تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۶ اسد ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۲۱
کد مطلب : 97021
پس از افزایش تنش ها در لیبی و تشدید فعالیت گروه های تروریستی و بروز تهدید بیعت این گروه ها با داعش که می تواند دایره نفوذ داعش را تا شمال افریقا گسترش دهد، کشورهای عربی و افریقایی همسایه لیبی می گویند همانطور که امریکا در عراق علیه داعش وارد عمل شد در اینجا نیز باید اقدام مشابهی را انجام دهد؛ اما امریکا گفته که فعلا برنامه ای برای دخالت نظامی در لیبی ندارد. این در حالی است که اوضاع امنیتی در لیبی به اندازه ای خطرناک و شکننده است که جنگ بر سر فرودگاه های اصلی لیبی میان دولت و تکفیری ها جریان دارد و سازمان ملل، اتباع اروپایی و امریکایی و سفارتخانه های امریکا و هم پیمانانش دفاتر خود را در لیبی تعطیل کرده و از آن کشور خارج شده اند.
این در حالی است که براساس گزارش ها اخیرا یک کشتی حامل ده ها عضو داعش به همراه سلاح که قصد داشته بعد از آمدن از ترکیه ساعاتی را در مصراته لیبی پهلو بگیرد و سپس به درنه برود از سوی نیروی هوایی لیبی هدف قرار گرفت.
قطر و ترکیه، متهم به تجهیز و گسیل تروریزم به لیبی هستند.
در لبنان هم تقریبا سناریوی مشابهی در جریان است؛ اگرچه در آن کشور، برخلاف لیبی کسی مایل به دخالت نظامی امریکا نیست؛ اما امریکا در کنار عربستان سعودی، قطر و ترکیه از متهمان ردیف اول تجهیز، تربیت و گسیل داعش به آن کشور است.
به این ترتیب، دوگانه رفتاری امریکا در قبال برخورد با داعش در عراق و لیبی و لبنان و سوریه، پرسش های مهمی را درباره اهداف این کشور در این خصوص مطرح کرده است.
شماری از کارشناسان می گویند که پیش بینی می شود با واداشتن دولت قانونی نوری مالکی به کناره گیری در عراق و روی کار آمدن مهره مورد حمایت غرب در بغداد از این پس، از نفوذ و پیشروی داعش در این کشور، جلوگیری شود و راه برای سلطه مجدد امریکا بر این کشور پس از شکست اشغال نظامی آن در سال ۲۰۰۳ باز گردد.
حتی شماری از تحلیلگران می گویند اهرم داعش به امریکا در عراق امکان می دهد؛ تا اداره جدید بغداد را تحت فشار قرار دهد که پیمان امنیتی ای را که مالکی از امضای آن سر باززد با امریکا امضا کند؛ تا به این ترتیب، عراق یکبار دیگر تحت تسلط امریکا درآید؛ اما در لیبی این سناریو برعکس است.
سناریوی جاری در لیبی می تواند به داعش امکان دهد؛ تا در سایه غیبت برنامه ریزی شده قدرت های غربی و ناتوانی دولت ملی آن کشور، به راحتی نفوذ خود را در شمال افریقا گسترش دهد و با جذب نیروهای تکفیری دیگر و یا سرکوب آنها به شیوه ای که در سوریه انجام می دهد، عرصه را برای ورود مجدد غرب و امریکا به افریقا فراهم کند.
اکنون در شعاع تنش های عراق و تمرکز تبلیغاتی و رسانه ای غرب بر این کشور، داعش به صورت خزنده نفوذ خود را به کشورهایی مانند لیبی و لبنان توسعه می دهد.
نفوذ داعش به لبنان از چند جهت برای امریکا و متحدان عربی آن مهم است که مهم ترین آن، قدرت خیره کننده حزب الله پس از جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ با اسراییل است که به آن گروه امکان داد به صورت گسترده ای مورد استقبال لبنانی ها و اعراب در سراسر خاور میانه قرار گیرد و این امر به گسترش نفوذ و قدرت سیاسی آن در داخل لبنان انجامید.
قدرت حزب الله، کابوس دیرینه اسراییل است و اگر نیرویی به وجود آید که این گروه را از درون درگیر تنش های فرقه ای کند و به این ترتیب، بخشی از نیرو و توان این گروه پرقدرت، صرف جنگ های داخلی شود، این امر، خاطر اسراییل را آسوده تر خواهد کرد.
عربستان نیز در پی آن است؛ تا از قدرت حزب الله به هر میزانی که امکان داشته باشد بکاهد.
برای همه این قدرت ها، داعش گزینه خوب و کارآمدی است؛ زیرا تجربه عراق، موفق از آب درآمد.
با این حساب، حتی اگر خطر داعش برای عراق، جدی هم نباشد، غرب به کمک اغواگری رسانه ای اش آن را بزرگنمایی خواهد کرد؛ تا به این ترتیب، کسی به خطر نفوذ خزنده این گروه تروریستی به لیبی و لبنان و آنچه در سوریه می گذرد، توجه و حساسیت نشان ندهد.
این در حالی است که متحدان عربی و منطقه ای امریکا در پشت حرکت تروریستی داعش قرار دارند و این واقعیت، کاملا مشهود است. برخورداری از سلاح های پیشرفته امریکایی و آموزش نظامی به سبک اسراییلی نیز به این گروه امکان داده است؛ تا به آسانی اهدافش را آماج قرار دهد.

https://avapress.com/vdcizua3.t1ayr2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما