تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۱ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۴۶
کد مطلب : 118525
شورای طبی در کشور ایجاد می شود
از روز جهانی کیفیت و مصونیت مریضان ، با حضور ۲۰۰ متخصص داخلی و خارجی امروز در انستیتوت طبی فرانسه در کابل گرامیداشت به عمل آمد.
به گزارش خبرگزاری آوا، داکتر احمد جان نعیم؛ معین وزارت صحت عامه هدف از کنفرانس را بالا بردن کیفیت صحی در کشور عنوان کرد.
او همچنان گفت: در راستای خدمات صحی در افغانستان از سال ۲۰۰۱ تاکنون پیشرفتهای چشم گیری صورت گرفته است.

به گفته وی، با وجود اینکه نا امنی، مشکلات اقتصادی و ناهنجاریهای اجتماعی در افغانستان وجود دارد، اما به صورت اختصاصی کیفیت خدمات صحی روز بروز بهتر میشود.

او همچنان به خبرنگار آوا گفت: ازسوی وزارت صحت عامه به همکاری دانشگاه شاهی هالند عرضه خدمات صحی سال یکبار ارزیابی می شود و این ارزیابی ها، سیر صعودی و بهبود کیفیت صحی را در کشور نشان می دهد.

قابل ذکراست که طبق آمارهای منتشرشده در این اواخر، شهروندان افغانستان، سالانه درحدود ۳ صد ملیون دالر را برای تداوی مریضان به بیرون ازکشور انتقال می دهد که برای اقتصاد افغانستان کمر شکن می باشد.

اما معین وزارت صحت عامه میگوید این وزارت تلاش دارد تا درحوزه استندردهای بین المللی بپیوندد و امکانات بیشتری را در داخل کشور فراهم کند تا این پولها در آینده به بیرون انتقال پیدا نکند.

او با اشاره به اینکه کیفیت سازی در امورصحی و خود کفایی دراین زمینه در افغانستان وقت بیشتری لازم دارد افزود: آنچه مهم است منابع مالی است.

به گفته او، امروز منابع که به سکتور صحت اختصاص داده می شود تنها ۴ درصد بودجه دولت است که نظر به مشکلات فراوان موجود درکشور، پول نا چیزی است، در حالیکه توصیه سازمان صحی جهان اختصاص ۱۵ درصد بودجه دولت به سکتور صحی می باشد، تا بتوان از این طریق خدمات با کیفیت ارائه کند.
این گفته ها درحالی بیان می شود که به باور برخی از آگاهان، به دلیل عدم نظارت حکومت، بیشترین  ادویه بی کیفیت سالانه به کشور وارد می شود و علاوه برآن در برخی از شفاخانه ها اگر ماشین وجود دارد متخصص نیست و اگر هم امکانات موجود است متخصص نیست.
اما معین وزارت صحت عامه، وارد شدن بیشترین ادویه بی کیفیت درافغانستان را رد می کند و می گوید نظر به بررسی ها از طریق کشورهای هند، مصر و امریکا در سال ۲۰۰۶ و ۲۰۱۱ بر اساس نمونه گیری، تنها ۸ درصد ادویه در افغانستان بی کیفیت تشخیص داده شده است.

او نبود شورای طبی در افغانستان را مشکل اساسی در راستای پروگرامهای تخصصی سازی عنوان کرد و افزود: زمانیکه یک کشور شورای طبی نداشته باشد داکترانش در کشورهای دیگر به رسمیت شناخته نمی شود، به همین دلیل در بخشهای امراض قلبی و یا سرطان، پزشکان افغانی نمی تواند به خارج از کشور بروند و با فعالیت های عملی، تخصصی بیشتری در این زمینه ها آشنا شوند.

معین وزارت صحت عامه وعده سپرد که به فرمان رییس جمهور، در آینده نزدیک شورای طبی در افغانستان ایجاد خواهد شد و عده ی از داکتران، به خاطر آموزش پروگرام تخصصی به هندوستان خواهند رفت.

او اضافه کرد: نظر به استندرد بین المللی، سالانه بالای هر نفر در امور صحی ۶۰ دالر باید سرمایه گذاری شود، اما در افغانستان ۱۰ الی ۱۱ دالر است و ۴ دالر آنرا دونرها می دهد که یک رقم بسیار ناچیز است.

گفتنی است که از روز جهانی کیفیت و مصونیت مریضان برای پنجمین سال به ابتکار موسسه آغاخان و همکاری دولت افغانستان و انستیتوت طبی فرانسه تجلیل می شود.



جزئیات راه اندازی کانال خبرگزاری صدای افغان(آوا) و نحوه پیوستن به کانال تلگرام آوا
https://avapress.com/vdcj8oeviuqeviz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما