تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۵۹
کد مطلب : 114014
در مراسم اختتامیه هفتمین نمایشگاه بهار قرآن عنوان شد:

با تخلیق به قرآن، می توان مسیر زندگی را هموار کرد

با تخلیق به قرآن، می توان مسیر زندگی را هموار کرد
نمایشگاه بزرگ بهار قرآن با تمام زیبایی های خود، به این منظور برگزار می شود که مفاهیم قرآن - این کتاب هدایت بشر - را به شکل بهتری به مخاطبین و بازدیدکنندگان نمایشگاه عرضه کند.
هفتمین نمایشگاه بزرگ بهارقرآن کریم، پس از ده روز فعالیت در عرصه های مختلف قرآنی و عرضه محصولات فرهنگی، امروز (یک شنبه) باحضور علما، فرهنگیان، اساتید قرآنی، قرآن آموزان، رسانه ها و اقشار مختلف مردم کابل پایان یافت. 
نمایشگاه بزرگ بهار قرآن هر ساله در ماه مبارک رمضان با هدف ترویج فرهنگ قرآنی در کابل و دیگر ولایات افغانستان برگزار می شود. 
هفتمین نمایشگاه بزرگ بهار قرآن که از سوی شورای عالی قرآنی افغانستان و با همکاری بخش فرهنگی مسجدجامع الزهرا(س) برگزار شد شامل محافل انس با قرآن با تلاوت قاریان بین المللی، اجرای تواشیح، برگزاری مسابقات تلاوت و حفظ قران کریم،  عرضه محصولات و نرم افزارهای قرآنی، نمایش کتاب های دینی با عنوان معارف اسلامی و قرآنی با حضور ناشران، نمایش آثار هنری قرآنی، ایستگاه نقاشی کودکان و حجاب می باشد.
به گزارش خبرگزاری آوا، ناصر جهانشاهی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در کابل که در این اختتامیه صحبت میکرد، در سخنانی گفت: هفت سال است که این نمایشگاه  بزرگ بهار قرآن برگزار میشود و هر سال بیشتر از قبل، ما شاهد پویایی این نمایشگاه معنوی هستیم.
به گفته او، هر سال بیش از سال قبل، این نمایشگاه با ایجاد تنوع، تلاش کرده است تا مفاهیم قرآنی را بهتر به مخاطبین عرضه کند.
آقای جهانشاهی گفت: نمایشگاه بزرگ بهار قرآن با تمام زیبایی های خود، به این منظور برگزار می شود که مفاهیم قرآن - این کتاب هدایت بشر -  را به شکل بهتری به مخاطبین و بازدیدکنندگان نمایشگاه عرضه کند.
به گفته این فعال فرهنگی، ما می توانیم با استفاده از ظرفیت های هنری و انتخاب مصادیقی همچون معارف و معیارهای قرآن، آن را به چشم سر به مخاطبین عرضه کنیم، تا تاکید شود که می توان با تخلیق به قرآن و معارف آن، مسیر زندگی را برای خود هموار کرد.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران علاوه کرد: از جمله موضوعات این نمایشگاه در سال جاری از دیدگاه قرآن، احترام به والدین، حجاب، تزکیه نفس، امامت و دشمن شناسی بود. موضوعاتی که ما در زندگی روز مره خود به آن نیاز داریم تا بتوانیم به معیارهایی که در قرآن مجید به آن اشاره شده است، دست پیدا کنیم و در زندگی خویش آن را اجرایی کنیم.
جهانشاهی گفت: اگر جوانی با استفاده از معیارهای قرآنی، احترام به پدر ومادر خود را به کمال برساند، بهترین شکل هدایت را در عرصه زندگی خویش فراهم کرده است. همچنین اگر یک خواهر مسلمانان برگرفته از همین مصادیق آیات الهی، حجاب را به عنوان نمادی از یک زن مسلمان، بپذیرد، می تواند نوع دیگری از هدایت اسلامی را در جامعه خود رقم بزند. به باور وی، اگر ما در مسیر شناخت دشمنان خود، با توجه به آیات قرآن، گام بر داریم، می توانیم مسیر درست در انتخاب دوست را پیدا کنیم و هرگز دچار اشتباه نشویم.
او خطاب به اشتراک کنندگان نمایشگاه بهار قرآن گفت: اگر می خواهید در دنیای امروز، در مسیر درست حرکت کنید، باید قرآن را از کنار تاقچه ها خارج کنید و در بطن زندگی خود غالب کنید، در مشکلات خود، به قرآن رجوع کنید و هر آنچه در زندگی نیاز دارید از قرآن استخراج کنید.
به گفته جهانشاهی، علاوه بر قرائت و خواندن قرآن، باید به آن تدبر کنیم و در تدبر هم، باید عمل به فرامین الهی در زندگی ما جلوه گر باشد.
او به فعالین قرآنی در افغانستان تأکید کرد که اگر چه رمضان بهار قرآن است، اما نباید این کتاب عظیم الهی محدود به ماه رمضان گردد. بلکه فعالیت های قرآنی باید در طول سال در مناطق مختلف ادامه داشته باشد، تا قرآن همیشه به عنوان کتاب هدایت در درون زندگی ما وجود داشته باشد. 

حاج عباس حسن زاده رئیس شورای عالی قرآنی و مسئول برگزاری هفتمین نمایشگاه بزرگ بهار قرآن، ضمن قدردانی از حاضرین محفل و رسانه ها گفت: امسال حضور وسیع بازدید کنندگان به خصوص خانواده ها در نمایشگاه بهار قرآن بیشتر از سال های قبل محسوس بود.
به گفته او، علاوه برنمایش محصولات قرآنی در این نمایشگاه، برنامه ها و مسابقات قرآنی در رشته های مختلف نیز برگزارشد که مورد استقبال گرم باز دید کنندگان قرار گرفت.
حسن زاده همچنان گفت: چیزی که قرار بود از این نمایشگاه معنوی برای جوانان و نو جوانان به دست بیاید آمد و از این رهگذر ما خرسند هستیم.
حسن زاده در ادامه سخنان خود گفت: هم اکنون روز جهانی قدس در راه است، روز که نعره های الله اکبر مسلمانان و آزادگان جهان ستون فقرات دشمن را می لرزاند و زهره مستکبرین را آب می کند.
او گفت: ما آماده هستیم که فریاد وحدت طلبانه و ندای پیامبرگونه حضرت امام خمینی(ره) را سر داده و ندای امام خامنه ای را لبیک گفته راهپیمایی بزرگی را به راه خواهیم انداخت.
روز قدس فراخوان عمومی در راستای وحدت طلبی و یادگار رهبر فرزانه و خبیر جهان اسلام حضرت امام خمینی و روز عزت و اقتدار مسلمانان است و از این روز هرچه با شکوه تر باید تجلیل شود.

حجت الاسلام والمسلمین سیدعبدالعظیم فاضل حسینی عضو شورای اخوت اسلامی و رییس بنیاد فرهنگی راه امین دیگر سخنران این محفل، گفت: استقبال بی سابقه مردم از نمایشگاه بهار قرآن، نشان دهنده آن است که مردم نسبت به قرآن حساسیت و توجه خاصی دارند.
به گفته او، قرآن، این کتاب آسمانی برای با فضیلت ترین انسان روی زمین در ماه مبارک رمضان نازل شده است و از سویی هم مناسبت های مختلف دیگری در این ماه وجود دارد؛ مانند شبهای قدر و ضربت خوردن حضرت علی(ع) که نمایشگاه بهار قرآن تا حدی تمام این مناسبت ها را تحت پوشش قرار داده و برای هر مناسبتی حرفی برای گفتن داشته است.
به باور این عالم دینی، از جمله مناسبت های بزرگ در ماه مبارک رمضان، نزول کتاب هدایت یعنی قرآن کریم است، کتابی که خداوند می فرماید: "هدیً للناس" هدایت از برای تمام انسان ها است.
به گفته فاضل حسینی، این کتاب هدایت را باید شناخت و دستورات آنرا در زندگی خود عملی ساخت و از برنامه های حیات بخش آن در زندگی بهره گرفت.
آقای فاضل حسینی در ادامه سخنان خود به روز جهانی قدس نیز اشاره کرد و گفت: روز قدس روز عزت مسلمین و فریاد مستضعفین بر علیه مستکبرین و یادواره بزرگ پرچمدار جهان اسلام حضرت امام خمینی(ره) می باشد.
او از تمام مسلمانان افغانستان خواست که در روز جهانی قدس به عنوان یک عمل عبادی شرکت کرده و حمایت و پشتیبانی خود را از مردم مظلوم فلسطین اعلام کنند.
در پایان مراسم اختتامیه، از غرفه های فعال این نمایشگاه، رسانه های اشتراک کننده و داوران مسابقات قرآنی تجلیل شد.
خبرگزاری صدای افغان(آوا) در بخش بهترین غرفه، بهترین پوشش خبری، بهترین پوشش عکس و هماهنگی مناسب با رسانه ها، چهار تقدیرنامه و روزنامه انصاف در بخش پوشش خبری مناسب، یک تقدیرنامه کسب نمود.
گفتنی است ۱۰ تلویزیون، ۲ رادیو، ۷ خبرگزاری، ۲ سایت خبری، یک نشریه و یک روزنامه داخلی و خارجی این نمایشگاه را تحت پوشش کامل خبری گرفتند که در پایان به هر کدام از این رسانه ها تقدیرنامه ای از سوی نمایشگاه بهار قرآن تقدیم شد.
گفتنی است که در این نمایشگاه 30 غرفه با عناوین مختلف وجود داشت که حدود ۲۲ غرفه را واژه های قرآنی تشکیل داده بود.
 به گفته حاج عباس حسن زاده مسئول برگزاری هفتمین نمایشگاه بزرگ بهار قرآن این غرفه ها شامل نماز از دیدگاه قرآن، تزکیه نفس از دیدگاه قرآن، حقوق والدین از دیدگاه قرآن، تباهی خانواده در شرایط کنونی، دشمن شناسی از دیدگاه قرآن، امام محوری و زمینه سازان ظهور، اعجاز قرآن، فواید روزه از دیدگاه قرآن، حجاب و ارزش­های اسلامی، بیت الرسول(ص) و تحقیق و بررسی زندگانی حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س)، نامه ای به امام زمان(عج) بود.
بخش دیگری از برنامه های قرآنی نمایشگاه، راه اندازی مسابقات این نهاد قرآنی بوده که اجرا گردید.
مسابقاتی که برگزار شد به قرار ذیل خلاصه گردیده است:
۱- مسابقه بزرگ کتبی نمایشگاه که بیش از ۵۰۰۰ هزار نفر در آن اشتراک کرده اند.
۲- مسابقه حفظ کل قرآن کریم که در تالار انس با قرآن اجرا شده است (خواهران)
۳- مسابقه قرائت و تجوید ویژه برادران
۴- مسابقه ترتیل خوانی ویژه برادران
۵- مسابقه ترتیل خوانی ویژه خواهران
۶- مسابقه حفظ کل (برادران)
۷- مسابقه نقاشی بین کودکان و نونهالان
همزمان با برگزاری مسابقات، برنامه های ویژه ای نیز با حضور اساتید قرآنی، قرآن آموزان، دانش آموزان لیسه ها و مکاتب دولتی و خصوصی، دانشجویان، طلاب حوزات علمیه کابل هم برادران و هم خواهران و خانواده های متدین شهر کابل ضمن بازدید از نمایشگاه از برنامه های انس با قرآن استفاده نموده اند.
نشست های علمی و تخصصی نیز در این مرکز راه اندازی شده که بر اهمیت نمایشگاه افزوده است.
یکی از ویژگی­های نمایشگاه بهار قرآن در کابل وجود مبلغین در داخل غرفه ها بود که همزمان با فعالیت های آنان در عرصه دینی و معارف اسلامی خوب می تواند جذبه نموده و بازدید کنندگان در طول دیدار از غرفه ها دریایی از معارف اسلامی را به خاطر بسپارد.
https://avapress.com/vdciz5az5t1azu2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما