تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۲۵
کد مطلب : 149477
غدیرخم تنها یک روز نیست، کلید خوردن تاریخ است/ برداشت از غدیر به عنوان یک روز، ظلم به معناي تبليغى و اندیشمندانه آن است
حدیث غدیر و آنچه که پیامبر گرامی ما در آن روز فرخنده و باشکوه ابلاغ کرده و صحنه تبلیغی را که برگزار نموده است، وظیفه ای بوده که به مأموریت وحی انجام شده است و هیچ کس تردید ندارد که "روز غدیر" در تاریخ اسلام موجی افکنده است که هیچ گاه از ارتعاشات آن کاسته نمی شود.

مسئول دفتر مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل در گفتمان پژوهشی "عزت اسلامی و انسانی در سایه ولایت علوی" تأکید می کند که غدیرخم تنها یک روز نیست، بلکه کلید خوردن تاریخ است؛ تاریخی به وسعت جهان و به عمق بشریت و انسانیت. به گفته وی، برداشت از غدیر به عنوان یک روز، بدون دانستن فلسفه آن، ظلم به معناي تبليغى و اندیشمندانه آن است.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت السلام و المسلمین سید محمد باقر واعظی؛ مسئول دفتر مرکزی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل در گفتمان پژوهشی "عزت اسلامی و انسانی در سایه ولایت علوی" در کابل گفت: با در نظرداشت اهمیت روز غدیر خم، انگاریدن آن به عنوان تنها یک عید و یک روز، بدون دانستن و تفکر در فلسفه آن ظلم به معناي تبليغى، اندیشمندانه و جهادی آن است.

به گفته او، با در نظرداشت اهمیت این روز، انگاریدن آن به عنوان تنها یک عید، یک روز، بدون دانستن و تفکر در فلسفه آن ظلم

به معناي تبليغى، اندیشمندانه و جهادی آن است.

به باور وی اگر تنها هدف، داشتن مدیر و حاکم یک اجتماع بوده، مي شد يک فرد سياسى، یک جامعه شناس، یک مدیر، يک فرد آشنا به مسائل حقوقى، جامعه را اداره کند، اما از قرائن پیداست که هدف انتخاب و انتصاب یک انسان کامل، فراتر از مدیریت جامعه بوده است.

واعظی تصریح کرد: هدف تعیین چراغی بوده که با تمسک به آن ظلمت ها محو شود، ترس به شجاعت و تساهل به تعهد تبدیل شود و انسانیت به واسطه کلام ، اخلاق و نقش امامت الهی او تحقق یابد.

این عالم دینی اضافه کرد: در خط غدیر هیچ تشویش، شک، تسلیم، تساهل ، تسامح و چشم پوشی از حقی نیست؛ حتی اگر این حق، حق یک زن نصرانی باشد. در این خط طاغوت معنایی ندارد. تمام عظمت طاغوت حقیرانه در برابر تمام عظمت ابوذر پابرهنه قرار می گیرد؛  در خط غدیر، حکم، حکم خداست؛ اما قرآن بر سر نیزه نیست؛ شجاعت و دلاوری در قلب مالک اشتر است.

به گفته وی ، در حکومت غدیر شیر و نمک دو نوع خورش است و ممنوع. در حکومت غدیر جامعه ای نیاز به پیشوا دارد که فرد فردش در مدرسه اسلام تربیت شده اند. این جامعه است که باید از آلودگی هرگونه تجاوز فکري ، فرهنگى، نظامی و کشورگشایانه با منطق ها و تاریخ های ساختگی به نام اسرائیل پاک شود.

این عالم دینی ادامه داد: در حکومت غدیر، زیر چتر معنویت می توان در آسمان پیشرفت علمی و تکنولوژیک بال زد. در حکومت غدیر چشمه های استعداد علمی با افراد آن متولد می شود و حکومت

موظف و مکلف به پرورش این استعدادهای مسلمانان است؛ پس برنامه ریزی در جهت تولید علم و حمایت از نخبگان علمی و فرهنگی وظیفه حاکم الهی غدیر است.

واعظی خاطرنشان کرد: موضوع غدیر از با اهمیت ترین موضوعات تاریخ است. زیرا مذهب آن ملّتها و طوایفی که آل رسول را پیروی کردند بر این واقعه و بسیاری از دلیل های محکم استناد دارد که تعدادشان به میلیون ها نفر می رسد.

به گفته وی ، این گروه از نظر کیفیت همیشه پیشروی کاروان دانش ، عظمت و فرهنگ بوده اند و همواره در میانشان حکیمان ، عالمان، زبدگان جهان انسانیت، نابغه هایی در علوم و فنون مختلف، مصلحان و رهبران، پادشاهان و سیاستمداران بزرگ وجود داشته است.

با این وجود به گفته واعظی اگر مورخی از روی تعصب جاهلانه، از بیان این داستان و حقایق وابسته به آن چشم بپوشد، نسبت به دین اسلام و نبی بزرگوار آن خیانتی بزرگ کرده و هم در صفحات تاریخِ خود، جنایتی مرتکب شده که جبران ناپذیر است. زیرا حدیث غدیر و آنچه که پیامبر گرامی ما در آن روز فرخنده و باشکوه ابلاغ کرده و صحنه تبلیغی را که برگزار نموده است، وظیفه ای بوده که به مأموریت وحی انجام شده است و هیچ کس تردید ندارد که "روز غدیر" در تاریخ اسلام موجی افکنده است که هیچ گاه از ارتعاشات آن کاسته نمی شود.

تصریح پیامبر بر امامت و رهبری در غدیر خم از مسلمات انکار ناپدیر است

آقای واعظی ادامه داد: پیامبر(ص) در معرفی مقام امامت و خلافت علی(ع) به روشنی و مکرر در زندگیشان سخن گفته اند و این موضوعی است که چه موافق و چه مخالف آن را تایید می نمایند و جای تردید ندارد که این موضوع اولین بار نه در روز غدیر بلکه سالها قبل از آن و در جریان یوم الدار در سال سوم بعثت

که پیامبر(ص) برای نخستین بار رسالت خویش را به امر خداوند متعال با خویشان و نزدیکان خود در میان گذاشتند ، اعلام شد.

به عقیده واعظی نبوت پیامبر(ص) و ولایت،خلافت و وصایت علی(ع) برای اولین بار در یک روز و یک زمان آشکارا به مردم اعلام گردید.

حذف کلمه وصی و ولی از حدیث پیامبر(ص) خیانت آشکار در اسلام

او همچنان گفت: بسیاری از دانشمندان اهل سنت از جمله ابن جریر طبری این واقعه را به صراحت تمام نقل کرده اند ولی همین شخص در کتاب مشهور خود یعنی تفسیر طبری از آن جهت که تصریح پیامبر اکرم (ص) را به امامت علی(ع) پس از خویش با باورهای خود مطابق نمی بیند، دست به تحریف زده و لفظ وصی و امام را از کلام پیامبر اکرم(ص) حذف می کند. این خیانت آشکار را برخی دیگر از مورخان اهل سنت همچون ابن کثیر نیز پس از او تکرار کرده اند.

معرفی مقام امامت و خلافت علی(ع) در طول حیات پیامبر(ص) به دفعات با بیان های مختلف و در حوادث گوناگون و جمع های متفاوت مطرح شد و هر چه به اواخر دوران رسالت نزدیک می شویم تکرار این مسئله را بیشتر می بینیم.

البته از همه این موارد مهمتر و ممتازتر واقعه غدیر و خطبه تاریخی آن است که در آن طی یک مراسم رسمی و علنی در مقابل دیدگان خیل عظیمی از مسلمانان ، به گونه ای شبهه شکن و بهانه سوز، مسئله ولایت و وصایت علی(ع) پس از پیامبر اسلام(ص) مطرح شد اما متاسفانه برخی تاریخ نگاران با تعابیر و تعاریفی متفاوت از ماوقع آن، سعی در بازگو کردن حقایق به نحو دیگری داشتند و حاصل آن کاملا مشخص و نمایان است .

https://avapress.com/vdcjahevauqexxz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما