کلام رشد چشمگیری کرد و نمی شود گفت مسلمانان به رشد عقلی و فکری نرسیده اند اما درعلوم روز نسبتاَ عقب ماندگی داشته است.

اما به اعتقاد او آنچه امروز بر مشکلات مسلمانان افزوده است عدم بصیرت و بی توجهی است که هست و بود ملتها را با خطر مواجه کرده است.
به گفته او علما و دانشمندان و دولت مردان برای پیش برد اهداف اسلامی باید بصیرت کامل داشته باشند که متاسفانه ندارند.
وی پس از بیان این مقدمه ابراز داشت که فلسطین و قدس یک مسئله سیاسی محض نیست بلکه اهمیت آن به خاطر این است که سرزمین دین و تمدن و خواستگاه پیامبران است.

به باور مصباح زاده، فلسطین سر زمینی است که تمدنها را به هم وصل می کند و سه قاره بسیار مهم آسیاه، افریقا و اروپا را بهم پیوند می دهد لذا در محراق توجه جهانیان قرار دراد.
وی به رسمیت شناختن بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل از سوی ترامپ یک موضوع مقطعی خواندو گفت: قدس ریشه در تاریخ و فرهنگ و انسانیت دارد و بیشتر باید از این منظر مورد توجه قرار گیرد و حل فصل گردد.

به گفته او امروزه به دلیل اینکه مسئله قدس از منظر دینی و فرهنگی میان مسلمانان مورد توجه قرار نمی گیرد پیام امام خمینی (ره) که از خطرحضور اسرائیل در منطقه هشدار داده بود نیز درک نمی شود.
هرچند به عقیده او داعیه قدس به عنوان پایتخت اسرائیل از قبل مطرح بوده و ریشه تاریخی دارد، اما ترامپ یکدفعه تصمیم گرفت و این مسئله را اعلام کرد بنا براین معلوم می شود که پشت قضیه دسیسه های است که اغلب آنان غیر قابل پیش بینی می باشد.
اما آنچه در ظاهر به نظر می رسد اصل قضیه این است که تاسیس اسرائیل در قلب جهان اسلام برای سرکوبی کشور های اسلامی و مسلمانان بوده است.

و انتخاب قدس به عنوان پایتخت اسرائیل فیصله کنگره امریکا در دو دهه قبل بوده بنا بر این ترامپ کار جدیدی انجام نداده و فقط مصوبه را اجرایی ساخته است.
اما به باور او اینکه چرا ترامپ در شرایط خاص این مصوبه را اجرایی کرده است اولین دلیلش فراهم شدن شرایط به دلیل وجود جنگها و تنش در خاور میانه به خصوص جریان داعش می باشد و امریکا خواست بلوک بندی ها را از این طریق از بین برده و بلوک جدیدی را مطرح کند.
علاوه بر آن به گفته مصباح زاده، در گذشته جهان اسلام نسبت به فلسطین وقدس موضع واحد داشتند اما به دلیل اختلافات داخلی مسلمانان دشمنان اسلام مقاومت را در هم شکستند و مسئله قدس را از متن به حاشیه کشانده و از اولیت بیرون کردند.

به عقیده او ائتلاف ضد تروریستی که از سوی امریکا درمنطقه ایجاد شده نیز درحقیقت ائتلاف ضد شیعی و ضد ایرانی است و قضیه قدس نیز ارتباط به این موضوع دارد. از سوی هم عربستان تلاش می کند که اوضاع را در منطقه متشنج کند و تا حدی پیش برود که یک جنگ مذهبی تمام عیار را علیه ایران راه بیندازد.
به عقیده این کارشناس سیاسی وقت داعش در منطقه شکست خورد امریکا تصمیم گرفت که باید یک کار انجام دهد تا هم به هدف خود برسد و هم این پیروزی که برای جبهه مقاومت درعراق و سوریه بوجود آمده را تحت شعاع قرار دهد، اما متاسفانه بی بصیرتی زعمای کشورهای اسلامی که سبب تنش ها و تعصبات مذهبی می شود به ارزش پیروزی جبهه مقامت علیه داعش پی نبردند.
اما دلیل عمده دیگری که ترامپ در این شرایط حساس باید دست به این کار بزند حفظ موقعیت خود در داخل امریکا بود، زیرا کسانیکه در دوره کمپاین با او همکاری کرده بودند این خواست را از ترامپ داشتند که به مرور زمان باید عملی می کرد.

او تصمیم ترامپ را برای مسلمانان یک فرصت عنوان کردو گفت: مسلمانا باید بیندیشند که وابستگی به غرب آنان را به ساحل نجات نمی رساند و تنها خود شان می توانند مشکل خود را حل کنند.
او تاکید کرد که جهان اسلام زمان به اقتدار می رسد که بصیرت داشته و تعصبات خشک مذهبی و قومی را کنار بگذارند.
در همین حال مولوی عبد الله نخبه استاد دانشگاه کارشناس دیگری گفتمان، بلوغ سیاسی کامل در جوامع اسلامی را راه حل مشکل کنونی دنیای اسلام خواندو گفت: تا زمانیکه بیداری کامل در میان مسلمین بوجود نیاید سه مشکل اساسی مانند استبداد، استعمار و استکبار حل نخواهد شد.

نخبه برخلاف دیدگاه مصباح زاده به این باور است که مسلمانان تا هنوز به بلوغ و رشد فکری و سیاسی نرسیده اند و دلیل اینکه مسلمانان همواره مظلوم هستند ناشی از عدم رشد عقلی کافی در جهان اسلام است.
به عقیده او یگانه دلیلی که امرز غیر مسلمانان بر مسلمانان تسلط دارد بلوغ و رشد عقلی و فکری آنان است که با شعور سیاسی قوی به هر شیطنت دست می زنند و نهایتاَ موفق نیز می باشند.
او تاکید کرد اغلب کشورهای اسلامی در فقدان شعور سیاسی قرار دارند که این امر سبب شده است تا ما امروز تحت تسلط استکبار زمان قرار داشته باشیم.
وی همچنان ابراز داشت که جوامع اسلامی زمان می تواند از شر شیاطین انسی و در راس امریکا خلاص شود که به بلوغ عقلی برسد.

او در ادامه تصریح کرد: نخبگان امروز دنیای اسلام متاسفانه در تامین منافع شخصی خود غرق هستند و هر نوع ذلت را قبول می کنند تا آن موقف ننگین که دارد از دست نرود.

وی تاکید کرد که در کنار رشد عقلی رشد روحی نیز نیاز است تا مسلمانان بتوانند دنیا و آخرت خود را درست کنند و این امر نیز کمک می کند که آنان به کمک عقل منافع اجتماعی سیاسی خود را نیز به صورت معقول درک کرده و در ظرف سالم از زندگی شرافت مندانه بهره مند شوند.

او در نتیجه گفت که با تاسف امروز دنیای اسلام در فقدان هردو نوع رشد فکری و روحی به سر می برند و به همین دلیل فاقد اراده و تصمیم جدی هستند و دیگران بر سرنوشت شان مسلط هستند.

او همچنان افزود که با تجلیل و تشریفاتی نمی توان به استکبار جهانی پاسخ داد بلکه باید به صورت متواتر درجهت رشد فکری و روحی نسل جدید کار شود و تغییر اساسی در ساختار سیاسی و اجتماعی ایهاد شود زیرا این از سنت الهی است که تا خود در حالت خود تغیر ایجاد نکینم خداوند تغیر ایجاد نمی کند.

وی هر چند تصمیم ترامپ را حادثه المناک برای دنیای اسلام خواند اما در عین حال اظهار امیدواری کرد که این پیش آمد سبب بیداری جهان اسلام و حدت میان مسلمانان شود.

https://avapress.com/vdcjaxevouqeiaz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما