تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۰ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۵:۰۱
کد مطلب : 97931
چرا کرزی به ولز نمی رود؟
ارگ ریاست جمهوری اعلام کرده که قرار است بسم الله محمدی؛ وزیر دفاع به نمایندگی از افغانستان در نشست سران کشورهای ناتو در ولز بریتانیا شرکت کند.
انتظار می‌رفت سران ناتو، رئیس جمهوری جدید افغانستان را در این اجلاس ببینند؛ اما به دلیل عدم حل بحران انتخابات و مشخص نشدن رئیس جمهوری جدید، حالا قرار شده وزیر دفاع در این نشست شرکت کند.
فایق واحدی؛ معاون سخنگوی رئیس جمهور گفت در شورای امنیت ملی تصمیم گرفته شده؛ تا وزیر دفاع در این نشست شرکت کند.
ستادهای عبدالله و اشرف غنی نیز گفته اند نخست وزیر انگلیس از آنها برای شرکت در این نشست دعوت کرده؛ ولی آقای عبدالله اعلام کرده به دلیل درگیر بودن به مسایل انتخابات شرکت نمی کند و اشرف غنی هم گفته تاکنون در این زمینه تصمیم نگرفته است.
ادامه کمک به نیروهای امنیتی و مساله حضور ناتو در افغانستان از بحث هایی اصلی در این نشست خواهد بود.
پیشتر ناظران پیش بینی می کردند که یکی از دلایل اصلی اعمال فشارهای فزاینده داخلی و خارجی بر دو نامزد ریاست جمهوری، کمیسیون انتخابات و یوناما برای حل اختلافات، اعلام نتایج نهایی و برگزاری مراسم تحلیف رییس جمهوری جدید نیز تلاش غرب برای شرکت رییس جمهوری آینده افغانستان در نشست سران ناتو در ولز است.
با اینهمه این فشارها نیز چنانچه انتظار می رفت سرانجام به نتیجه نرسید و بن بست انتخابات طولانی و جنجال برانگیز ریاست جمهوری در افغانستان همچنان ناگشوده ماند.
این امر، ارگ ریاست جمهوری را مجبور کرد؛ تا در خصوص تعیین نماینده ای برای نشست ولز، دست به کار شود. بسم الله محمدی؛ وزیر دفاع، گزینه مناسب در این زمینه تشخیص داده شد.
در ابتدا به نظر می رسد انتخاب آقای محمدی برای این منظور، به دلیل موقف امنیتی او در کابینه دولت افغانستان و همخوانی حرفه ای آن با نشست سازمان نظامی ناتو صورت گرفته باشد؛ اما کارشناسان مسایل سیاسی می گویند که این تصمیم، پیام های ضمنی دیگری نیز به همراه دارد.
یکی از این پیام ها این است که رییس جمهور کرزی با این تصمیم، عملا نشان داد که دیگر تمایلی به بازسازی و بهبود رابطه تخریب شده اش با غرب ندارد.
رهبران کشورهای امریکا، انگلیس، آلمان و شماری دیگر از کشورهای مهم غربی در نشست ولز شرکت می کنند و اعزام هیاتی در سطح وزیر دفاع، مشخصا این پیام را به آنها منتقل می کند که افغانستان، نسبت به متحدان پیشین خود، معترض است و از تعهد، عملکرد، صداقت، دستاوردها و... ناتو در افغانستان دل خوشی ندارد.
لازم به ذکر نیست که آقای کرزی طی دوسال اخیر، بارها نسبت به این امور، به ویژه در برخورد با نیروهای امریکایی و دولت امریکا، مواضع تند و صریحی اتخاذ کرده است؛ اما این موضع گیری ها، هیچگاه از حد نشست های خبری یا سخنرانی های عمومی فراتر نرفته و تاثیرات عملی ملموسی در پی نداشته است.
با این وصف، از نظر کارشناسان، این بار که موضوع مهم ادامه کمک های مالی به نیروهای امنیتی افغانستان و بحث حضور ناتو مطرح است، آقای کرزی با امتناع از شرکت در این اجلاس، مراتب اعتراض خود به عهدشکنی های ناتو و غرب به ویژه در این دو حوزه را تلویحا به رهبران عضو ناتو ابراز می دارد.
از جانب دیگر، شاید ریاست جمهوری به دلیل انقضای زمان قانونی ریاست جمهوری آقای کرزی، در این خصوص ملاحظات حقوقی نیز داشته است؛ اما به نظر نمی رسد این ملاحظه، به اندازه ای پررنگ و جدی باشد که مانع از سفر کرزی به انگلیس و شرکت در نشست ولز شده باشد.
شرکت هردو نامزد ریاست جمهوری به نمایندگی از رییس جمهوری آینده افغانستان در آن نشست نیز که پیشتر، از آن با قطعیت سخن گفته می شد، از نظر سیاسی، به جایگاه و وجهه افغانستان آسیب می زد و شرکت یکی از دو نامزد هم طبیعتا اختلافات انتخاباتی موجود را وارد مرحله ای بغرنج تر می کرد و چه بسا کشورهای غربی را بیشتر از پیش، متهم به مداخله در امور انتخابات با به رسمیت شناختن تلویحی نامزد مورد نظر خود در مقام رییس جمهور افغانستان می نمود.
با توجه به این مسایل، باید منتظر ماند و دید که آیا سران ناتو با حضور یک هیات میان‌رتبه سیاسی و امنیتی به ولز، بار دیگر تعهدات خود در برابر کمک به نیروهای امنیتی افغانستان را تجدید می کنند یاخیر.
https://avapress.com/vdciz3a3.t1ayp2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما