تاریخ انتشار :شنبه ۱۴ اسد ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۸
کد مطلب : 147676
طالبان: دولت افغانستان صلاحیت مذاکره با طالبان را ندارد/ وزارت دفاع: مخالفان جنگ را با منافع دیگر کشورها پیش می برند

۱۷ سال از جنگ میان گروه طالبان و دولت افغانستان می گذرد و هنوز هیچ نقطه پایانی برای آن متصور نیست. طالبان می گویند که دولت افغانستان دست نشانده امریکا است و صلاحیت مذاکره با آن ها را ندارد، اما وزارت دفاع ملی تأکید می کند که مخالفان جنگ را با توجه به منافع دیگر کشورها پیش می برند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، همزمان با تشدید حملات گروه طالبان بر مواضع نیروهای امنیتی و همچنین کشته شدن غیرنظامیان، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتگو با خبرنگار آوا اهداف و برنامه های جنگی خود را بیان کرد. به گفته وی، "جنگ طالبان با دولت افغانستان ابعاد مختلف دارد، ما پایگاه های نظامی حکومت افغانستان و خارجی ها را هدف قرار می دهیم، ما قصدا یا روی کدام پلانی هیچ وقت افراد ملکی را هدف قرار نمی دهیم".

مجاهد اضافه کرد: "اکثر مکان های افراد ملکی با بمباران هوایی نیروهای خارجی هدف قرار می گیرد". به گفته مجاهد، "ما از مجبوری می جنگیم، چون کشور ما اشغال شده است، امریکا اهداف خود را بالای حکومت افغانستان تحمیل کرده است".

او به خبرگزاری آوا گفت: "ما به خاطر آزادی کشور خود مجبور هستیم تا جنگ را ادامه بدهیم".

به باور مجاهد، "دولت افغانستان یک سمبول است و این دولت کدام صلاحیتی ندارد، همه مشکلات به دوش امریکایی ها است. آن ها در افغانستان نیرو دارند و فضا و زمین افغانستان در کنترول آن ها می باشد".

سخنگوی طالبان افزود: "دولت افغانستان صلاحیت مذاکره با طالبان را ندارد و آن ها شرایط ما را هم قبول کرده نمی تواند، دولت افغانستان از سوی امریکا ساخته شده است و از سوی آن ها تمویل می شود، این دولت صلاحیت ندارد تا طیاره معاون اولش در این کشور نشست کند".

او ادامه داد: "دولت افغانستان با این قدر صلاحیت، چطور می تواند شرایط ما را قبول کند، پیام ما به دولت افغانستان این است که از نیروهای خارجی خودتان را دور بسازید، به خاطر اهداف آن ها قربانی ندهید، بگذارید تا ملت افغانستان اشغال گران را از افغانستان بیروان کنند، مسائل داخلی افغانستان مربوط خودشان می شود".

او خاطرنشان کرد: "سنجیدن آینده کشور مربوط به دولت افغانستان است، نه به خارجی ها که دخالت می کنند".

سخنگوی طالبان به پیوستن گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان به پروسه صلح نیز اشاره کرد و گفت: "راهی که آقای گلبدین انتخاب کرده است، نتیجه نمی دهد، با رفتن او کدام نتیجه مثبت در امنیت کشور نیامده است".

با این حال عتیق الله امرخیل، آگاه نظامی در گفتگو با خبرگزاری آوا و در واکنش به صحبت های سخنگوی طالبان گفت: "جنگ میان طالبان و امریکا از ۱۱ سپتامبر آغاز گردید، بعدا امریکا آن ها را شکست دادند و طالبان مواضع شان را رها کردند".

این کارشناس مسائل نظامی افزود: "حکومت افغانستان با طالبان هیچ نوع جنگی نداشت، بلکه طالبان جنگ را با این حکومت آغاز کرد، فقط به خاطری که این ها دست نشانده امریکایی ها است".

اما او تصریح کرد: "طالبان نه تنها با دولت، بلکه با مردم نیز مشکل دارد، آن ها به مساجد وارد می شوند و مردم بی گناه را هدف قرار می دهند، موترهای بمب گذاری شده را در میان جاده ها انفجار می دهند". به باور امرخیل مشکل از دو طرف است، هم از طالبان و هم از حکومت افغانستان.

آقای امرخیل خاطرنشان کرد: "این طور نیست که دولت مستقیم دست نشانده امریکا باشد، انتخابات دایر شد، مردم رای دادند و جان کری آمد و یک حکومت دو سره را انتخاب کرد".

به گفته وی، اگر مخالفان می خواهند دولت را از وجود خارجی ها پاکسازی کنند، بیایند و با دولت افغانستان یک جا شوند و امریکایی ها را از کشور خارج بسازند.

این آگاه نظامی در اخیر گفت: "نیروهای خارجی دوست ما نیستند و به هیچ صورت نیز دوست ما شده نمی توانند، آن ها بخاطر قدرت خود، هر کاری که دل شان بخواهد، انجام می دهند".

اما از سوی دیگر، جنرال محمد رادمنش معاون سخنگوی وزارت دفاع ملی به خبرگزاری آوا گفت: "فعلا جنگ در افغانستان توسط تروریست ها و به حمایت استخبارات منطقه سازماندهی می شود، تروریستان جنگ را موجب پیدا کردن منابع اقتصادی خود می دانند".

او افزود: "مخالفان جنگ را به منافع دیگر کشورهای پیش می برند، مخالفان به تلفات مردم ملکی افغانستان هیچ توجهی ندارند، وزارت دفاع اکیدا مطابق پالیسی هایی که دارد، برای تمام قومندان ها و اشخاصی که جنگ را علیه تروریزم پیش می برند، گفته شده که توجه بیشتر در زمینه تلفات غیرنظامیان داشته باشند تا آن ها تلف نشوند".

آقای رادمنش اضافه کرد: "مسئول تلفات غیرنظامیان صد درصد مخالفان مسلح دولت هستند. ما با تمام امکانات کنوانسیون هایی که در ژنو و ملل متحد به خاطر حمایت از مردم صادر شده را بالای خود و در جامعه تطبیق می کنیم، تروریست ها بدون در نظرداشت همه نورم ها در افغانستان می جنگند، انفجار موترهای بمب گذاری شده و به رگبار بستن مردم عین ادای نماز".

او ادامه داد، این همه قتل و قتال، میانگین تلفات غیرنظامیان را بالا می برد و مسئول این همه، گروه های تروریستی اند. نیروهای امنیتی به هیچ وجه غیرنظامیان را هدف قرار نمی دهند.

معاون سخنگوی وزارت دفاع خاطرنشان کرد: "دولت جمهوری اسلامی افغانستان یک دولت مستقل است، پارلمان و قانون اساسی دارد، تمام قوانین و کنوانسیون های بین المللی را قبول دارد. ما صلح را قبول می کنیم، هر کسی که به پروسه صلح بپیوندد، دولت افغانستان با آغوش باز قبول می کند".

همزمان با تشدید جنگ در افغانستان از سال های ۲۰۰۶ به این سو، حکومت های افغانستان بارها تلاش کرده اند با برنامه های مختلف، گفتگوهای صلح با طالبان را به راه بیاندازند، اما تاکنون در این زمینه موفق نبوده اند. افغانستان در شرایط کنونی بیش از هر زمانی دیگر به صلح نیاز دارد، اما از یک سو هم نیروهای خارجی به خصوص امریکا منافع خود را در این جنگ دنبال می کند و هم مخالفین مسلح به خصوص طالبان، آن طور که باید مستقل نبوده و دنباله رو سیاست های کشورهای منطقه و همسایه و در رأس آن، پاکستان بوده اند. از سوی دیگر، شاخه شاخه شدن گروه طالبان، یک پارچگی این گروه را از بین برده و شاخه های مختلف طالبان، با فرماندهی های مستقل تر در حال کار هستند و این مسأله گفتگوهای صلح با این گروه ها را با مشکل مواجه کرده است.

https://avapress.com/vdciyyazqt1a5q2.cbct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما