تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ سنبله ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۳۶
کد مطلب : 129974
هدف رهبران حکومت وحدت ملی قدرت نمایی است نه حل مشکلات کشور

شماری از کارشناسان مسایل سیاسی به این عقیده اند که رهبران حکومت وحدت ملی افغانستان در تلاش قدرت نمایی هستند و این امر باعث شده است تا آنها به مشکلات اساسی کشور توجه نکند و هدف شان قدرت نمایی سیاسی است.
به گزارش بخش مانیتورینگ خبرگزاری آوا، داکتر «سید عسکر موسوی» استاد دانشگاه نویسنده و پژوهشگر در یک نشست تلویزیونی، اختلافات میان رهبران سیاسی حکومت وحدت ملی را بیشتر قدرت نمایی سیاسی عنوان کرد.
وی می گوید: بالاترین خواسته ها از هر دو طرف اشتراک در قدرت است و این قدرت خواهی است که در حقیقت انسان را گاهی از جاده ی حقیقت نیز منحرف می کند.
به گفته او، انتقاد که از سوی شرکای قدرت گاهی مطرح می شود نیز برهمین اساس است، بطور مثال می گویند به ما سهم داده نمی شود نمی گویند که ما نسبت به سیاست و مسایل دیگر انتقاد داریم.
به گفته آقای موسوی، »جنرال عبدالرشید دوستم» معاون اول ریاست جمهوری رسماً گفته است که ما نه وزیر داریم و نه سفیر و نه هم والی و داکتر عبدالله هم به نحو همین حرفها را میزند پس معلوم است که کسی در باره افغانستان فکر نمی کند.
وی تاکید کرد که حامیان داکتر عبدالله و اشرف غنی رنجشی که از همدیگر دارند به خاطرعدم برنامه نیست بلکه اگر به کسی قدرت دادند و اجازه دادند که یکطرف سفره پهن بیگانه ها بنشینند خوب وگرنه اعتراض دارند.
به عقیده آقای موسوی؛ مسئله سهمیه نه تنها در افغانستان بلکه در هر دولت ائتلافی و سهامی بسیار نقش عمده دارد که اگر به کسی سهمی نرسید و یا کم رسید انتقاد می کنند و صدای خود را بلند می کند و تنشها بالا می گیرد تا بالاخره دست غیبی مانند (جانکری) بیاید و مشکل را حل کند چنانچه آوازه است که آقای کری در همین روزها به کابل می آید.
همچنین «مجیب خلوتگر» رئیس اجرایی (دفترنی) می گوید: هرچند مردم افغانستان نسبت به بیست سال پیش به بلوغ سیاسی بیشتری دست یافته است و به جای دشنه از قلم و بجای تفنگ از زبان خود بیشتر کارمی گیرند اما مشکل افغانستان به اندازه ی زیاد است که تمام سیر و تحولات مثبت را تحت تاثیر قرار داده است.
وی در این نشست تلویزیونی افزود که در حال حاضر با تمام نا رسایی های سیاسی و اجتماعی موجود اما سطح آگاهی نخبگان بسیار بلند رفته است و می تواند با مذاکره و تفاهم بسیار از معضلات را حل کنند و این نشان دهنده پختگی مردم است.
اما به گفته او، از سوی دیگر جنگهای زرگری میان دو رهبر می تواند تبعات منفی نیز داشته باشد و نظر به شرایط موجود در افغانستان، کشور را به سوی بحرانها سوق بدهد که قابل کنترل نباشد.
در همین حال «داود اساس» مشاور ریاست اجرایی می گوید اگر تنشها میان رهبران حکومت وحدت ملی حل نشود، بالای اوضاع اقتصادی، سیاسی و امنیتی کشور تاثیر منفی می گذارد.
به گفته او، درحالی که سال گذشته رئیس اجرایی و رئیس جمهورغنی گفته بودند که ما خود را از بحران رها ساخته ایم اما دیده می شود که نه تنها به نتیجه دست پیدا نکرده اند که دست آورد های پانزده سال گذشته را نیز با خطر مواجه کرده است.
وی می گوید: وضعیت در افغانستان به گونه ای است که لجاجت و خود کامگی هرگز جواب نمی دهد، پس بهتر است که هردو رهبر به تطبیق موافقت نامه سیاسی تن دهند و کشور را از بحران در حال شکل گیری نجات دهند.
لازم به ذکر است که پس از تنشهای سیاسی میان رهبران حکومت وحدت ملی قرار شد طی سه جلسه دیدار میان دو رهبر مشکلات بر طرف شود و تا هنوز یک دیدار بین اقای غنی و عبدالله صورت گرفته است.
براساس گزاشها قرار است امروز سه شنبه ( دوم سنبله) دور دوم نشست تنگاتنگ میان رئیس جمهورغنی و رئیس اجرایی در ارگ برگزارشود.

https://avapress.com/vdcjahevxuqe8hz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما